Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Још една тазе информација од Скопје, барем данска што гу слушна е дека МЗТ планира за следеќу сезону да га врати буџет од пред 2-3 године, па могуќе е да биде и поголем.
Ако се смени власт ќе имав како нас xD

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Не е чудно за МЗТ тој, Беко улегна куде њима на почетак на овуј сезону куде млади мислу дека, и како што знам планирано беше од следеќу и у прв тим да биде спонзор. Плус од пред некое време Кожувчанка им е спонзор. Ќе имав буџет они, огроман за наши услови.

Od dogodine kude nad ima najava deka ulazav kako sponzori Samsung, Audi, Bayer, i najverovatno jos 2-3 pomali. Budget ne pomal od 5-6 miljona evra. Planirav se 2-3 NBA pojacanja, plus 2-3 od evroligu, koi sas kurcu i bokita ce bidev nositeli na igru. Mandic ostanue 100%.

Od dogodine kude nad ima najava deka ulazav kako sponzori Samsung, Audi, Bayer, i najverovatno jos 2-3 pomali. Budget ne pomal od 5-6 miljona evra. Planirav se 2-3 NBA pojacanja, plus 2-3 od evroligu, koi sas kurcu i bokita ce bidev nositeli na igru. Mandic ostanue 100%.
Од овој све што напиша туј, не знам дали си свесан дека само послеѓно е сигурно :D :D

Мзт врши рекет врз фирме за спонзорство, мада веќином државни фирме су спонзори или фирме у сопственост на вмровци кои мора да дадев рекет. Бауер, Тинекс, Кожувчанка и ред други, кој смее да га одбие Груевскога кд ке му отиде Коневски и каже дека му треба спонзорство... :D, па такој и Елем и Мепсо ги среди премиерот во заминување... :icon_lol: и кд видиш пуна капа. Годину кд играсва еврокуп имасва 800.000 евра буџет. Ми овуј години имамо годишан буџет од 220.000 евра, или 22.000 евра месечно плата за сви играчи.

Епа ајде кд ќе сменимо градоначалника можда ќе дојдев бољи времиња, па и ќе ги вратимо старе бое на клуб :D

Шала на страну, битан е клуб да заебемо политику барем за сга дај нека тепав јутре лагано па после да гу пунимо салу :)

Јутре ако не тепав нека ги избацив од лигу ама одма :D

Jutre +30 za nas. Ako gu nema u bilteni. Ako gu ima, ondak dobra prilika da se zaradi nekoj dinar...

Кам среќа да е такој како што све кажаја, али ми прво да се порадуемо на базен кој изгледа коначно ќе се отвори! :)

Кам среќа да е такој како што све кажаја, али ми прво да се порадуемо на базен кој изгледа коначно ќе се отвори! :)
Сга и у ватерполо ќе имамо тим хахахаха, изгледа е 25 метарски базен не 50 -_-

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Е па добро бе кд ги текнало барем замисли да не ги ни текнало хаха

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom