Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Па сг мене ми е најблизак род и ке се убедуемо нешто без потребу.
А тој дека е доваѓаја пијан е чиста измишљотина и љубомора на некога.
Нека се овдека заврши овај прича,блиско е недеља па да продужимо.

Па сг мене ми е најблизак род и ке се убедуемо нешто без потребу.
А тој дека е доваѓаја пијан е чиста измишљотина и љубомора на некога.
Нека се овдека заврши овај прича,блиско е недеља па да продужимо.
:pos::pos:Извини брат...ццц што не кажеш одма дека ти е род бе.

Добро брат и Скопје е село, само ти немој да се нервираш.

Метропола. Уште некоја година, и сонцето ке го гледате како во Кина. На билбордите на Буцо.

Ај олабавете малце.
Симпатизер сум на Мзт , и живеам во Аеродром веќе 5 га год. Можам слободно да кажам дека е најурбаната и најубавата населба во Македонија иако сум од Охрид.
Но ова не е битно.
За утакмицата можам да кажам дека судииве се ужас и пред и после пеце исто е. И со Димчеваки лани и прехлани се жалеа Работбички и Фени , и претоа Мзт 20 години се жалел за судии и итн. Значи несмее веќе да има жалење према судии на што личи на секоја одлука скокање од клупа и играли. Мора строгост и почит , а ако не се добри судиите одма бркање и дициплински мерки.
Да не се лажеме МЗТ денес беше далеку подобар противник од сам старт притисна и ги претрча кумановци. Имаше 2-3 спорни одлуки но при 20 разлика неможе тоа да биде изговор.
Во сала 70% Кумановци , Фемили и Аеродромци бојкотираат незнам зошто отишле и тие 100 тина да ги подржат мзт и залижаниот. Јас дома со 6 другари иако не сум од Фемили испочитував одлуката за бојкот и не отидовме. Немој да се лажете дека ако немаше бојкот кумановци ке беа повеќе.
Куп финале прехлани во Борис Фемили спрема Кумани беа 3 спрема 1.
Кумани денес беа околу 100 тина момци на финале, а фемили иделе по 150 на обична утакмица во Куманово.
Денес сакав да победи Куманово, сакам и да ја освоите титулата вие оваа година, заслуживте титула вие и вашиот град. Исто така сакам да му се удри шамар на залижаниот, да си отиде и да се вратат Фемили и Аеродромци во сала.
Иако реално и денес се виде дека сте послаби на терен , сакам да освоите.
Куманово до титула !
Залижаниот на клоци !
Па не ни беше дозволено организиран превоз а знаеш ти много убаво колко идемо ми на гостовање;)

Да си бил во Аеродром братче не ќе збореше вака. Аеродром ти е зграда до зграда, нема куќи со живина ко на пример во Маџир маало (Центар), Нерези (Карпош) , и други помали градови низ Македонија вклучувајќи го и Куманово. Нас не не будат петли на сабајле и не мора стоката да ја водиме на пасење. Аеродром братче, моментално има над 150000 жители па ти види сега кој е село а кој град.
Не ми гу сфати поенту врску нема сс тој што пишуеш ама ај кд со веќ пишаја, мочам се на сви зграде куќа си е куќа овој вештачка населба,кичерај...

Фанови, симпатизери, навивачи на Мзт. Ако од уште еден од вас видам провокативен пост, е дури тогаш ќе се соочите со РЕАЛНОСТА. :P

Да си бил во Аеродром братче не ќе збореше вака. Аеродром ти е зграда до зграда, нема куќи со живина ко на пример во Маџир маало (Центар), Нерези (Карпош) , и други помали градови низ Македонија вклучувајќи го и Куманово. Нас не не будат петли на сабајле и не мора стоката да ја водиме на пасење. Аеродром братче, моментално има над 150000 жители па ти види сега кој е село а кој град.
Мочам се на сви зграде и на такви градови и населбе кој га нема дух на единство на некој свој белег.
Увек град сс куќе мали и људи што си га чував тој кимановско у себе.

Мочам се на сви зграде и на такви градови и населбе кој га нема дух на единство на некој свој белег.
Увек град сс куќе мали и људи што си га чував тој кимановско у себе.
Аеродром е населба неколку децении, што не е мал период. Татко ми ги памти аеродромот (по кој добила име и населбата) и нивите за кои вие зборите ама јас сум пораснал во урбаната населба Аеродром. Значи не е направена вчера па да збориш дека нема дух. Дојди некогаш (не на меч) и прошетај низ Аеродром па ќе правиме муабет дали е без дух, дали е извештачено, дали е убаво или грдо.

Имате ли инфо каде ќе се продаваат карти за во Недела, само пред сала ќе се продаваат или па можеби од денес ќе се пуштени во продажба. Ја сум од Тетово но сакам да дојдам да ја гледам утакмицава

Имате ли инфо каде ќе се продаваат карти за во Недела, само пред сала ќе се продаваат или па можеби од денес ќе се пуштени во продажба. Ја сум од Тетово но сакам да дојдам да ја гледам утакмицава

Сигурно нема да има онлајн продажба.. само пред салата..ти препорачувам да си дојдеш порано да си фатиш место :))

Нема вадење на судие, јасно беше дека ќе судив за МЗТ, ипак тој е тим кој мења претседатели што не му одговарав кд му текне. Него работа е што су неписмени за судие у овакво натпреварување, и ни едн претседател не му текнуе да ги казни, па и избаци ако е потребно. 4-5 одлуке бесва срамота да ги досудиш такој ама они немав гајле. Тој е тој.

Иначе меч беше лошо изигран, у кључну прву четвртину играсмо сс трему, што мање-више е и нормално за финале сс играчи кои немав толко искуство. Тија кои имав (Вуле) се изгубисва скроз. Луковиќ па беше крш, па јеботе факин Штерјов боље си гу заврши работу у офанзиван дел. Скокови исто, срамота. Офанзивни не утепасва. Не дека не може да се тепа МЗТ, сами су гу заебемо. 5-6 зицера промашени (углавно ЏЕКИЌ У ПМ) - немасмо среќу, лоша игра у поголем дел у меч, офанзивни + судиски резилења, ете гу разлика. Дома да ги добиемо, подруго ќе е. Нека се опуштив па ќе пробамо сс 1-1 да изненадимо. Али треба комплетно цела екипа да изигра како што изигра Костоски. Без разлику на карактер и све што беше овуј сезону, дечко кине увек у битни мечеви - ичера беше одличан.

Абе нема вадење на судије тој свакако, амо не може у здрав памет да те правив будалу. Имаше најмалко 4-5 фаула чисти недосудени, неколко чисти наши топке досудива ги за њима, док за МЗТ само кораци на дрво што му судисва што не бесва. Плус свак контакт имав прљав лакат и сл кои нели нема шансу да ги судив. И тој не може никој да ме убеди дека е не виделе. Све е тој намерно. Затој викам сакам овија судије да судив и у Куманово у недељу па да ги виду дали ќе имав муда такој да судив.
Друга работа што наши стварно играсва катастрофа (освен Костовскога) свите до еднога. Такозвани трењер се губи у простор и у време. Аврамовиќ донасаше некоју цврстину у одбрану за разлику од Мандиќа кој одбрану е катастрофа, можеше и мал Маце да га мава малко Чапина, Ѓекиќ покрај тој што промаши зицери кои свако дете ќе ги погодеше у одбрану спор и млитав, Јаневски исто такој. Целокупно гледано овој беше една од послаби партије на Куманово без обзира што стиснасва не сас агресивну одбрану која нели беше дозволена од судије.
Али јебига, па само тј Пипан зима плату како пола и повише тим на Куманово, па сга прави му есап ти...
А за дечки од Аеродром у овуј прилику нема да коментирам, ќе га праву тој у недељу после 9 сат навечер...

Прееска у пост забрави да га спомну главнога за пораз, коуч С. Немам ништо против њега, осигура си место у историју сс финале и фала му, али, Страшо у гости и дома не е исти трењер, а такој не бива. На гости стандард се губи, тајмаут никд не вика! Да не мисли за у колекцију да ги чува?! Пипан на сваку серију од 5,6-0 тајмаут, нормално. Мацета не га игра, бар да пробаше. Аврамовиќ мала минутажа, одбрана лошо поставена. Не е он трењер за високи дострели, бар според мене. Да се надамо дека ќе ме демантира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom