Ај олабавете малце.
Симпатизер сум на Мзт , и живеам во Аеродром веќе 5 га год. Можам слободно да кажам дека е најурбаната и најубавата населба во Македонија иако сум од Охрид.
Но ова не е битно.
За утакмицата можам да кажам дека судииве се ужас и пред и после пеце исто е. И со Димчеваки лани и прехлани се жалеа Работбички и Фени , и претоа Мзт 20 години се жалел за судии и итн. Значи несмее веќе да има жалење према судии на што личи на секоја одлука скокање од клупа и играли. Мора строгост и почит , а ако не се добри судиите одма бркање и дициплински мерки.
Да не се лажеме МЗТ денес беше далеку подобар противник од сам старт притисна и ги претрча кумановци. Имаше 2-3 спорни одлуки но при 20 разлика неможе тоа да биде изговор.
Во сала 70% Кумановци , Фемили и Аеродромци бојкотираат незнам зошто отишле и тие 100 тина да ги подржат мзт и залижаниот. Јас дома со 6 другари иако не сум од Фемили испочитував одлуката за бојкот и не отидовме. Немој да се лажете дека ако немаше бојкот кумановци ке беа повеќе.
Куп финале прехлани во Борис Фемили спрема Кумани беа 3 спрема 1.
Кумани денес беа околу 100 тина момци на финале, а фемили иделе по 150 на обична утакмица во Куманово.
Денес сакав да победи Куманово, сакам и да ја освоите титулата вие оваа година, заслуживте титула вие и вашиот град. Исто така сакам да му се удри шамар на залижаниот, да си отиде и да се вратат Фемили и Аеродромци во сала.
Иако реално и денес се виде дека сте послаби на терен , сакам да освоите.
Куманово до титула !
Залижаниот на клоци !