Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
@POPOV76

Као што претходно кажа @Drettica или @ColdSky едн од њима,овој е форум и свак има право да си га каже свое мислење,нормално некој се слажа некој не,али нема потреба овдека за расправу или размену на потешки речи измеѓу нас форумаши,а за мене су пи*ке и Курчо и Мандиќ и титулу да освоимо ја нема да га смену мислење за њима.
Иначе не мога да иду на утакмицу,за тој татка ми га прати наместо мене:icon_mrgr:

за мене овај сезона е завршена, нема што да се гледа... има фаце кои га носив дрес што су ми одвратни за гледање, не знам тачно колко се палив сга на њини тројке али и да дадев и двоица по 10 тројке на едну утакницу више не иду да ги гледам све до следеќу сезону куде очекују реконструкцију у тим и да имамо играчи на клупу кои имав улогу праву у тим, а не младеновиќ и штерјов да играв по 2 ипол минута, а сигурно зимав паре како едн добар играч ;)

на утакницу сс работнички ќе се види колко е јако куманово :)

Док Мандиќ и курчо су у тим ја ке ги пцују, пичке едни. Страше трењериште бија бе Мандиќ ги кажуе акцие, наебале смо гу.

у салу моментално доваѓа права публика, прави навивачи.. ја не иду ни због вулета ни курчу ни па за никога другога играча иду због град, клуб.. а играчи су само привремени претставници на клуб.. днска су туј, јутре не.. свакако клуб само остануе и се памти.. играчи и управе се мењав али публика и навивачи нее...[emoji6] [emoji6]

А демек управа не е багра? Пола од туј управу су и дел и од Општину.... едн и лега у ќумез. На такви ли људи да ги се веруе и да се поштуев?

Само људи од штаб на СДСМ можев да напишев такв коментар како тебе и владобокс. Дека у клуб све е ок и дека Мандиќ и Курчо су најпоштени играчи.
Кд заслужуев да биде пљукани има кило шлајм да кркав. Неможе да се допушта такво понашање. Али 90% од публику имав превез на очи и ништо не видив.

Незнам дали приметисте днска како Курчо га пцуе Страшу а овј врти поглед на другу страну. Па после на Јанескога објаснуе демек на погрешнога играча се извикаја :D

Dali vojka ima funkciju u tim decko ?

Samo ljudi u stab na vemero ( kako sto mesa politiku kolega ) mozev da kazev deka danska gore-spomenati ne izigrasva na najvisoko nivo kako sto treba ( ne gu mesaj jebenu politiku vise ).... Za njinu postenocu ne zboru ali kostoski dzabe ga kritikuete ne se kurci igra smireno nekolko utakmice kako i danska pametno bez ponasanje i potezi ss kurcenje.... ne gu povikue publiku pritisak da napravi na protivnici zasto imase kritike na njegov racun prethodno PODRZUJU GA ispravno( MOE MISLENJE BACHE I OSTALA SELJACHANA NEMA PRAVO NA GLAS ). Normalno e da ima dve razlicni mislenja u vrsku ss sve ovoj, kako sto vikas duri 90 posto od publiku ne misliv kako tebe - bs mi e zal :(
Okolo njegovo ponasanje ne ga komentiram neispravno, ali znam deka svi igrav pod pritisak napumpani od nas PUBLIKU i mozda upravu na sve toj se odrazue taj nervoza ( svi igrav nervozno ), ako si nekad rabotaja ili potacno rabotaja pod pritisak u nekoj kolektiv znaes kakv e osecaj i odgovornost !
Dobra utakmica ali imase nekoi decista '' GRADJANI '' sto ga pcuesva mandica i kd decko dade trojcicu pogledne nakude njima a oni decista liglevci se ispozapaliv jos tolko pokazuev mu gu svu prstocu sto gu naucile od roditeli doma na mandica i medju sebe komentirav kako on gi provocira hhhhh
pa edn decko gi vika - abe pa sto kur ga pcuete a ocekuete da ne ve provocira, cutinela odma.
Ke ga zememo na sokoli trenera acu petrovica i ke bide sve dobro hhh ni njega ne ga slusasva igraci danska kd covek gu izdigna tablu od parhet

Dali vojka ima funkciju u tim decko ?

Samo ljudi u stab na vemero ( kako sto mesa politiku kolega ) mozev da kazev deka danska gore-spomenati ne izigrasva na najvisoko nivo kako sto treba ( ne gu mesaj jebenu politiku vise ).... Za njinu postenocu ne zboru ali kostoski dzabe ga kritikuete ne se kurci igra smireno nekolko utakmice kako i danska pametno bez ponasanje i potezi ss kurcenje.... ne gu povikue publiku pritisak da napravi na protivnici zasto imase kritike na njegov racun prethodno PODRZUJU GA ispravno( MOE MISLENJE BACHE I OSTALA SELJACHANA NEMA PRAVO NA GLAS ). Normalno e da ima dve razlicni mislenja u vrsku ss sve ovoj, kako sto vikas duri 90 posto od publiku ne misliv kako tebe - bs mi e zal :(
Okolo njegovo ponasanje ne ga komentiram neispravno, ali znam deka svi igrav pod pritisak napumpani od nas PUBLIKU i mozda upravu na sve toj se odrazue taj nervoza ( svi igrav nervozno ), ako si nekad rabotaja ili potacno rabotaja pod pritisak u nekoj kolektiv znaes kakv e osecaj i odgovornost !
Dobra utakmica ali imase nekoi decista '' GRADJANI '' sto ga pcuesva mandica i kd decko dade trojcicu pogledne nakude njima a oni decista liglevci se ispozapaliv jos tolko pokazuev mu gu svu prstocu sto gu naucile od roditeli doma na mandica i medju sebe komentirav kako on gi provocira hhhhh
pa edn decko gi vika - abe pa sto kur ga pcuete a ocekuete da ne ve provocira, cutinela odma.
Ke ga zememo na sokoli trenera acu petrovica i ke bide sve dobro hhh ni njega ne ga slusasva igraci danska kd covek gu izdigna tablu od parhet
А против Тиват зашто сви гу свиресва екипу а наредну утакмицу кд трпасва тројке сви се радуесва?Какви само коментари имаше за курчу и цариника ама наш народ су овце...дај неколко тројке и готово,какво време дојде пропали српски таленти да ни га водив клуб тој е страшно.Ако публика ги пцуеше курчу и цариника дека биле онакви онакви сг зашто им се дичи?Не ми е логично нешто...а изгледа глава ти е у песак па мислиш дека све е сјајно у клуб.Ке ти се отворив очи за некој месец ке дискутирамо на форум туј па.Ако дојде татица и Мијајловиќ/Дејвис барем може да се надамо на нешто ке ги стегне малце,а сс Страшета сви порази у гости у ПО и дома порази од Работнички мзт и још едну екипу, значи ми ке смо на коња 3 победе да имамо.

у салу моментално доваѓа права публика, прави навивачи.. ја не иду ни због вулета ни курчу ни па за никога другога играча иду због град, клуб.. а играчи су само привремени претставници на клуб.. днска су туј, јутре не.. свакако клуб само остануе и се памти.. играчи и управе се мењав али публика и навивачи нее...[emoji6] [emoji6]
Едино заради тој и иду а плаче ми се кд гледам какву игру имамо и недисциплину како раштиман оркестар.. Не можев да изнесев од пресинг подавав гу све преко играча "нафрљотке"

Бш сте ми интересантни. Кд губимо неваљав, кд тепав па неваљав: „баскеташки било; на силу било; судие биле за нас, сас нафрљотке било итд итд“. Ви би, ако може, да ви завезев гоблен! Читајќе ве, знам, дека и тга ќе најдете ману. „И титулу да смо освоиле, па ќе сте ги пцувале“! И по десет тројке да давав, па ќе су за вас пичке. Нема да сте ишле на утакмице до крај на сезону, али на навивачки форум свратите редовно да пљукнете. Стварно сте прави навивачи! Пропали српски таленти ни биле ѕвезде у клуб. Само у наш ли?
У коју лигу се такмичимо? И ја би га сакаја Радуљицу, уместо Џекиќа, Богдановиќа уместо Мандиќа, ама... Тија што не са „пропали“ едвај чекав да потпишев за нас - много добру публику смо имале! За дел од вас, овија четири победе на Страшета не са довољни. Работнички ќе бија прав тест. Ја се кладу много ретко, али туј утакмицу ќе гу играм сингл од следеќи разлози: 1. Дужни са ни за педерску победу у прв дел, посебно Димчевски због инцидент сас Вулета. 2. Евидентна е воља што гу покажуе цел тим, откако се смени трењер. 3. У меѓувреме га доведесмо Луковиќа, а његова апсолутна доминација под кош се потврдуе на сваку утакмицу. Буквално на сваку!

Бш сте ми интересантни. Кд губимо неваљав, кд тепав па неваљав: „баскеташки било; на силу било; судие биле за нас, сас нафрљотке било итд итд“. Ви би, ако може, да ви завезев гоблен! Читајќе ве, знам, дека и тга ќе најдете ману. „И титулу да смо освоиле, па ќе сте ги пцувале“! И по десет тројке да давав, па ќе су за вас пичке. Нема да сте ишле на утакмице до крај на сезону, али на навивачки форум свратите редовно да пљукнете. Стварно сте прави навивачи! Пропали српски таленти ни биле ѕвезде у клуб. Само у наш ли?
У коју лигу се такмичимо? И ја би га сакаја Радуљицу, уместо Џекиќа, Богдановиќа уместо Мандиќа, ама... Тија што не са „пропали“ едвај чекав да потпишев за нас - много добру публику смо имале! За дел од вас, овија четири победе на Страшета не са довољни. Работнички ќе бија прав тест. Ја се кладу много ретко, али туј утакмицу ќе гу играм сингл од следеќи разлози: 1. Дужни са ни за педерску победу у прв дел, посебно Димчевски због инцидент сас Вулета. 2. Евидентна е воља што гу покажуе цел тим, откако се смени трењер. 3. У меѓувреме га доведесмо Луковиќа, а његова апсолутна доминација под кош се потврдуе на сваку утакмицу. Буквално на сваку!
Абе воља има ама искрено кажи има ли дисциплина у игру, а и просек на поени што ги примамо много кажуе.

Грешка си дечко. Не само што не сам у њину партију, него органски не ги поднасам. Нажалост, тај партија е на власт у наш град одувек, а не треба да ти нацртам, дека све док е такој они ќе са у управу на клуб. Уосталом они га и формирасва 2009 годину. Али тој е ипак клуб што га носи име на мој град, и немам намеру да чекам да се смени власт, па автоматски и управа, па тга да се надам дека ствари ќе појдев на боље. Можда и нема, пошто све док е главан финансиер на клуб општина, увек ќе е политика присутна у спорт. Срби викав: Сјаши Мурто да се качи Курто.

Прво браво на екипу за победу ичера. Ја кажа, за победе на Куманово се радују, поединци не мора да ги сакате. Али второ: само слеп човек за ичера можеше да га фали Страшу. vladobox, popov76, добро бе другари ви гледасте ли ичера како убаво бесмо снимени од страну на трењера на Соколи па затој се игра агресиван пресинг на пола терен? До полувреме топку едвај изнасасмо! Куде беше Страше да направи нешто контра на тој?! Ја да не сам трењер? Не бе они пресинг на пола, наши се мучив док случајно не им текна да сечев у рекет пошо пола тим на Соколи на другу половину нормално. И после тој почнасва да играв такој а и Соколи прекинава сс пресинг пошто видева дека наши се освестисва. Важно до тга ни направисва +13. Друго, Вуле какв и да е не извади ичера сс баскеташки потези и тројке. Едноставно, па ќе кажу не мора да га сакате, али у свак тим има некој што форсира сс потези - некд добро некд лошо искача. Ичера добро. Такој да фала на тим комплетно за победу. Али понашање на курчу полупрофесионално - асистира му на Сашу на тројку, он финтира и улаза накуде кош фаулирав га и ѕвезда му се дере на трењера - страшоооооооо! на наредна акција не му давам топка више! :D - колко што га ја разбра а доле седеше и убаво се чу! Значи, куде бе сс такво понашање... Работнички ќе покаже много работе, мислу како што веќ кажа СВЕ што имав у себе треба да дадев и све треба да се фрљи на куп - плејоф, титула може да се сања овуј годину, да се надамо дека у иднину ќе не израдуев.

Да да . Мислу дека за туј плату што гу зима Курчо може да се доведе играч на место, жељан за игру, да се радуе на публику, на победе , ама изгледа на некога му е миљеник. Можда за тој што и Циц е коцкар па разбира га дечка како е да си у коцкарски дугови до гушу, и по туј коцкарску линију еде га клуб. ....Ебаго....:toe:

... Ке има ли нов играч или само си правите бош муабет... ?:misticen:

Кој бе нов играч ке дојде да игра с,с овуј багру , нели видиш дека собра се коцкарска дружина која шитка утакмице , доведе га управа онога Филиповиќа кој шутира бунари не може обруч да погоди , кажи ми у какву средину ке дојде Дејвис а има шансе да игра у Фени или Кожув , или у Работнички што се утепуете на рамно , управа си доведе играчи с,с кои ке си ги врати уложени паре и паре кои ги дава за плату а знае се како , у БИБЛ лигу ке се мава коефициент и ке се дели профит од наместени утакмице , американци т,ј систем не га знаев јер су професионалци .
Луковиќ одвај оди и подиза гузицу тој е све од трењирње много јаки тренинзи има .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom