Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Sga slusam muabet od coveka koj icera bija na trening i trening ga vodija zamislite VULE MANDIC.On mu pokazuvaja na Strasu sto da igrav.Cuvaj me boze, Prv dn prv trenjer i vec Mandic mu kazue kako cemo da odigramo.[DOUBLEPOST=1422108005][/DOUBLEPOST]
Апсурдно е да повикуеш на бојкот на клуб кој ти значи бар нешто. Очигледно на никога овде не му се свиѓа у чиви руке е клуб, много малко може било кој од нас да има некакав ефект. Тој е тај мала реалност...Факт е дека Михајловски од сам почетак е пратен од лошу кохезију у екипу, ако сам на може да наметне авторитет, можда треба повише да работи на тј момент, вероватно на помлади генерације. Немаше утакмица да на клупу не прави сцену с невротични испади. Ротације на клупу од 30 секунде после прву грешку бесва смешни. Неколко играча кои се покажасва утке, очигледно биле његов избор. Освен понагласен пик н рол и неуспешна зонска одбрана, немаше конкретна промена у игру. Лично сакаше да виду да успее, али не би сакаја и да продужи овај тенденција на распад.
На тему публика, последња утакмица беше дно дна. 2-3 карактера с пцување у очи и издерување гу дефинирасва публику. Никако не оправдују понашање на дотични кошаркари, пред све одбивање да игра, али тија исти бесва претходно носители на игру и имамо ги видено и у друго издание. Превише негативна енергија се насочуе према њима и некои наводни слабости. Превише шпекулације. Од другу страну, ке треба да се покажев најдобро што можев, уколко тој не е случај, отстранување од клуб е добра опција
Да не тупу, КК Куманово днска игра нову утакмицу, и треба гу подршка од свите нас. Ствари су далеко од оптимални, али ја ке сам на свое место днска.
Moram da ti odgovoru posto si nov na Forum...i se slazu ss tebe ali ne u sve.narocito ne za njini slabosti.Mandic i Kostovski su igraci, ama kd e dobar koeficient.Boli gi uvo za kumanovo iako Kumanovo e zirant za kredit na Kostovskoga, koj on kd nema da ga vrati mi ke ga vracamo.Slusam dnska deka Kostovski mozda nema da igra kao navodno e povreden.Toj e alibi za poraz,Dnska Kumanovo treba da projde i ako e igrac treba ss ednu nogu ako treba da igra, a ne povreden sam,Sga Igor ne e tuja da mu kazue sto kako da igra.Straso nema pojma,znaci Mandic treba da mu gi kazue akcije odnosno da gu vodi igru.Vecer mora da projdemo jer ako ne ondak gomniva metla i sve napolje ukljucuvajci ga i predsednika koj icera bija na trening da gi zamoli igraci da ne ga bojkotirav drugara mu Strasu..ejjj bagro..trebaja si da gi kazes da ne ga bojkotirav klub a ss toj i publiku..Samo kumanovo u srce.Vecer mora da projdemo.

Последно уредено:
Поздрав до сви на форум.Првпут пишују иако прату што се пишуе.Иду на сви утакмице на Куманово и од резултати сам прездовољан ако се земе у обзир буџет на клуб.Овој што се дешава не ми се свиѓа уопште.Овуј кризу управа не гуизменаџира исправно, односно конци ги испуштива.Не бева спремни дека може да дојдедо конфликт меѓу усијани главе на Костовскога и Мандича од едну страну и Игора оддругу страну и тујги е најголема грешка.Колко знам концепција за од овуј годину и за следеќи 4 године беше да муседаде шанса на Игора да се кали овуј сезону сс мал буџет и да се игра суперлига сс циљ од следеќу годину да се направи солидна екипа и 4 млади кумановци у први 12. Овој била главна идеја на Манаса и Бобита сс коју Циц се сложија,апротив биле Војка, циго и Бане. Меѓутим Игор покажа на утакмице дека има знање и направи резултат још у прв дел од сезону односно одма сепласира у Суперлигу сс прву победу у Струмицу и гу завршиполусезону на прво место у Македонију и прв у Библ.и мислу дека тујбидна куршлус.Управа поведени одуспеси на екипу помисли дека мошемои прваци да бидемо што е немогуќе.пораснава апетити и цк слушамод Нинита дека сакале на Игора да му доведев саветника. Меѓутим деси се Пеќ и суспензие и оставке и свашта.е туј помене требаше управа која очигледно не е дорасната на овој да реши која концепција да продужи дали сс Игора трењера а Костовски иМандич дома или да се прифати оставка и да се викне поново Луковиќ и да се заврши сезона какоисвака до сга сс плус потрошенимпаре или Игор да остане и сс осрегјан тим да гузаврши сезону и догодине да појдев напред сс подмладување.Игор га криву за едну ствар само а тој е што сс јакитренинзи направи просечни играчи како кромидтче и јаневски да играв одлично какои цела екипа што доведе до тој да управа помисли дека без овија играчи не се може и у овкв конфликт га жртвува Игора и његову концепцију а ги задржа коцкари и продавачи и Игор доживе да играчи на кои највише ги помогна да га бојкотирав на утакмицу.Дел од управу Манас и боби мислу дека га предадева Игора истотакој иако онизборесва по град дека они стоивцврстопозади њега...на крај на сезону ке видимо кој бија управо

Најпосле некој кој мисли исто како мене , кој у целост гу опиша сезону, догаѓаи, успеси, падови, а ја ке додаду и РАСПАД НА КЛУБ КК КУМАНОВО 2009 , после пораз кој вечер ке биде катастрофалан .

mnogo razlicni komentari se nacita dns ovde na forum ama gledam sve u zavienu formu.Te trebalo ovakoj te onakoj.Abe jasno treba da se kaze deka uprava e bagra sastavena od interes da se lapa za toj gi i podrzava ovija picketine kockarski koj gi boli kur za kumanovo.Prodavav utakmice i u BibL i u prvenstvo. Kostovski osven ovija zadnji utakmice prodaja gu i ss Karpos Sokoli prvenstvenu utakmicu a sportski direktor se kladija zaedno ss njega.Trgnava ga Igora zasto ne se uklapa u semu zasto on ide na pobedu na svaku utakmicu.sga e slobodno za mestenje i prodavanje.bagra kolo vodi,Vojka likue a od kosarku nisto ne znae misli na golovi se igra.Stom edn od upravu gi e od prdekanu svi tamo i ke zavrsiv.Cic ke si izmie ruke ss njima.Bane predsednik se nada sin mu ke bide kosarkas posto e u reprezentaciju na koju glej slucajnost tatko mu na Kostovskoga e selektor.a Strase trenjer.Dve svetli tacke u ovoj.Manas i Bobi, begajte dok e vreme posle ke vi bide kasno. Ss vasu muku i pare se proigravav.bolje da dadete pare na baneta da gi napravi WC dok ne e fatija nekoj zuticu tamo.vecer ako ne projdemo ke bide ovj tim treba da ga raspustiv a uprava da si dade ostavku

Металург еве тазе и добар пример како се справи сс бојкот на играчи и задржа си га трењера не су глупи.

i da ne zabravu,Gledam na profil na Vojku kako on kazue za kosarku.kako trebala cvrsta ruka,pa ti be prevarantu koj si glavan na jagnjecu brigadu od vodovod gi vrati kockari u tim. za da laps i ti izmuze ga vodovod pa sga gi naceka manasa i bobita da gi izedes ako moze.dugovi si mu napravija na klub da neznaev sto da praviv.Tebe mesto ti e u Idrizovo a ne u salu.u sve ovoj najvise gi zalu bobita i manasa.olos ve pobedi i izigra maestralno ali nazalost za vasite pari se raboti.

Kako se blizi utakmica ovde na forum biva sve pozanimljivo.Ajde i ja da dodam nesto. Ako ne ste znale koj gu vodi ednu od generacije na podmladak na kumanovo ke vi kazu deka e na Strasu sin Filip.Decko e super ama za trenjera ne e, a tatko mu si gu zbira clanarinu za sebe a termini u salu kumanovo gi placa i toj ne trenjirav u sportsku salu za da ne mu zimav termini na drugara mu baneta nego u ekonomsku.gaga nevidena.lapaj dok se moze

@Richard Lionheart грешка си Куманово у младинци не су само тија м14 он ги води њима да ама м18 га води Мартин Димковски :)

Само едно ке те прашам КУДЕ БЕШЕ С,С КОМЕНТРИ ПОСЛЕ УТАКМИЦУ С,С ПЕЌ , КАПИТЕН ЕПТЕН КАПИТЕНСКИ СИ ГУ ОДИГРА УЛОГУ НА КАПИТЕНА ПОНИЖИ КЛУБ НАВИВАЧИ И САМОГА СЕБЕ ЈЕР Е РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ТРЕБА ДА ИГРА НА ЕВРОПСКО , ОН ОДБИВА ДА УЛЕГНЕ ДА ИГРА , ЗИМА 3000 ЕУ ПЛАТУ, ПЛАТЕН Е ДА ИГРА, АКО ТРЕБА ДА ИГРА КЕ И НА УШИ БЕ , ОД МОИ, ТВОИ , И НА 80 000 ЉУДИ ОД О,ВЈ ГРАД ЗИМА ПЛАТУ, БОЈКОТИРА ГА ТРЕЊЕРА И КЛУБ И ПРЕПУНУ САЛУ , НЕ МИ Е ЈАСНО С,С КАКВИ ОЧИ И ОБРАЗ И МОРАЛ ВЕЧЕР КЕ ИГРА ОН И ЦЕЛА ЕКИПА , КАЖИТЕ МИ КАКВУ САТИСВАКЦИЈУ НА КРАЈ КЕ ИМАВ ОНИ А И ПУБЛИКА К,Д КЕ ИЗГУБИВ, ЈЕР СТРУЧНОСТ НА СТРАШЕТА ГА ЗНАЕМО ОН ДА БЕШЕ НЕКОЈ СТРУЧЊАК ОДААААААААМНА ДА Е ТРЕЊЕР НА КК КУМАНОВО ДО КРАЈ НА ЖИВОТ КЕ СИ БИДЕ ВЕЧИТИ ПОМОЌНИК .

На деловни састанци сам бија, извини што несам у ток сс туј утакмицу и нема да можу да ти даду одговор.
Очигледно немамо исти мислења и нема да најдемо заеднички език. Превише љуто делуеш сс тија големи букве, да и сс стра ти одговарам. А и не ми се допада твое мислење дека игор бија поголем стручњак од страшу, ја би ги ставија у исти ранг па можда и малко повише за страшу би даја предност :)

До тренера било.... Страше талент бија ми цело време помошник га стављамо.

Утакмица што гу нема у билтен педер скопски дава 40 поена.
Утакмица што гу има... 0/20 шут од 10 метра.

Искрено и још 2 овакви да изигра нема да му се врати поверење ама нека проба да докаже а можу да кажу дека одбрану уопште не игра.
Страшо не ми остави утисак дека може да води екипу ама ај ќе видимо што ќе биде. Ќа вољу што гу покажава днс свака част.

Само што присуствувасмо на најдобро одиграну трету четвртину на овј клуб.

Предосеќаја сам дека ке се деси бш како што се деси. Тој е тој. Кд има воља и кд се даде максимум, има и резултат. Али такој треба да се игра на сваку утакмицу!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom