Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Ако е само због тој, по мене не е у реду. Било би у реду да добие некакав укор, казну и сл, али ако због тој добие отказ, ќе га изгубимо главан мотор у тим.

Ја можу да ти кажу одма дека управа не дава едногласно одлуку за суспензију само за некакву недисциплину која трае веќ цели 3 месеца лично од Игора сам дознаја дека т,ј Мандиќ е немогуќ човек и дека с,с њега не може да се работи како на тренинзи такој и на утакмице и не ми е јасно како можете да бидете слепи и да ги гледате само његови поени а не ги гледате поени на његови противнички играчи кои ги чува , еве ти е,дн пример кажи ми ти к,д е т,ј БРЧКОВ даја у његову историју кошаркарску 23коша а њега га чуваше Мандиќ и што вреди т,ј играч ако даде 25 коша а прими 30 коша , значи он не се замара и НЕЈЌЕ да игра одбрану , сви играв одбрану до максимум колко можев а само преко њега и онога лиглета ми примамо 50 коша на утакмицу .
За тија 5000 еу кои су ги с,га на располагање можев да доведев две одлични засилувања од Србију деца има да откидав за тија паре и да погинев на паркет погледнете га Аврамовиќа дечко с,с толко опструкцие од овија двоица па направи да е е,дн од најомиљени у клуб а исто очекују да и од Џигиќа да трзне и даде максимум С,ГА.
Затој размисли за онуј другу страну на карактер на Мандиќа , и без њега се може , свак е заменљив , за свакога има адекватна замена можда и боља.

Epa ja posle ovija sto kazuev deka gi licno od trenjera gi doznavav informacije pocna da sumnjam u trenjera I njegovi sposobnosti da menadzira sas ekipu. Trenjer e tj koj e zaduzen da uspostavi red I disciplinu. Dali nekoj vide ovuj sezonu trenjer da mu svika na mandica? Dali Mandic ne bese tj koj igrase po 36 minuta svaku utakmicu? Ako ne e slusaja saveti zasto ondak igrase 36 minuta a ne samo 5 recimo kako rus? Pa pogledajte u evroligu igra li nekoj igrac tolko. I kako ocekues od njega da igra odbranu kd ga iscedis do kraj? I vikav ne e problem ce dovedemo drugoga, ok ce dovedemo, medjutim sto ako I tj e nediscipliniran? I toga li ce ga namavamo zasto nejce da sorabotue?
Druga rabota, sga namavan li e radi nedisciplinu ili mestenje? Jer prvo vikase gledaj kako ga igra prvo poluvreme, a kako zadnju cetvrtinu. Ako nekoj mesti nema da ga igra ni prvo poluvreme takoj.
Treca rabota, ne me gajle dali ce si ide niti mi e brat niti drugar, amo bese odlican igrac I svak koj ce kaze deka ne e takoj pojma nema od kosarku, kako sto nemasva pojma isti tija sto vikasva deka Vujosevic I Hajns sa super igraci I samo e prasanje na vreme kda ce eksplodirav.
I na kraj podseca me sve ovoj na Vrbicu, besva mu krivi prvo tija deca od mzt, pa posle mu besva krivi igraci od prv tim za na kraj da si ide I eve sga da ga staviv da vodi mladi reprezentacija. Uvek sam ga branija nasega igora, bija sam za toj da mu se dade sansa bez obzira sto nema iskustvo I jos uvek vikam da ne se menja I da ostane, amo mora da si znae deka I on e kriv za ovj haos ne samo igraci I deka ako saka da uspee mora da raboti ne samo na akcije I treninzi nego da raboti na toj I svoi menadzerski sposobnosti da si gi nadogradi...

На Игора са му вржани руке и препостављам дека затој е и поднеја оставку. А како да не га пушта Мандиќа и Костоскога кд нема подобри играчи?

Epa ja posle ovija sto kazuev deka gi licno od trenjera gi doznavav informacije pocna da sumnjam u trenjera I njegovi sposobnosti da menadzira sas ekipu. Trenjer e tj koj e zaduzen da uspostavi red I disciplinu. Dali nekoj vide ovuj sezonu trenjer da mu svika na mandica? Dali Mandic ne bese tj koj igrase po 36 minuta svaku utakmicu? Ako ne e slusaja saveti zasto ondak igrase 36 minuta a ne samo 5 recimo kako rus? Pa pogledajte u evroligu igra li nekoj igrac tolko. I kako ocekues od njega da igra odbranu kd ga iscedis do kraj? I vikav ne e problem ce dovedemo drugoga, ok ce dovedemo, medjutim sto ako I tj e nediscipliniran? I toga li ce ga namavamo zasto nejce da sorabotue?
Druga rabota, sga namavan li e radi nedisciplinu ili mestenje? Jer prvo vikase gledaj kako ga igra prvo poluvreme, a kako zadnju cetvrtinu. Ako nekoj mesti nema da ga igra ni prvo poluvreme takoj.
Treca rabota, ne me gajle dali ce si ide niti mi e brat niti drugar, amo bese odlican igrac I svak koj ce kaze deka ne e takoj pojma nema od kosarku, kako sto nemasva pojma isti tija sto vikasva deka Vujosevic I Hajns sa super igraci I samo e prasanje na vreme kda ce eksplodirav.
I na kraj podseca me sve ovoj na Vrbicu, besva mu krivi prvo tija deca od mzt, pa posle mu besva krivi igraci od prv tim za na kraj da si ide I eve sga da ga staviv da vodi mladi reprezentacija. Uvek sam ga branija nasega igora, bija sam za toj da mu se dade sansa bez obzira sto nema iskustvo I jos uvek vikam da ne se menja I da ostane, amo mora da si znae deka I on e kriv za ovj haos ne samo igraci I deka ako saka da uspee mora da raboti ne samo na akcije I treninzi nego da raboti na toj I svoi menadzerski sposobnosti da si gi nadogradi...

Види некако доваѓамо до заеднички закључак , СВИ су криви за ХАОС у клуб , СВИ, почнувајки од управу преко трењера до сами играчи.Овој е требало одамна да се деси да искочи на виделину публика да дознае кој што и колко и до куде. Само едно потсетување МЗТ колко трењера смени од почетак на сезону ја мислу 3 , колко играча намава и купи мислу дека намава 6 а купи 4 и ете с,с такви турбуленцие они си га остваруев циљ, Врбица е даја оставку за едну изјаву , изјави дека не ги признава тија бодови што ги ги дадесва службено како победу - што од његову страну е спортски и мушки да се каже дека незаслужено су ги дадени бодови, и председал на клуб телефон и одма ултиматуми до њега ама к,д си чист нема што савест да те мучи одма си даја оставку и крај приче.
Игор после успеси с,с његови деца од 95 годиште заслужи да му се даде шанса да води и прволигашку екипу , али још од сам почетак беше миниран од како од овија двоица такој и од пола управу , ама к,д виде тај половина дека ВРАГ ОДНЕО ШАЛУ касно беше све БАЛОН ПУКНА.
Сакам на сви вас да форумаши и навивачи и љубители на КК Куманово да поручу дека клуб се сака и цени и бодри и к,д губи и к,д победуе , овај ситуација е хирушки зафат за одстранивање на сви проблеми у КК Куманово и сигуран сам дека после овој ке искочимо много појаки, и посамоуверени , на дечки ги треба вечер екстремно голема подршка они су у шок после сви дешавања и ако ми како навивачи не ги подржимо можемо само да седимо и да си коментирамо и да гледамо како агонија е све поголема .
Ке има вечер типови кои ке пљукав и по трењера и по играчи и по управу А УСТВАРИ ПЉУКАВ ПО СВОЈ КЛУБ , треба такви да се изолирав и да ги се докаже дека су у заблуду .

Вечер с,с подршку до цел тим и трењера до победу и осигурано место у Супер лигу .[DOUBLEPOST=1418481009][/DOUBLEPOST]
ИГОР НЕ Е ПОДНЕЈА ОСТАВКУ ЉУДИ !

Лично од њега сам чуја дека оставка е поднесена , ставена е у мировање , ако не се најде замена за Ацета и вратив га у клуб оставка се активира ист т,ј момент , остануе на управу т.е. на спонзори дали ке се најде замена А МОЖЕ и тој много брзо и тој ке се реши.
Значи оставка е још у опцију .

Последно уредено:
3-4 дна млатимо празну сламу кој е крив, зашто и како... како што си пиша пред мене дечко, овој требаше да се деси одамна (лани трењери што ќутесва ако е имало недисциплина), али еве десило се сга и овој е бш хируршки зафат за да се спаси пациент. Надамо се на успешну операцију, ај вечер сви у салу да ги поддржимо да гу тепав Струмицу! Да не си комплицирамо место у лигу безвезе.

Кд се смирив страсти и разбистри глава повише му текне на човека... што ако дел од управу што нејќеше промене и Игора за трењера ги минира работе преко играчи или сс мутни игре? Не дека су сви чисти ама... нагаѓање е све како што кажа, суспендирани су ради недисциплину официјално и тој е тој. Ако им се игра ок, ако изигравав курнази, МРШ ОД КЛУБ! КК Куманово ќе се бори и без њима! Што све претрпеја клуб па двоица играчи дојдесва да се заебавав!

Браво к,д ке виду дека 99 % од присутни на форум ке мислив овакој можу да скимну капу и да кажу дека има људи кои ставрно мислив за клуб и дека га подржуев , све остало е млатење празну сламу .

Читам ги коментари на фб страну и не ми се веруе какви све падобранци има у овој Куманово.

Ајде ако смо прави Кумановци да застанемо позади клуб и на следеќу утакмицу ваљда после нову годину,т.с средина на јануар да ги исвиркамо и Мандиќа , а и лиглета Костоскога , зашто они не можев да бидев изнад клуб и остали играчи.
Браво за победу против Струмицу!

Да се надамо дека нема да има потреба , сами ќе си отидев.

Bravo za pobedu.Pokaza ste icera deka ste tim.Sga da se najdev dve dobri pojacanja i da se zabravi ovaj sramota ss ovija dvoica kostapleri.Icera Mandic dosja da gleda, a u stvari ocekuvaja da izgubimo i publika da mu vika Vule vratise, ali izede ga k.. pa si otide pred da zavrsi utakmica.Ljudi sto sedele do njega vikav celo vreme prati rezultati na mobilan mesto da gleda gi kolege kako hrabro se boriva..zatoj :Fala ti Vule, ne ni trebas.Uprava bravo, prv korak dobar, za da bide odlican dve jaki pojacanja odma si dovedite.Gledam na FB stranu na kumanovo kakvi gluposti pisue poranesen pretsedatel Vojka.On nema veze od kosarku..preklani na dimeta p o telefon mu vikaja da igrav gol za gol na utakmicu,demek da ga drziv rezultat tarabara.bruka.ima li tamo u novu upravu nekoj da mu objasni deka on e nepogoda za kosarku.On demek odgovorno tvrdi nemalo problemi,Od kude on videja? od Idrizovo li?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom