Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Да се продужеше на почетак на сезону договор на Луковиќа и да се е потпишаја тга Ѓекиќ, а да не су потпишани Хајнс и Вујошевиќ, по ваше големо кошаркарско знање колко ке ни е била различна сезона? Дали тија утакмице што су изгубени ке су биле добиени, или па тија некои добиени ќе смо ги изгубиле заради глупости на поединци?
Много добро прашање .. одговори ке ги добиемо убрзо :D

Како и увек,жалосно е што си га покажуемо менталитет,на сваку изгубену утакмицу.Ичера тепав и ги сакамо,днска изгубив и пљукамо а до ичера највише на свет ги сакасмо.Све док тој не се смени,ништо не правимо.
А од другу страну,муабет ''Не е битан пораз,ако дрес е зачуван и озноен образ'',не може да се каже за ичера и тој гу прави целу ситуацију од ичера тој што е.Никакву борбеност не покажасва,да не ни биде криво.Костовски очај.Никако капитенско место за играча што се разочара и сам не уме да се оправи а не остали у игру.
Подржују ги много одамна и сакам,али оваква публика не заслужуе овакви играчи.
Спорт е овој,пораз е нормална ствар - али не и утакмица ичера.Срамота,брука.Само тј што е бија у салу,могаја е да види праву атмосферу,за кои далеко поголемо буџетни тимови можев само да сањав.
Да играш како пичка пред 5-6000 човека е срамота.да пцуеш трењера(тотално неспортски однос),да седиш по кафане и да играш како што треба - не иде другар.
Да зима 3-4000 евра плату,кој му гу дава овј град и да игра како ичера,10 поена?Не знам,разочарење до коску.
Иначе,камбек на Луковиќа надам се ке га врати тој делче што фалеше,куцања и забивања зашто тј човек га сака овј град.Сака ги навивачи,сака га клуб и гледа се колко е и сам среќан што е туја.
Ичера слушам цела сала,да си даде Михајловски оставку.Сви нешто глумив разбирав кошарку,везе немав.Човек има знање дугогодишно.
С'с Господа напред,па ке видимо :)

Најголема грешка би било да не му дадев шансу на Игора. Још не се е докажаја ама има добар план што некои странски не би се замарале да га спроведев

За жал у овуј нашу државу менталитет е такв...и само победе гу праќав публику у салу,а и неможе свак човек да разбира кошарку,ичера лично до мене имаше превише падобранци,кои немав лични познавања на кошарку.Значи преко 10 пут гу чу реченицу нема центар и Игоре иди си.

Игор лошо гу предвиде утакмицу не очекуеше дека ке се презима Мзт у одбрану,а Маринковиќ одигра сасвим одличну одбрану кд и да га преземеше Ацета,а за нашу лигу Дамјан од страну на помош е феноменалан...значи може да стигне све,нешто што беше Димчевски у прву сезону под Луковиќа.

Више и мене ми досади да гледам куде Саша има повише скокови од сви центри заедно,Урош какв такв ке прави скокови и индекс поени и ке имамо много много повише 2nd chance points.

Можда нема да одговара на овуј игру у транзицију што гу играмо ми,ама Урош како средњак у зону 1-3-1 ке га чува дефанзиван скок и нема зона толко да трпи,а сви знаемо дека на зону мана е дефанзиван скок...плус од пик сс Костоскога су незаустављиви,противнички тимови ке морав да собирав у рекет за удвојување на уроша а туј остануев много отворени шутеви за Вулета,Сашу,Мачкита...

Целовкупно ми смо само у плус сс доваѓање на Уроша,нема како Радојета пичкицу да ми се жали дека не му се свиѓаја град,људи не га сакале овој било оној било,еве цела публика га сака Уроша назад и еве га назад е.

Кд би могаја некој бек да се доведе,цело време лају за овога Нешовиќ лани у Лирију што играше,ама еве он у Кожуф потпишаја...кд би могало да донесемо евтинога странца кој би имаја сваку утакмицу 10-15 поена гарантирам дека Ф4 не ни бега,овакој 5ти максимум според мене...

P.S Не знам и ми зашто се разочаруемо кд наш тим сс 135 000 евра прави чуда у прву лигу,па реално ми смо 7 по буџет у лигу,а очекуемо да се боримо за титулу,дај боже да можемо,ама ми и овакој сс тија паре што ги улажемо правимо плафон резултати.

За жал у овуј нашу државу менталитет е такв...и само победе гу праќав публику у салу,а и неможе свак човек да разбира кошарку,ичера лично до мене имаше превише падобранци,кои немав лични познавања на кошарку.Значи преко 10 пут гу чу реченицу нема центар и Игоре иди си.

Игор лошо гу предвиде утакмицу не очекуеше дека ке се презима Мзт у одбрану,а Маринковиќ одигра сасвим одличну одбрану кд и да га преземеше Ацета,а за нашу лигу Дамјан од страну на помош е феноменалан...значи може да стигне све,нешто што беше Димчевски у прву сезону под Луковиќа.

Више и мене ми досади да гледам куде Саша има повише скокови од сви центри заедно,Урош какв такв ке прави скокови и индекс поени и ке имамо много много повише 2nd chance points.

Можда нема да одговара на овуј игру у транзицију што гу играмо ми,ама Урош како средњак у зону 1-3-1 ке га чува дефанзиван скок и нема зона толко да трпи,а сви знаемо дека на зону мана е дефанзиван скок...плус од пик сс Костоскога су незаустављиви,противнички тимови ке морав да собирав у рекет за удвојување на уроша а туј остануев много отворени шутеви за Вулета,Сашу,Мачкита...

Целовкупно ми смо само у плус сс доваѓање на Уроша,нема како Радојета пичкицу да ми се жали дека не му се свиѓаја град,људи не га сакале овој било оној било,еве цела публика га сака Уроша назад и еве га назад е.

Кд би могаја некој бек да се доведе,цело време лају за овога Нешовиќ лани у Лирију што играше,ама еве он у Кожуф потпишаја...кд би могало да донесемо евтинога странца кој би имаја сваку утакмицу 10-15 поена гарантирам дека Ф4 не ни бега,овакој 5ти максимум според мене...

P.S Не знам и ми зашто се разочаруемо кд наш тим сс 135 000 евра прави чуда у прву лигу,па реално ми смо 7 по буџет у лигу,а очекуемо да се боримо за титулу,дај боже да можемо,ама ми и овакој сс тија паре што ги улажемо правимо плафон резултати.
Град е гладан за успех, за резултати куде некои постари још увек можев да се слушнев муабети за непреболену украдену титулу на Искра Куманово против Работнички, гладна е публика за победе за успеси тој се и очекуе иако се знае дека е тешко покрај Работнички и МЗТ затој што тој си е директивно препуцување на партиску линију и мерење на ташак измеѓу пониско рангирани чланови у тија партие.

искрено не се радују толко на доваѓање на уроша колко што се радују на тој што радоје си иде, а виде дека и хајнс данска одлетеја за америку :)

некои туј гледам ги зборив урош не играја одбрану, нешто сс што неможу да се согласу у целост зашто ако малце простудирате некои работе ќе видите како га он затвара рекет и како гради дефанзивни скокови нешто што моментално га немамо, исто такој дешава се по 5-6 пут на утакницу ако не и повише на ацета плеј да му побегне како на заебанцију (видесте ичера) и сга кд идев на полагање туј улети урош сс блокаду у 50% случаи за разлику до ичера ни тој га немасмо у тим, онија године покажа дека може да се носи и сс станка е сга прашање е за њега колко е он спреман на физички план али верују дека е спреман за његови могуќности барем 80% :) човек си има мане некои надвор од терен, али тој не ме искрено ни занима зашто кд ќе е на терен дава 120% од себе за тим за разлику од некои што моментално су у тим и мислу дека е добар потег што су га потпишале е сга незнам тачно за коју пару али па и не е битно :)

овој сс соколов што е незнам што ќе биде некои викав дека работнички не ги дава плату откако почна сезона, некои викав дека па имале комај 1 милион буџет и чекав суперлигу да доведев још 4 топ странца сга незнам на што треба да се веруе, а ако нешто е озбиљно сс њега тој е добра опција за тим соколов може да игра у нашу лигу на позицие од 1 до 3, посебно на 2 смо некако тнки сс џанера а може да одговори и на плеја да би се одморија костоски али што знам некако не ми иде у главу дека ќе си отиде од работнички али ако може што да не :)

сга тој место што па га имамо за странца ако може да се искористи за некога топ играча, дали сга дали за у суперлигу не е битно само незнам како стоив сс парке, исто може да се проба да се доведе некој резерван плеј за ацета како лани што беше паран што играше за смешну суму од под 1000 евра (ако не сам лошо информиран) а маце мал свака му част за све што даја за клуб али мислу дека овај му е послеѓна година у тим, плеј 1.75 одбрану нешто игра али да не се лжемо туј проваѓав га на шалу зашто су физички подоминантни од њега за напад дупка, чисти шутеви ретко да погоди, дешава се и слободни да промаши што за њега ако сака да успее у кошарку е недозвољиво

за игора што да кажу, верују дека може да га уклопи уроша у тим и дека е прав тренер за овј тим на куманово и треба да му дадев шансу и у наредни године да направи нешто :)

за крај само да прашам, у коју кафану имав платено едење кошаркари ?

Град е гладан за успех, за резултати куде некои постари још увек можев да се слушнев муабети за непреболену украдену титулу на Искра Куманово против Работнички, гладна е публика за победе за успеси тој се и очекуе иако се знае дека е тешко покрај Работнички и МЗТ затој што тој си е директивно препуцување на партиску линију и мерење на ташак измеѓу пониско рангирани чланови у тија партие.

Тој е и суштина на сви реакцие од ичера,што су тотално оправдани.Значи пред мене седив људи од 50 године кои свак кош,промашену тројку га доживуев како родено дете да им игра.Не може цел град да ги плаќа а да не узвраќав или да се коцкав сс плаво бел дрес.Овј град живи за кошарку,људи су фанатици и можу да кажу дека просечан Кумановац поприлично много разбира од спорт.Греота е што немамо кога да подржимо,на чиву утакмицу да отидемо едноставно.
Едино е тај кошарка па и она да е разочарање,не...
Дали се ичера изгубисва некои од њима,кд видесва дека ке играв пред толику публику,мислу овацие и скандирања на почетак бесва страшни.
И сами су свесни за тој,мислу дека и Игор погреши на почетак што не вика тајм-аут зашто много поразлично ке беше да не беше тај 10-0 серија у старт.

Абе све убаво ама како викав колко паре толко музика,не можемо ми да очекуемо да парирамо на некога сс 700-800 иљаде евра буџет,а наш е 135000 евра,како да се тркав Југо и Бмв и нормално дека исход е јасан,значи ако сакамо поголем успех мора повише шушке.

7c9603b9084bd64c9a6d0e9adc7f3993.jpg

сами проценете каква е работа у управу...

:pos:како бе такој без дебелога сте гу завршиле работу... ц ц ц... плус тој у помодоро сте биле на софру, пастрмајлија ово оно... па још сте се сликале за фејсбук без њега. греота :pos:

Ја се надаше на нешто боље него ли Луковиќ, амо па од другу страну много боље него ли онија двоица слепци Хајнс и Вујошевиќ. Ако ништо друго ќе ги фаќа топке и у напад неколко плус коша од одбојку, ја не знам онј Вујошевиќ толко да не га бива сас туј висину, овј барем не се плаши да иде накуде кош на куцање (друго додуше не ни знае). Преземање у одбрану му е проблем, амо ништо бољи не беше ни овј црногорац. И што е најбитно ништо друго не гу подгрева атмосферу како едно здраво куцање.
И на крај и ја ќе кажу колко музика толко паре. За тој колко е буџет екипа е одлична, трењер ќе бива све бољи и он ќе учи сас искуство. Мислу дека е добар трењер, фали му искуство амо ќе си дојде и тој, и управа не би смејала да га дира барем још едну годину. Догодине сигуран сам дека ќе биде и много похрабар, и у поглед на играчи и у поглед на судије, не смеев судије да ни се понашав како сас МЗТ а он да не реагира најоштро па ако треба и техничку да добие, туј мора и управа да си одигра улогу, имамо публику како на свите други утакмице заедно и не смеев судије да се заебавав како сас МЗТ, убаво тој саопштење после утакмицу од Банета, амо можеше да додеда дека “некои судиски одлуки во најмала рака беа сомнителни“, требаше и после работнички да даде саопштење дека судење било тенденциозно, да уложи жалбу за техничку на Мандиќа, за прекид кој траеше 10 минута јер Гечевски и Чековски се објаснуев сас судије а овија не смеев уста да ги отворив. Погледај што прави тулумба у партизана, на свак могуќ начин врши притисак на судије, и на утакмицу и сас изјаве за штампу, судије још пред да дојдев мора да са свесни дека куде доваѓав. Прашајте ги онија постари дали са смејале судије порано такој да се понашав у нашу салу?
Тачно е дека оваква публика заслужуе много повише од Ф4 или суперлига, амо тај е реалност. Иначе стварно беше језиво на претстављање на играчи сас МЗТ, штета што не се доби утакмица ради тј народ што беше тамо.

У управу е како не е. Од претседатела, бидна обичан члан. Мора он да има некакву функцију.

Дека нели е претседател на тој здружение за прволигаши што ли беше. Знам дека га симнава од функцију, моја грешка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom