Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
хаха да се едуцирамо? деца сас 19 године треба веќ да су тија кои играв у прву лигу ако сака да стекне поголемо искуство.За да се произведе играч треба на њега да работи некој од наш клуб. Кажи ми кое дете од тија ти што ги каза 19 годишни седи на клупу или трењира сас прву екипу? Ниедн ама бш ниедн, викнале некое дете да преседи на клупу на гости колко да кажев земале дете.
А ако си толко упутен у кошарку и сам знаеш дека има најмалко 2 деца кои можев да почнев бар да трењирав сас њима да се уклапав да стекнуе искуство.Како тој у рок од 5 године ни едно дете не најдева не ми е јасно?
..
Извини друже ама Куманово не е Партизан па да произведе играчишта на 19 године, погледни ги услови у кои работи тим, топрв сг имамо тренера кој размислуе и кој најави дека има план за кумановски играчи, после завршување на сезону не знаемо дали ке играмо уопште наредну и кој ке ни е буџет а ти тражиш вундер киндови сс 19 године .. да треба да се едуцираш ... 5 године у кошарку су ништо буквално ништо 5 године су потребни да се добро организира тим па дури после тој да се чекав резултати, убаво ти е тебе да едеш бурек од позади компјутер, искочи ангажирај се малце работи нешто ке га сфатиш значење на време, што си ти лично допринеја за у клуб да се има супер таленти од 19 године ? Да погоду од прву... едно големо НИШТО .. најголем успех ти е тој што едеш четвртине и четвртине позади компјутер. Ке се повтору едуцирај се .. ама кошаркарски се едуцирај да сфатиш колко време треба за да се произведе едн добар играч, овија деца што играв у втору лигу у какви услови играв и тренирав треба да си пресреќан што су до туј стигнале, ама не .. поубаво ти е да изедеш нешто без везе наместо да ги подржиш или евентуално да се ангажираш да помогнеш нешто .. сви заедно да се соберемо од цел град да направимо некоју петицију да се среди сала сс грејање нешто било што друга приказна ке е .. ама на сви ги е поубаво само да зборив и да седив дома .. зашто ја кд може некој друг .. ДА ТИ СЕ МОЧАМ НА ГЛУП МЕНТАЛИТЕТ !

хаха да се едуцирамо? деца сас 19 године треба веќ да су тија кои играв у прву лигу ако сака да стекне поголемо искуство.За да се произведе играч треба на њега да работи некој од наш клуб. Кажи ми кое дете од тија ти што ги каза 19 годишни седи на клупу или трењира сас прву екипу? Ниедн ама бш ниедн, викнале некое дете да преседи на клупу на гости колко да кажев земале дете.
А ако си толко упутен у кошарку и сам знаеш дека има најмалко 2 деца кои можев да почнев бар да трењирав сас њима да се уклапав да стекнуе искуство.Како тој у рок од 5 године ни едно дете не најдева не ми е јасно?
..
Слажем се сс тебе у врску сс овој па немој некој да ми каже дека немасмо или немамо некои играчи кумановски што можев барем да трењирав сс екипу.. Знам дека ке ме прашате кои са тија па одма кеви кажу неколко, ке почну од тину не ни га пуштасва на тренинг да игра 5на 5 а не па на утакмицу,, после дојде Ненад обеќасва му ке игра ни едну минуту не изигра. па после дојде марко вусо и њега исто на тренинг не га ни пуштасва да игра а камо ли на утакмицу. Има још туј е мишо кој беше у куманово не добиваше шансу не добива ни сга за кику да не зборимо колко време не добива..А сигуран сам дека има и е имало још играчи наши али кој ги ебе никој не им дава шансуу.. Ај ке правимо тим преко ноќ ке викамо пропали странски играчи што дома не ги сакав ама ајде ми кумановци овце 5000 у салу ке ги правимо херои

Извини друже ама Куманово не е Партизан па да произведе играчишта на 19 године, погледни ги услови у кои работи тим, топрв сг имамо тренера кој размислуе и кој најави дека има план за кумановски играчи, после завршување на сезону не знаемо дали ке играмо уопште наредну и кој ке ни е буџет а ти тражиш вундер киндови сс 19 године .. да треба да се едуцираш ... 5 године у кошарку су ништо буквално ништо 5 године су потребни да се добро организира тим па дури после тој да се чекав резултати, убаво ти е тебе да едеш бурек од позади компјутер, искочи ангажирај се малце работи нешто ке га сфатиш значење на време, што си ти лично допринеја за у клуб да се има супер таленти од 19 године ? Да погоду од прву... едно големо НИШТО .. најголем успех ти е тој што едеш четвртине и четвртине позади компјутер. Ке се повтору едуцирај се .. ама кошаркарски се едуцирај да сфатиш колко време треба за да се произведе едн добар играч, овија деца што играв у втору лигу у какви услови играв и тренирав треба да си пресреќан што су до туј стигнале, ама не .. поубаво ти е да изедеш нешто без везе наместо да ги подржиш или евентуално да се ангажираш да помогнеш нешто .. сви заедно да се соберемо од цел град да направимо некоју петицију да се среди сала сс грејање нешто било што друга приказна ке е .. ама на сви ги е поубаво само да зборив и да седив дома .. зашто ја кд може некој друг .. ДА ТИ СЕ МОЧАМ НА ГЛУП МЕНТАЛИТЕТ !

А извини,гледам дека си ептен стручан ја сам бос около кошарку како што ти кажуеш,од такви како тебе што улагав еве до куде е клуб до пропаст.Што според твое размислување на колко године треба да произведуемо на 25-26? ја какв успех имам и у коју област и како само ја си знам и тија што треба. 5 године не су ништо за да се уведе играч? па ај кажи ми ти пошто си стручан еве одговори ми ти колко године треба ?
Малко си контрадикторан,сакаш титулу а сала нема греање,дали си ти некад трењираја у туј салу у зиму па да видиш какв е услов ? Требала да се адаптира екипа,како може да се адаптира екипа кд они на 3 месеца трењери мењав,играчи мењав,коју организацију ти збориш? не еду ја бурек него види ти што збориш. кажуеш како немало услови па титулу сакаш знаеш кд на свети никад.
коју петицију ми да потпишемо граѓани, нели има управа како што гу ти и ресто величите,нели они треба да земев да мислив а не ми петицију да им потпишуемо,ми сас идење на утакмице и плаќање на карте да придонесемо.
Иначе за тј МЕНТАЛИТЕТ што га збориш се познава ама бш по тебе,ни ме знаеш кој сам ни што сам а веќ ми збориш како бурек сам едеја,немаш на кој повисок начин да ми се изразиш па нормално мора да се пцуе и вреѓа,видиш какв менталитет имамо ?

Не поштено гу застраните малко. Ќе ве замолу сс убави зборови и ставови поткрепени сс факти и да не се вреѓамо. Ипак сви смо различни свак има свое мислење а сви сакамо силно Куманово. Спортски поздрав[emoji14]

kako ocekuete da igrav kiko i misho pa toj e chudo protiv g.delcev i lisice utepasva se promasuvajki aj sut ama pa ziceri be toj sto ga izigrav neka izigrav maksimalno neka pokazev nesto...

Па ли бе за кумановски играчи... амн.... :facepalm:[DOUBLEPOST=1417573776][/DOUBLEPOST]
Ми несмо у стање да претимо на МЗТ,какв и да ги е тим од наш е подобар и далеко поскуп,али не мора да значи дека не можемо да ги изненадимо,ајде да биде најбоља атносфера јутре,да помогнемо на наши играчи да дојдев до ситуацију да ги изненадимо.
Да поскуп и што? Поскупи су и од Кожуф и Фени и Мега Визуру па штo?

Од кога е појак Симоновски? Едну игра добро 10 га нема... ушле преценет

Јаки ли центри имав? Туј негде су сс наши :D

Eдино Цветковиќ е појак од Ацу.

Сс 500 000 евра смешан тим имав. Ја мислу дека јутре ќе ги добиемо ако играв како против Рилски.

Последно уредено:
..
Decko, pa ke kazu deka si u gresku..sfacam deka si iritiran sto nema kumanovci mladi u ekipu, isto sam i ja , ama na 18 i 19 godine za tija deca e bolje za njima da igrav kosarku u drugu ligu nego da sediv na klupu u prvu ligu... s's sedenje na klupu ne se biva igrac..Igrac se biva samo ako igras non-stop..U drugu ligu gledam i pobeduev i gubiv ama steknuev iskustvo i rutinu...takoj da mislu deka celokupno kosarka kude nas ide napred.. a od tija deca ocekuju nekolko da bidev u tim od sledecu sezonu.

Да се вратимо на утакмицу вечер, највише се радују кда доваѓав скопски екипе, тга атмосфера а најјака, гледам и од куде њима ќе имало група, едвај чекам, има да седну у прв ред и да се утепам пцувајке ги Дамјана и Симоновскога, како они што ни правив кд идемо куде њима...

Искачајте купујте карте гледам пред Корзо идев како луди[emoji41] [emoji41] [emoji41]
Ќе биде јакооо[emoji4]

50 си е карта, и карте има, бар до прееска имаше, ја у Браво ги зима.

Да,да има ја си зема 5 и гледам идев како алва. И кој бија и кој не бија сга ќе иде ,што не е у реду тија само на овакви утакмице идев а да нема карте за тија стални.

Никад у живот не сам бија толко разочаран. Не од пораз, од играчи никад толко пичкински без мотивацију не су играле . Мзт никад послаби ама наши центри УЖАС и Костоски многу промашува.
Малко га пишува овој још изнервиран ама истина е све.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom