Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 27.889
- Поени од реакции
- 89.788
Вака кога ќе размислиш подлабоко, и не треба цела вина да му се препушта на Фаџоли, што кур знае детено на 20 години, сеуште е зелен во главата. На таа возраст заработил пара колку еден просечен италијанец кој ја заработува за 20-25 години... Видел дека се може да си дозволи, и кога ќе настапи една заситеност од тој моментум, доаѓа до оној осет за адреналин, да се проба нешто ново што ги преминува границите на дозволеното. Некои посегнуваат по дрога, некој по алкохол, некој по коцкање... Ете не е само Фаџоли, значи цела У21 репрезентација на Италија се кладела нелегално, сите тие дечишта уште неизлезени од пубертет имаат пари и пари на нивните сметки, возат коли кои ние не можеме да ги сонуваме, класично чувство дека си го фатил Господ за муда.
Тука вина имаат и неговите дома, а и Јувентус како клуб кој потфрлил, кој треба да има ангажирано психијатри и психолози кои треба да се грижат за најмладите во екипата.
Самиот факт дека овој му побарал на Гати 40.000 евра со оправдание дека сакал да и купи часовник на мајка си од Милано, и овој му дал, доволно зборува колку се тие всушност неписмени кога станува збор за управување со сопствениот буџет. Мене некој да ме лаже и да ми побара 40.000 евра за часовник, па милијардер да сум не би му ги дал, ќе го пратам на Бит-Пазар да земе еден зелен часовник Версаче од 500 денари.
Тука вина имаат и неговите дома, а и Јувентус како клуб кој потфрлил, кој треба да има ангажирано психијатри и психолози кои треба да се грижат за најмладите во екипата.
Самиот факт дека овој му побарал на Гати 40.000 евра со оправдание дека сакал да и купи часовник на мајка си од Милано, и овој му дал, доволно зборува колку се тие всушност неписмени кога станува збор за управување со сопствениот буџет. Мене некој да ме лаже и да ми побара 40.000 евра за часовник, па милијардер да сум не би му ги дал, ќе го пратам на Бит-Пазар да земе еден зелен часовник Версаче од 500 денари.