Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Прашање на време беше само кога ќе искочат шпекулации за Мората и Жиру,кога веќе се олади причава со Суарез и Џеко. Летово ме потсеќа на она кога бараа ефтин напаѓач и завршија со лордот Бентнер или на она кога го бркаше Марота Дракслер цело лето и на крај во panic buy го земаа Хернанес . Ништо чудно сеа со Капуто да завршат ако не најдат до 5ти Октомври напаѓач :icon_mrgr: ,иако планот им беше до почеток на сезона да има Пирло шпиц на располагање.

Жиру не ми е лоша опција. Одличен е физички, помала плата, прифаќа на клупа да е. Се жртвува за тимот.

De Sciglio could leave Juventus for Villarreal - First contacts between the parties. [Di Marzio]

Luis Suárez prefers to sign for Atletico Madrid rather than Juventus.

Morata wants to leave Atletico and return to Juventus. [@DeportesCuatro]

"It'll be a long night, watch out for Atletico Madrid." [Romeo Agresti via @juventusfans]

Juventus are trying to bring Moise Kean back from Everton. [Di Marzio]

Confirmed by @romeoagresti : Higuain has terminated his Juventus contract.

За Суарез во Понеделник се очекува да го полага тој тестот за јазици во Италијанската Амбасада во Шпанија, па се очекува во среда да стави потпис. Вчера, некои медиуми објавија дека фамилијата на Суарез му се допаѓала многу Шпанија и наводно не сакале да се селат, и најверојатно тоа е причината за линкот со Атлетико Мадрид, но Атлетико не му давале повеќе од 5 мил. што е за двојно помалку од договорената со Јуве.

Ќе видиме, сеуште појакиве медиуми немаат пренесено за Атлетико - Суарез, така да сеуште е база на шпекулација. Не е крај на светот ако не дојди Суарез, има и други напаѓачи, но Жиру мислам дека е преценет и дека нема да донеси ништо различно од она што веќе го имаме - Игуаин.

Ако го донесат Жиру нека се фрлат од некаде.

Суарез, Џеко надополнето со враќање на Кин ќе биде одлично.
Автоматски споено мислење:

Ако го донесат Жиру нека се фрлат од некаде.

Суарез, Џеко надополнето со враќање на Кин ќе биде одлично.

Sami Khedira has rejected any transaction, pact, compromise, offer, liquidation or compensation for his contract. He is sure of his physical condition and wants to play another season with Juventus. [TS] ⚫️⚪️ #juventus @juvefcdotcom #khedira

Нема никаква врска Атлетико со Суарез, ниту се интересирале некогаш ниту преговарале. Пресвртница беше останувањето на Меси, тогаш има одлучено да остане, неразделни другарчиња се, а најверојатно и услов на Меси да не прави пиздарии и да остане е останување и на Суарез.

Sami Khedira has rejected any transaction, pact, compromise, offer, liquidation or compensation for his contract. He is sure of his physical condition and wants to play another season with Juventus. [TS] ⚫⚪ #juventus @juvefcdotcom #khedira
Во договорот имал клаузула демек ако сакат да го раскинат мора цела плата да му ја дадат затоа глумел лудила.

Пирло го цени Кедира. Штета што остаре, кога беше млад и првите 2 сезони беше одличен. Да земаше помала плата за 20-30 минутна замена не би ми сметал.
Автоматски споено мислење:

Pirlo would like to have a striker next week. Juventus would like to sign two players in attack. There is always the Kean option on loan but Everton does not want to loan it without obligation. [Di Marzio]

Kean is a target for Juventus, who are willing to sign him on loan, while Everton are rejecting this hypothesis. Moise will be a back-up option not the main striker if he joins Juventus. (Sky)

Andrea Pirlo is set to line-up Cristiano Ronaldo and Dejan Kulusevski in the attack on Sunday

Во договорот имал клаузула демек ако сакат да го раскинат мора цела плата да му ја дадат затоа глумел лудила.

Пирло го цени Кедира. Штета што остаре, кога беше млад и првите 2 сезони беше одличен. Да земаше помала плата за 20-30 минутна замена не би ми сметал.
Значи исто ко кај нас со Суарез, не можам да ги разберам вакви неблагодарни копилиња, нелуѓе, ѓупци отепани. После толку милиони заработени да се циганчиш и да уништиш се што си правел и да те мразат сите навивачи за неколку милиони плус.

Ај барем ќе си замини и Паратирараачи сега, страшно лоша политика на купување играчи, имаме 8 души во екипата кои од шо земаат огромна огромна плата никако не можи да ги продај.

Ај барем ќе си замини и Паратирараачи сега, страшно лоша политика на купување играчи, имаме 8 души во екипата кои од шо земаат огромна огромна плата никако не можи да ги продај.
Нека си оди ако не испорача ништо овој трансфер период,си имаше и он добри и лоши потези. Али ако веќе праиме муабет за плативе и должината на договорите скоро сите се од времето на Марота, на Паратичи се само два Рабио и Ремзи од кој само последниов може да решат да го продаваат.

Сите овие како Кедира кои на 30 години му го продолжија договорот(со клаузула да мора да му се исплати цела плата ако се раскине пред време,па затоа се курчи сеа), Де Шиљо кој зема 3м (пари што 10 живота да има нема да ги одработи со двете леви нозе), Игуаин со 5 годишен договот со 7.5м плата, Коста,Бернардески, Maтуди(кој испадна фер и зема минимално обештетување за да го раскине договорот), Ругани сите се донесени во времето на Марота и тој проблем со плативе и договорите е наследен од негово време.
И сите овие проблеми при продавањето на овие играчи се последица од тие негови потези. Така да може да му се препишат на Паратичи утки како Ремзи,трампата Данило-Кансело и ред други работи од овој преоден рок,па и од прошлиот, али не и ситуацијава со огромните плати на овие што треба да летаат од тимов.

Едина добра вест е што големи се шансите да го шитнат Де Шиљо, па ќе се отвори простор за Пелегрини да се докаже.
Овие информацииве за Суарез, Џеко, Кавани па сега и Жиру ми дојдоа преку глава. Поарно нека не купуваат, ќе играме со оној од трета лига играчон што влезе во ЛШ против Лион

Federico Cherubini: "The new center forward? We are working on it. Are we optimistic about Suarez? There is always hope...." [CM]

OQDP8Pl.png

Рачунајте и Џеко се откажа од трансфер, значи полека се стеснува кругот за потенцијални напаѓачи. Останува уште Суарез да види како ќе трае бракоразводната постапка со Мес... Барса де, али ништо чудно и тој да не одјебе во последен момент. Од денес почнуваат Англиско и Шпанско, идната недела почнуваат и жабариве, па така изгледа дека напаѓачов ни станува мишн импосибл. Ќе мора Педерот по се изгледа да го играат како шпиц :)

OQDP8Pl.png

Рачунајте и Џеко се откажа од трансфер, значи полека се стеснува кругот за потенцијални напаѓачи. Останува уште Суарез да види како ќе трае бракоразводната постапка со Мес... Барса де, али ништо чудно и тој да не одјебе во последен момент. Од денес почнуваат Англиско и Шпанско, идната недела почнуваат и жабариве, па така изгледа дека напаѓачов ни станува мишн импосибл. Ќе мора Педерот по се изгледа да го играат како шпиц :)
Ја не знам што не го земат Кавани.Прво нема никаква пречка за да игра во Јуве слободен играч е,платата што ја бара е како и на Суарез,навикнат е на Серие А пошто играше претходно и последно и најважно нема стомак како Суарез.Стварно не знам што се запнале за она копилено Суарез, со стомакон едвај трча на тренинзи!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom