Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Данило 》》》》》》 Педерот :kafence:

Играме со Мураторе... фудбалерот кој го дадовме во Аталанта, и во иднина ќе се каеме за тоа, и ќе го враќаме назад :icon_lol:

Пинг: @DeviAngel

Играме со Мураторе... фудбалерот кој го дадовме во Аталанта, и во иднина ќе се каеме за тоа, и ќе го враќаме назад :icon_lol:

Пинг: @DeviAngel
може знаеш може не.. мураторе у превод е Зидар , буквално Зидар :popce:

Кој е малиов десно шо игра?
Едит:

Занимакиа се викал.

Dejan Kulusevski stats for this season

▪35 Matches
▪834 Passes succeed
▪— 84% Accurate passes
▪75 Take-ons won
▪24 Tackes won
▪15 Clearances
▪23 Interceptions
▪76 Key passes
▪84 Chances created
▪10 Goals
▪8 Assists

Phenomenal. https://t.co/vlLkGhqaFt
Автоматски споено мислење:

Dejan Kulusevski stats for this season

▪35 Matches
▪834 Passes succeed
▪— 84% Accurate passes
▪75 Take-ons won
▪24 Tackes won
▪15 Clearances
▪23 Interceptions
▪76 Key passes
▪84 Chances created
▪10 Goals
▪8 Assists

Phenomenal. https://t.co/vlLkGhqaFt

Бентанкур е очај последниве утакмици, примивме 3-4 гола дирекно од негова вина што загубил топка на клучен дел од теренот.
Иначе сите последни утакмици се очај, единствено се надевам дека играат со 50% во лигава и се чуваат за ЛШ, ако ова му е 100% тогаш губиме и дома со Лион.
На една рака се бројат утакмиците сезонава каде што сме одиграле шампионски, навистина чудно ми е како сме шампиони. До година треба салам ремонт на играчи, не е ова комплетна вина на Сари. Ама и тој треба да ги засука ракавите и секако со комуникација со управа да донесат засилувања што му одговараат на неговиот стил на игра.

Бентанкур е и онака исфорсиран, особено за да се поддржи тезата за оние кои трубеа против Пјаниќ цела сезона.

Чисто статистички, Пјаниќ во неговата најлоша сезона во Серија А има постигнато 3 голови и 8 асистенции, додека овој што наводно е одличен сезонава има дадено на рамното 0 голови и има ист број на асистенции.

Во Бентанкур нема ништо особено, како прво му се забележува недостаток од самодоверба во играта, нема карактер, ретко презима одговорност. Од него се очекува, како што е граден, да ја зема топката од пред гол и да ја пренесува на другата половина, да освојува простор на теренот (нешто како Џеко на времето во Рома, пред да почне да дава голови :icon_lol:) и да учествува во завршница на акциите.

Ај тоа што го нема, ами и апла е лимитиран технички. Нема добар центаршут, нема добар шут (нема ниеднаш погодено надвор од шеснаесетник, во Јувентус има се на се' 2 голови дадено, едниот се сеќавам со глава, другиот од блиску), не е алтернатива за изведување корнери, слободни удари и уште многу други недостатоци.

Овој Артур не знам што играч е, ама покрај него, потребни ни се уште минимум двајца квалитетни фудбалери од средниот ред. Единствен од оние што играат сега, а што заслужува да игра и догодина е Рабио. Дечкото има недостатоци, ама доволно е да се изгледа мечот од некни против Сампдорија. Има карактер, ги напаѓа противниците, одзема топки и пред се многу добро почна да се снаоѓа со топката во нозете.

Одлично комбинира, знае да ја завлече топката и да помине неколку фудбалери, знае да влезе во шанса.

За наредна сезона би ги оставил Рабио, Бентанкур и Матуиди, којшто иако е многу лош сезонава, има искуство и може да биде добра опција за ротација. Друго се треба да се продаде. Така да, освен Артур, потребни ни се уште две решенија, за да може да разговараме за квалитетни перформанси.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom