“When the team plays like Sarri wants, they can beat anyone, but if they lower the tempo, they get thrashed. Here’s the difference with the past, because when Max Allegri would ‘slow’ the team down to control the lead, at the same time they would sit deeper and deeper.
Instead, Sarri wants his men to keep defending higher and, when they are not in good shape, it’s a massacre.”
А
Ова е многу точна забелешка од Такинарди. На многу мечеви сезонава како да глеавме различни тимови,тоа е она што ме плаши што тимов нема константна игра.Ако играме со такво темпо како што бара Сари имавме мечеви како оној против Интер,Рома во купот,па и како против маливе екипи(Лече,Џенова) каде Јуве играше доста отворено ствараше акции и даваше голови и буквално ја контролираше играта 90минути и со таква игра може да се носи со секого.
НО имаше и мечеви како Аталанта,Сасуоло,Милан (после пеналот) и доста други во првиот дел од сезоната каде Јуве изглеаше како од времето на Закерони. Со пад на темпото го нема она високо искачање и пресинг,пропратено со заморот кај играчиве и се дешава масакр каде Јуве за него несвојствен начин прима по 3-4 комада,а Сари нема план Б за ова.
Иначе се погласни се шпекулациите дека ако не се освои скудетото Сари ќе лета од тимов,а се спомнува е Покетино,кој од тренериве достапни е и за мене најдобро решение,сакав повеќе он да дојде отколку Сари. Али најдобра опција е моментално да се освои скудетото,а со тоа најверојатно ќе се даде шанса на Сари барем уште една сезона,ете со продажба на некои играчи,да се земат некои по негов вкус за неговава игра и формација,па да се види како ќе изглеа Јувентус наредна сезона.
Не сум фан на менување тренери секоја сезона,освен ако не заврши катастрофално,т.е не се освои ниеден трофеј.Ако успее да го освои скудетото мислам дека е океј да се даде уште едно лето за правење тим по негов терк,па втората сезона да му пресуди за понатамошната кариера во Јуве.