Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Ај сега израчунај колку профит ќе донесе Роналдо со неговото евентуално доаѓање во Јувентус :).

Какошто прочитав Мендез им го понудил Роналдо на Паратичи и Марота уште пред 2 недели кога го комплетираа трансферот на Кансело... сигурно овие 14 дена размислувале дали се исплати да се донесе играчот од Реал. Според последните шпекулации, решени се да ја пробаат среќата...
Рачуноводачу, прво ти пресметај како еден играч ќе зема 30 милиони плата во тим каде што највисоката е 7.5 милиони и после ќе разговараме.

Прескокни ми ги тие медиумски глупости, овој оној ќе ја давал плата. Платата ја дава клубот, на таа плаќа данок и триста глупости, што сума од нето 30 милиони сигурно оди над 50.

Рачуноводачу, прво ти пресметај како еден играч ќе зема 30 милиони плата во тим каде што највисоката е 7.5 милиони и после ќе разговараме.

Прескокни ми ги тие медиумски глупости, овој оној ќе ја давал плата. Платата ја дава клубот, на таа плаќа данок и триста глупости, што сума од нето 30 милиони сигурно оди над 50.
30м би било чиста плата без данок? Пошто мислам дека вообичаено плативе што ги објавуваат медиумиве се со се данок внесено во нив

Секако дека вреди толку. 33 години има алоо уживај дека ќе игра уште долго на ниво.[DOUBLEPOST=1530744140][/DOUBLEPOST]
Да бе специјално за Јувентус клаузула. Ако го дадат Реал ќе е со договор не со клаузули и глупости.[DOUBLEPOST=1530744299][/DOUBLEPOST]
Остај ти тоа со маркетингот и дресовите. Процент добива клубот. Не дека нема да се завртат пари ама дека Роналдо сам ќе се исплати за две години тешко тоа

Dude, why so serious? :unsure:

Уреду е Мондо, бетер од Евреин си со париве... моментално најдобриот играч во светот ни чука на врата, а ние тука сме се распишале за платата негова. Ако сака Ањели од свој џеб нека ги даде тие 50 милиони, за нас како фанови е важно дека еден од топ 3 играчите у сФет ќе игра во Јувентус.
За финансиите нека се секираат Ањели, Елкан, Марота и Паратичи, тие сигурно досега израчунале 100 пати како ќе го платат играчот, немора ти да се думаш за тој дел, не ги даваш ти парите.

Ако помине се во ред на состанокот измеѓу Перез и Мендеш, ондак тоа е тоа... Роналдо во Јувентус, па нека цркнат душманите!!!

Патем најмртвиот весник во цел свет Тутоспорт ја објави прв веста за Роналдо во Јуве, и тоа пред шпанските и португалските медиуми... доказ дека и слепа кокошка ќе убоде еднаш :LOL:

Ве фати болеста на јунајтедовите фанови:D
Почнавте муабет,ко вие од џеб да ќе го плаќате:cool:
Нека го купат, за пари не му ја мислете.

Ве фати болеста на јунајтедовите фанови:D
Почнавте муабет,ко вие од џеб да ќе го плаќате:cool:
Нека го купат, за пари не му ја мислете.
која болест бе друже... нас како фанови не треба тој дел да не интересира кој, како и на каков начин ќе ги плаќа парите...

TuttoJuve: Allegri - Agnelli meeting right now in Turin

TuttoJuve quoting Portuguese media: Ronaldo is signing a contract with Juve in the next few hours

Sky Sport: Total confidence from Juve management that they will get Ronaldo.

Reports in Portugal insist Cristiano Ronaldo is very close to Juventus, with FIAT to become a sponsor to ease the burden of his wages.

Oбавезно тука целата фулл прва пресконференција на Алегри да ја постирате кога ќе ја има..[DOUBLEPOST=1530790774][/DOUBLEPOST]“If I’m worth $100m, Real Madrid don’t want me” - Cristiano Ronaldo has completed a medical ahead of his shock Juventus transfer, according to Thursday’s Euro Paper

Последно уредено:
So momentalnite ceni vo fudbalot 100 milioni za Ronaldo se nisto, (moe mislenje e deka vredi okolu 150 milioni) iako ima 33,5 godini za vo taa liga pokraj igraci kako Dibala, Kosta, Pjanic kje ima najmalku 40+ golovi vo site natprevaruvanja. Platata ako mislite deka e mnogu se lazete... isto bi mu doslo da go kupite 160 milioni i da mu davate 10 milioni po sezona ili vaka... i da dojde ne veruvam da sedi poveke od 2 - 2 i pol sezoni kaj vas, do kaj 36 god, toa se 60-80 milioni za plati, i se dobiva realnata suma, nastrana sto od marketinski aspekt moze kje dobiete duplo poveke.
kako i da e, sekoja cest za Juve ako go zeme Roki.

Роналдо доаѓа во Сабота, многу веројатно е дека ќе го престават на Јуве Арената :)

Прв тим

8P74Cyf.png

Втор тим

lhv57mO.png

Not bad, not bad at all... :)

А можно е и вака да изгледа нападот

.....................Роналдо..................
..Коста........Дибала.........Квадрадо

која болест бе друже... нас како фанови не треба тој дел да не интересира кој, како и на каков начин ќе ги плаќа парите...
Епа то бе друже, ама гледаш некој почна одма да се секира за ќесето на Јувемафија:D, синки од неговата тековна ќе му ги симнат;)

Ronaldo be....

Ako dojde nikogas nema da veruvam deka igral za nas, Tevez koj mi bese eden od omilenite vo UTD ne mi se veruva deka igrase za nas. :D

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Juventus are getting a taste of the Cristiano Ronaldo bump already, as the stock rose 22 per cent over three days, worth an extra €160m.

As reports continue to maintain the €100m deal with Real Madrid could be done as early as Saturday, many are asking how it’s possible for the Bianconeri to sustain his salary demands.

These are €30m per year net, which would be €60m per year gross, but a clue has come from the stock exchange over the last few days.

The Juventus shares have surged 22 per cent in three days, meaning the club capital has gone from €665m to €825m, report Calcio e Finanza.

The salary would also be aided by some of the other companies within the Agnelli family portfolio.

Their holding company Exor controls, among others, Ferrari, FIAT and Jeep.

As Cristiano Ronaldo has a collection of luxury cars, Il Sole 24 Ore and Mediaset Premium claim he’ll be made the global face of Ferrari.

That alone would bring him €20m per year and technically be outside the club’s salary structure.

It is a trick already used extensively by the likes of Paris Saint-Germain.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom