Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Наводно поради жолтите и повредите се повлековме, али интересно се повлеквоме додека не влезе Киелини, од како влезе Киелини почнавме агресивно пак напред, интересно.

Асамоа пак коленото пак се повреди не бива играч од овај иако мие мн криво еднсотавно не бива, и поарно игравме без него иако со 10.... Палермо ако ја имаја топката од 65-70 до 82-3 минута не знаеја шо да прат со истата. Сепак многу повредени првото и Кедира се жалеше на повреда, разбирам пристап ваков последниве 20 тина минути али сепак барем уште еден гол да дадевме али кгоа ги гледаш Палермо се желба ама без квалитет и идеја.

За Игуаин се изнајадов 2-3 години веќе ама денес му симнувам капа, никогаш го немам видено вака да трча да се враќа да покрива, се изигра денес од бек, централен, средњак до напаѓач браво :cuc::cuc:

АлекСандро едноставно класа е играчот иако нафрлањата денес не му беа на место, Дани Алвес денес беше одличен (y)(y)(y)

Прегледај го приврзокот 156854

Манџо + Игуаин ?? осеќам ќе има бушење денес :uzi:
Манџо беше брука денеска, што не направи да даде гол 100 пати се изглупира ко петле испилено изгледаше, а Игуаин ја кочи играта кога е во негови нозе прави потег повеќе и ја усерува на крајот

Неможам да разберам ова - Лемина играше Лево крило денес на многу наврати се заборај да се врати назад пред одбрана, Кедира пред одбрана го видов минимум 10 пати, после Асамоа изиграваше пирло организираше акции. Алвес денес играше на средината на теренот 30тина минути а онај неписмениот Лемина и од таму пробваше да напаѓа од шо не знаеше кај е, буквално еден тон топки ги еба. Сега сваќам зошто Дибала се враќа назад да земи топка.

Настрана тоа што Палермо играа повеќе рагби/street fight. Од играта на Јуве не сум воопшто задоволен. Особено во второто полувреме, после погодокот. Многу панична игра, многу грешки во основни додавања, кој ја фаќаше топката гледаше одма да се ослободи од неа, дали тоа беше некоја наредба од Алегри поради овие што маваа, не знам, но знам дека она не ми се допаѓа.

Друго, Игуаин и Манџукич во никој случај не смее заедно да се комбинираат во нападот. Игуаин повеќе играше како средишен играч отколку напаѓач. Се надевам дека ова е последен натпревар каде тие двајца ќе бидат партнери во нападот.

Ругани дури излезе имаше извонредна партија, и жал ми е што сега баш кога сврза два натпревари се повреди, ама којзнае можеби повредата нема да го оддалечи подолго време од терените.

3 бода си се 3 бода, ама треба да извлечат поука од овој натпревар, како и од сите што ги играат.

Не ми се допаѓа во нападот и Игуаин и Манџата заедно.. Мораш да пуштиш еден од Дибала или Пјаца...

Аман бе на сите не ви се бендисвал нападот со овие двајцата. Многу јасно дека не оди. Ко отсечени се.
Е сега добрата работа е шо сепак треба да ги пробва Алегри заедно за црни деној па можи да се дозволат вакви луксузи.
Игуаин инаку не беше лош во одбрамбените задачи и на средина. Тотално спротивно од она шо го очекував од него.
Од друга страна Манџата малку ме нервира шо има влезено во Балкан мод. НЕкако ми спие многу.

Ако нешто ме загрижва тогаш то е средината и Пјанич. Уште е хаотична средината а овај е далеку од она шо го очекувам

Кедира се повреди... Со онаа средина кур ќе свиткаме во ЛШ

Кедира се повреди... Со онаа средина кур ќе свиткаме во ЛШ
Како бе се повреди од каде ова ? Баш сеа на твитер имаше као одвај чекам ЛШ пост ако не се лажам[DOUBLEPOST=1474756926][/DOUBLEPOST]
Мора да дојде Витсел во јануари.. А до јануари :popce: на Лемина и Асамоа
Асамоа се рушил плачење изгледа толку од него сезонава.

Аман бе греота човеков.Да не си му у кожа.Има некое инфо за него и Кедира колку ќе отсуствуваат?

Аман бе греота човеков.Да не си му у кожа.Има некое инфо за него и Кедира колку ќе отсуствуваат?
Не е повреден Кедира.[DOUBLEPOST=1474760974][/DOUBLEPOST]
14355741_1126910710730529_7947222651453795428_n.jpg
[DOUBLEPOST=1474764058][/DOUBLEPOST]
14369957_1127521554002778_8389666554608531610_n.jpg
[DOUBLEPOST=1474766947][/DOUBLEPOST]
14368647_1127682737319993_1849524539607960223_n.jpg

Последно уредено:
На свадба бев, само првото го изгледав како што треба, во второто го видов голот, али џабе е не е тоа тоа.

Само едно ќе кажам за двајца играчи, а тоа се Дани Алвеш и Манџукич. Па пичка ви матер и на двајцата, такви искусни фудбалери, со еден куп изиграни мечеви, во едни од најдобрите тимови на светот со такви, глупи, нервозни и неартикулисани реакции. Кој кур ти е бе Манџукич што добиваш жолт оти одиш да се тепаш со играчот што ти направил фаул, кој курац ти е што се глупираш вака а салдото голови си спие на нула?

Овој па Барса школата ми го пука филмот. Мамето негово, зема го удира Дијаманти. Глупак можеше како два и два да добие црвен и ич да не му трепне на судијата.

Од она што го видов утакмицата, не бевме многу лоши во првото, Игуаин беше одличен, ама очигледно е дека не може со хрватот да бидат двојка. Другото се надевам дека Ругани нема сериозна повреда и дека се во ред со другите што се жалеа во текот на мечот, а ги имаше доста.

Мора да се тргни во Витсел зимата а сигурен сум дека е договорен веќе, ни фали неговата цврстина на средина плус уште еден комплетен играч од средината ако не нека закрпат со некој на позајмица или нека лупат се на Матич на пример, до тогаш нека форсират 442 и тое то ма да денес преочигледно беше системот проблем, 3-5-2 е умрена формација, Алегри пробва некој тактички промени и мислам дека ги прај само за поблага транзиција кон нов систем (хинт Куадрадо на терен 4-4-2 на неколку минути, дибала плеј).

Манџукич - Игуаин не ми сметаше толку да бидам искрен поради то што треба да се има како план Б/Ц пошто не знајме шо бива цела сезона али средината можда сам будала ама ќе речам - Хернанес мораше да игра а Лемина да е бокс ту бокс.

Наводно Хернанес и Дибала одмарале за наредниот меч.[DOUBLEPOST=1474768716][/DOUBLEPOST]: #Asamoah injured his right knee & it concerns his ligaments. #Rugani also injured his right knee but not his ligaments.

Player ratings for #PalermoJuve: ->
#Cuadrado rated the best ->
#Pjanic rated the worst

CtKdgGsWgAAgg7G.jpg:large

It's almost certain that both #Rugani/#Asamoah will miss #Juve's #UCL tie v #Zagreb

Последно уредено:
Асамоа го повредил коленото, не е тоа колено што му беше повредено, оваа повреда е на другото, но има информации дека има оштетување на лигаментите. За сериозноста ќе се знае наредните денови, но првите прогнози не се најдобри.

За Ругани нема некоја поконкретна информација. Алегри вчера изјави дека било само удар, но дополнително ќе биде испитан. Најверојатно, и да не е повреден, превентивно ќе го пропушти натпреварот во Загреб.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom