Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
40 милиони евра за Матуиди треба да се платат во секунда.Од негова класа играч за тие пари не се наоѓа веќе.За истите Кристал Палас го купува Бентеке така да ова би бил грабеж!

Ако не си иде Лихт за кој кур би ни бил Квадрадо.3-5-2 треба да е зациментирана тактика и нема место ни за полушпицови ни за крила.Ако се иде на тактика со крила Пјаца и Квардадо се комедии во споредба со Роналдо и Бејл или Меси и Нејмар.Мора со наш идентитет да се игра за да се носиме со Барса,Реал,Псж и Баерн.Нека не глумат лудило пред крај на трансвер рокот...
Не си бега Лихт имаше баш на твитер неколку твитој со фудбал италиа и агенти т.е. репортери сите демантираа и рекоа дека е измислица[DOUBLEPOST=1471583004][/DOUBLEPOST]With Juventus capturing the world's attention with their recent purchases in the transfer market, many wonder how Massimiliano Allegri will line up his men as they attempt to challenge for the treble once again.

When Antonio Conte arrived at Juve, he soon realised the 3-5-2 formation would offer his side defensive solidity as well as giving them attacking impetus. It was a shape that few believed in but Juventus executed to perfection, largely due to the players' sacrificial nature.

When Allegri arrived, he refused to change too much too quickly, highlighting his intelligence and patience. Instead, he chose to maintain the shape but also sought alternatives, deploying a 4-3-1-2 shape in Europe to ensure defensive solidity at the top with Arturo Vidal pressing as well as improving Juve's attacking game. The formation worked wonders against Borussia Dortmund and Real Madrid in the Champions League as the Bianconeri showed versatility and tactical intelligence, changing shapes depending on the task at hand.

Allegri acknowledged the merits of having a side that was tactically fluid to tackle different opponents. It is for this reason that Juventus have attacked the market with different ideas this summer. While the 3-5-2 formation remains Juve's bread and butter, the very shape that provides balance, Allegri and his directors have since sought out players capable of offering variety and who could play in different styles.

The reasoning is, in Europe, the Bianconeri must be more decisive going forward. Often, successful teams such as Barcelona and Real Madrid attack with three men, doing their utmost to penetrate weak defences and score the necessary away goals. While both Miralem Pjanic and Paulo Dybala are happy to play as a second striker, there's also a chance Allegri will opt to play Gonzalo Higuain, Mario Mandzukic and Dybala all together as a trident. It would be reminiscent of the great Alessandro Del Piero, Fabrizio Ravanelli and Gianluca Vialli attack force of the mid 90s.

Finding the right balance will be difficult for Allegri who has so many options available to him. He could effectively play a 3-5-2, a 4-3-1-2 or even a 4-3-3. He has Dani Alves and Alex Sandro who can contribute to an effective attack or he can opt for Stephen Lichtsteiner or Patrice Evra should he look to play a more cautious game.

He can deploy Pjanic just in front of the defence and encourage the likes of Sami Khedira and Claudio Marchisio to make timely runs forward to attack the spaces or he can exploit Pjanic's creativity by playing him further forward, as a trequartista.

Then there's the possibility of utilising Marko Pjaca's extraordinary pace, be it in central areas or out wide. Should Juan Cuadrado return to the Italian champions, he too can expose weak oppositions with his pace and technique.

For the first time in a long time, the Old Lady does not only boast a balanced side but a team comprised of players who offer an infinite amount of tactical possibilities. This is the year of great expectations where a place in the semifinals of the Champions League should be achieved, a feat that can be accomplished if Allegri and his men remain open minded and flexible in their approach.

Yet in order to gain momentum, it's essential the Bianconeri start the Serie A season well unlike what they managed last year. Fiorentina will be the first challenge to overcome and based on recent friendlies, it may not be the most difficult of tasks.

In the Viola's recent match against Valencia, Paulo Sousa's side struggled defensively with the players committing several errors. The Spaniards soon realised that if they accelerated, they would expose Fiorentina's backline, creating chances for themselves. Too narrow at times, Sousa's men will need to find solutions should Juventus opt to play with speed in the wide areas.

In all likeliness, Allegri will depend upon the tried and tested 3-5-2 formation on Saturday evening. Alves is almost sure to start on the right meaning the coach is likely to deploy a more defensive option on the left, whether that be Evra or Kwadwo Asamoah to offer balance.

Up front it seems unlikely Higuain will be deployed from the start with Mandzukic and Dybala likely to take their place upfront. If Juventus remain humble yet confident and not surrender to the pressure of such high expectations, they might just achieve glory.

Последно уредено:
Ариго Саки

“Let's say that if things stay as they are, then [Coach Max] Allegri's team would have good, very good odds of winning the title,” Sacchi told La Gazzetta dello Sport. “The club is 10 years ahead of their competitors.

CqO4HHDWcAAMJ9S.jpg:large

Новото заштитно лице на JTV е @Scirea на ова можи :drk::drk:[DOUBLEPOST=1471628218][/DOUBLEPOST]Allegri: "Pogba left Juventus because he lost challenges against me in basketball and football" :pos:

Последно уредено:
CqO4HHDWcAAMJ9S.jpg:large

Новото заштитно лице на JTV е @Scirea на ова можи :drk::drk:[DOUBLEPOST=1471628218][/DOUBLEPOST]Allegri: "Pogba left Juventus because he lost challenges against me in basketball and football" :pos:

Кажувај име, не ме тагнувај безпотребно...:mad:

Како прочитав, мислев новото заштитно лице е Шкиреа :pos:[DOUBLEPOST=1471632777][/DOUBLEPOST]
Кажувај име, не ме тагнувај безпотребно...:mad:
Гугл срч бе, не е квантна физика
https://www.instagram.com/sommamonica/[DOUBLEPOST=1471641120][/DOUBLEPOST]Официјално за Переира
Уште од Хернанес некако да се решат..

Последно уредено од модератор:
Како прочитав, мислев новото заштитно лице е Шкиреа :pos:[DOUBLEPOST=1471632777][/DOUBLEPOST]
Гугл срч бе, не е квантна физика
https://www.instagram.com/sommamonica/[DOUBLEPOST=1471641120][/DOUBLEPOST]Официјално за Переира
Уште од Хернанес некако да се решат..

:pos::pos:

Криво мие мн за Перејра :place:[DOUBLEPOST=1471657547][/DOUBLEPOST]Juventus have signed Roger Tamba M'Pinda (midfielder, 18), he was on trial at Juve last year. [Footmercato]

Juventus are interested in signing Fiorentina midfielder Matias Vecino in the next summer, according to Sky. :drk:

Palermo are close to signing Juventus midfielder Ouasim Bouy, according to Di Marzio.

CqQRquaWcAAMwc0.jpg:large
[DOUBLEPOST=1471657699][/DOUBLEPOST]PSG have asked for €45m to sell Matuidi. Luiz Gustavo is an alternative target, according to Sky.

Последно уредено:
Криво мие мн за Перејра :place:

Palermo are close to signing Juventus midfielder Ouasim Bouy, according to Di Marzio.

И мене ми е криво, лани повредите го закочија ептен. Но што е тука е. Наводно за Хернанес Јуве имал две одлични понуди од Кина од кој едната била над 12 милиони, но одбил господинот, сакал во Италија да остани. Лацио и Каљари биле заинтересирани за него, но само ако се согласи на намалување на платата.

Ќазим Бој :D, уште едно дете на Раиола ќе го шутираат од Јувентус. (се споменува дека Јуве не се загреале повеќе за Матуиди токму поради фактот што крмакот му е агент). Инаку, Ќазим имаше многу тешка повреда, многу пати лани се пишуваше дека било до толку сериозно што можел да ја заврши кариерата, но ете најверојатно не било до толку дојдено штом Палермо се интересираат.

Дон Фабио Капело:

“Juventus are even stronger now than last season. This is a team that has to go for the Champions League. I still think the ‘real’ Juve is only with a three-man defence, as they are a little shaky with four at the back.

И мене ми е криво, лани повредите го закочија ептен. Но што е тука е. Наводно за Хернанес Јуве имал две одлични понуди од Кина од кој едната била над 12 милиони, но одбил господинот, сакал во Италија да остани. Лацио и Каљари биле заинтересирани за него, но само ако се согласи на намалување на платата.

Ќазим Бој :D, уште едно дете на Раиола ќе го шутираат од Јувентус. (се споменува дека Јуве не се загреале повеќе за Матуиди токму поради фактот што крмакот му е агент). Инаку, Ќазим имаше многу тешка повреда, многу пати лани се пишуваше дека било до толку сериозно што можел да ја заврши кариерата, но ете најверојатно не било до толку дојдено штом Палермо се интересираат.

Дон Фабио Капело:

“Juventus are even stronger now than last season. This is a team that has to go for the Champions League. I still think the ‘real’ Juve is only with a three-man defence, as they are a little shaky with four at the back.
Бој коленото го скрши т.е. не го скрши туку го сомели. Наводно според еден постер разбрав дека Јуве веќе имале некое име за средниот ред капарено и дека е име кое не се спомнало досега и ќе дојди од Германија и бил одличен фудбалер O.o чоеков е во контакти нон стоп со Паван и со некои од ултрасите и ниски позиции во Јувентус.

Перејра можеше мн поќе да покажи дали повредите го уплашија не знам, знам само дека за последниот гол со БМ лани тој јаизгуби топката.

Хернанес го бара Лацио ама не вервам да си оди ќе биди изгелда новиот али доста скап - Падоин.

Хернанес го бара Лацио ама не вервам да си оди ќе биди изгелда новиот али доста скап - Падоин.
Не го валкај името на Падо со овој лешинаров бе :)

Падоин, можеби беше фудбалски лимитиран и секое нешто, но беше одличен професионалец, и секогаш имаше коректно однесување кон Јуве. Секој трансфер период буквално успеваше да се протне низ иглени уши, дали Јуве немаше понуди (нешто во кое не верувам), но факт е дека кога замина од Јуве буквално сите играчи го испратија со посвета, дали по социјални мрежи дали во интервјуа,тоа доволно говори за фактот дека се работи за одличен професионалец. Не ми е јасно, како може, уште јавно што нема изјавено Марота дека Хернанес е на продажба, овој па да стој сосила во клуб во кој не го сакаат. Од друга страна, ако му беше пак за пари, ќе заминеше во Кина каде му нудеа повисока сума од оваа што ја зема во Јуве. Несватливо е.

Не ми се допаѓа тоа што Алегри е присилен да го остави Игуаин на клупа на почетокот од сезоната. Обично тоа е доста лош знак, добрите трансфери генерално пукаат уште од почетокот. Сетете се само како почна Пирло кога дојде, па Погба, Тевез, Лихштајнер, Видал... Голем дел успешни трансфери започнаа одлично буквално уште во првиот настап, за потоа да продолжат на високо ниво. Се надевам дека доста брзо ќе го средат и пред се самиот ќе се среди и ќе се уфрли во тимот за да го носи на теренот она за што е платен 90 милиони.

Друго, се надевам дека од минатата сезона е научена лекцијата и дека ќе ја започнат сериозно сезоната уште во прво коло. Лани мечот кој го изигравме против Удинезе беше можеби најлошиот настап на Јуве во последните неколку години, едноставно без и идеја и дух на теренот. Како да не беше почната сезоната. Се надевам дека овојпат различно ќе биде и дека ќе ја започнеме сезоната со победа. Составот е одличен и нема никаква пречка за да се одигра квалитетен меч.

Јувенташи што ќе кажете за вашиот поранешен играч Переира, дојде во Вотфорд сега па се интересирам, гледам млад, сигурно талентиран. Одигра некоја утакмица и што позиции може да покрива?

Како бе одличен Јуве, па и овај Капело бладат.
Лемина, Асамоа, Кедира, каде со оваја средина.
Под итно морат да земат уште еден средњак на ниво на Пјанич, Маркисио. Или то или поздравете се со ЛШ и годинава.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom