Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
А каде јас тоа напишав дека Меси не е корисен за Барса?:eek:

Зошто се служиш со извитоперување на реченици и подметнуваш работи кои ги немам напишано?! Секој си го искажува мислењето, но подметнување и шетање по тавани е сосема друга работа.

Еве и да ти нацртам. Тоа што играл Меси како крило, не значи дека и Дибала би бил еднакво добар како крило колку што е како втор напаѓач.И не ми е јасно, од каде ја ископа споредбава Меси со Дибала? И од каде Бејл не е крило? Да не е голман?

Ете кога веќе споредуваш играчи, мене Дибала повеќе ми личи во играта на Алекс, а Алекс се скара со Капело бидејќи овој го ставаше како крило, а Дел Пиеро сам посочи дека неговата послаба форма таа сезона, е поради неговата неприродна позиција.
Меси НЕ ИГРАЛ КРИЛО НИКОГАШ ЗА БАРСЕЛОНА. Ваљда вака ќе прочиташ што сакам да кажам. Играње напред не е само центарфор и крило, има и други улоги. Веќе ти ги кажав кои се, скролај назад и прочитај. Барем тоа можевте од ФМ да го научите.
Цел свет го споредува начинот на игра (не нивото) на Дибала и Меси, од каде ја ископав. Од бунарот шо го копав приватно со тетин ми. Нигде ја не сугерирав дека треба да се смени формацијата во 4-3-3, туку ти беше тој што тврдеше дека Дибала ќе биде флоп во истата, а јас ти кажав зошто мислам дека не е така.

Меси НЕ ИГРАЛ КРИЛО НИКОГАШ ЗА БАРСЕЛОНА. Ваљда вака ќе прочиташ што сакам да кажам. Играње напред не е само центарфор и крило, има и други улоги. Веќе ти ги кажав кои се, скролај назад и прочитај. Барем тоа можевте од ФМ да го научите.
Цел свет го споредува начинот на игра (не нивото) на Дибала и Меси, од каде ја ископав. Од бунарот шо го копав приватно со тетин ми. Нигде ја не сугерирав дека треба да се смени формацијата во 4-3-3, туку ти беше тој што тврдеше дека Дибала ќе биде флоп во истата, а јас ти кажав зошто мислам дека не е така.
Јас убаво те читам, и убаво пишувам, само се буниш малку.

Со тетин ти не знам што правите, не ви се мешам, а ФМ не играм, не ни знам како изгледа, ама по се изгледа дека ти погрешно си толкувал (ако си се образувал од ФМ).

Еве малце посликовито да ти објаснам за позицијата крило, гледам дека луташ, ама човек не е срамота да не знај,срамота е да не праша.

Eве Меси каде игра:

Screenshot_2.jpg

Еве ти објаснување за 4-3-3 формација од soccer training guide:

Screenshot_3.jpg

Се надевам дека сега ти е појасно за позицијата крило. Некаде ова се нарекува и АW (attacking winger), ама тоа winger се надевам знаеш што значи на англиски, да не мора сега и со речници да ти докажувам.

@kikomcjuve 4 3 3 се игра и вака. Тоа inside forward не знам во стручен превод како би било ама дефинитивно не е крило таа позиција. На вакви позиции играат SS играчи уствари ама не сите SS можат да играат на позицијава ова му доаѓа како крилен напаѓач нешто слично. Меси игра инсајд форвард, Нејмар, Лавеци, Геце, Џовинко, Вучко наш исто може... тоа не се класични крила повеќе се напаѓачи и во вакви формции играат обично. Поставени се на таа позиција на теренот, ама немаат исти улоги како крилата. Берарди е тој тип исто..

4-3-3.jpg

Е сега, во формацијава ти можеш да вметнеш и некој како Квадрадо. Гонза би бил шпицот напред а Квадрадо и Дибала странични со тоа што пак ќе имаат различни улоги и задачи. Дибала пак може да биде SS како до сега а Квадрадо да се уфрлува од десно ама да има повеќе крилни задачи. Не мора да значи дека нема да функционира добро ова.

Последно уредено од модератор:
Денес се очекува да се знае судбината на Квадрадо, али голема е веројатноста да ни го пратат на позајмица.
Друго, читам Матуиди силно притискал да дојде кај нас, Јувентус се спремни да понудат некој милион, али ПСЖ ја кочи целата работа... да се надеваме дека ќе попуштат малце шеициве, па ќе го донесиме црнецот од Париз, со тоа дополнително ќе му зададеме главоболки на Алегри :)

@kikomcjuve 4 3 3 се игра и вака. Тоа inside forward не знам во стручен превод како би било ама дефинитивно не е крило таа позиција. На вакви позиции играат SS играчи уствари ама не сите SS можат да играат на позицијава ова му доаѓа како крилен напаѓач нешто слично. Меси игра инсајд форвард, Нејмар, Лавеци, Геце, Џовинко, Вучко наш исто може... тоа не се класични крила повеќе се напаѓачи и во вакви формции играат обично. Поставени се на таа позиција на теренот, ама немаат исти улоги како крилата. Берарди е тој тип исто.
Е ова болдираното ми беше поентата. Не значи дека ако Меси може да игра на таа позиција, дека и Дибала може. Мислам дека нешто што функционира перфектно не треба да се менува (позицијата на Дибала).

А кога сме кај позицијата крило и неговото дефинирање, сега тоа е веќе кога се расчленуваат позициите гледаш и на средина имаш по дефиниција CM, LM и RM кои се класични фудбалски позиции, а имаш и DMF кој е ист CM само со дефанзивни карактеристики итн. Така и ова inside forward е под позиција крило, а сега начинот како се употребува тоа крило, е различен од тим до тим, и од формација до формација. Едно е кога употребуваш крило како Капело и Раниери во класична 4-4-2, друга во 4-3-3, сосема трета улога во 3-5-2 итн. Генерализацијата е дека се работи за крило, милиметарски точно да се дефинира треба да земат во секој тим посебни имиња на позициите да ставаат, бидејќи секаде играчите имаат различни задачи, некаде некој игра како крило, ама тренерот може му вели да се уфрла во напад и да помага на средишниот дел од теренот.

Наполи, официјална понуда 21 милиони за Симоне Заза.

Matuidi is valued €35m by PSG. Juventus are ready to offer €20-25m. Paratici is following Tielemans, who's valued at €15-20m. [Mediaset][DOUBLEPOST=1471525149][/DOUBLEPOST]#Watford have found an agreement with #Pereyra. He'll earn €2m net for 5 years. He'll be meeting #Pozzo soon for signing the contract. Tomorrow the announcement.[DOUBLEPOST=1471525164][/DOUBLEPOST]In order to start featuring a 4-2-3-1 regularly, the team needs 4 attacking wingers. 2 to start [Pjaca/Cuadrado] & 2 on the bench.[DOUBLEPOST=1471525368][/DOUBLEPOST]#SKY's Di Marzio: #Juve have been in contact with #Chelsea for #Cuadrado. His ag #Lucci is resolving the situation.[DOUBLEPOST=1471525734][/DOUBLEPOST]
attachment.php

Pavan is chief editor of TuttoJuve. I get news from a mate who works for a Juve supplier and is in Vinovo everyday + know a couple of Presidents of Juventus DOC Clubs + an ex ultra chief who live and breath Juve 24/7 and we have set up a Whatsapp group where we exchange infos on Juve. Especially the Vinovo bloke and the ex Viking have been amazingly accurate this season

Villar Perosa was bat$#@! crazy yesterday but I managed to have a quick exchange with Pavan of TJ.
Basically he said Cuadrado is down to details; he also said Beppe has someone up his sleeve, a midfielder that has not been mentioned yet and it will be a great signing. No other clues but I hope Beppe has a nice surprise for us!

Последно уредено:
Диавара се поблиску до Наполи, за 3 дена почнува Сериа А, дај нека го купат уште еден класа играч ко што викаат и да почне сезонава ко шо треба

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom