Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
По ова од денес Заза покажва зошто е последна опција во нападот.
- Игра со топка нула
- Мозок минус

Денес уствари цел тим беа безвезе.

Со играч помалку на средина на теренот ова беше максимум, мислам дека не ни пробаја да му подадат на Падоин. :pos:
буквално типчево е само за покривање простор... премногу технички лимитиран..

Ајде Вадала од примаверата да го видиме на дуелот со Фросиноне :)

Целта денес беше да се земат 3п со најмалку потрошена пот шо можи и успеавме мн мн тежок период.

Ебате 3те поени ако заработивме 2 повреди
Она со Касерес не ми делуваше наивно барем не по реакцијата негова.
Евра од друга страна ми е енигматичен зошто излезе.

Остатокот од тимот ми беше сумлив со залагањето.
Дали имаат некои посебни подготовки пред Баерн, дали ритамот си го зема данокот или пак Џенова беа толку добри.
Едноставно немавме надмоќ како во другите мечој. Играчите на Џенова ги имаше насекаде (не ми се бендисва ова, обично ние сме тие шо трчаме повеќе).

Дали имаат некои посебни подготовки пред Баерн, дали ритамот си го зема данокот или пак Џенова беа толку добри.
Едноставно немавме надмоќ како во другите мечој. Играчите на Џенова ги имаше насекаде (не ми се бендисва ова, обично ние сме тие шо трчаме повеќе).
Да бидиме реални овај месец ни се крши сезоната неможи да очекуваме да не има сегде и да ги трчаме сите утакмици со 110% од силите не е реално.

Повредите фала богу да се избегнеа ќе беше сјајно али што е тука е....

Како и да е 3п без многу пот мене мие поќе од доволно :)

па падоин го имавме на средина што очекуваш дека со падоин ке доминираме? исто како на почеток на сезона кога киксавме док он играше ?

"#Caceres has torn his achilles tendon. We'll check him over tomorrow and hope it's not as bad as it seems."

И овај гла немојт да кренит од повреди.

Sturaro took a hit, so I didn't risk him. Asamoah should return on monday. Khedira and Mandzukic to be evaluated, we hope to have them against Napoli[DOUBLEPOST=1454540582][/DOUBLEPOST]Max Allegri believes the scraped 1-0 record-breaking win over Genoa “reminded Juventus that there are no easy games.”

The Bianconeri remain two points off leaders Napoli thanks to a 13th consecutive Serie A victory, a new club record.

“It’s always difficult against Genoa because they are good at not letting you play,” the Coach told Mediaset Premium.

“Sunday’s 4-0 at Chievo created a lot of euphoria, but tonight our feet are back on the ground. This reminded us that there are no easy games.

“I am not interested in the record, as there are 15 rounds to go and we need to put together a certain number of victories, whether they are in a row or not is irrelevant.”

With Mario Mandzukic injured, Simone Zaza came off the bench and got himself sent off.

“I will have only two strikers at my disposal for the next game. Zaza is very eager and at times over-eager. He needs to relax, because when playing for a big club he must have balance. He needs to grow up, because these are mistakes he shouldn’t be making.”

Martin Caceres was stretchered off in tears, while Patrice Evra also picked up a muscular problem.

“Caceres is an extraordinary lad and a great defender. Tomorrow we’ll see what the tests say, hopefully it’s less serious than he thinks.

“I am not worried by the injuries. Stefano Sturaro had a knock against Verona and I didn’t want to risk him. Kwadwo Asamoah will be back with the squad soon. Sami Khedira and Mandzukic have to be evaluated day by day.”

Касерес не бега за брзо дефинитивно.

Заза да ти ебам матер. Од некни тој глупиот жолт против Лацио во купот поради бавното излегување од игра (жолт што не му дозволи да игра против Интер), сега овој ретардиран црвен баш пред мечот против Фросиноне кога 100% ќе одмараше еден од Дибала и Мората за тој да стартува. Такви потези од такт ме вадат.

Катастрофа меч одигравме се на се, гол на среќа, никаква поврзаност, никаква игра. Натпревар кој треба да се заборави и единствено што вреди се трите неопходни бодови. Во недела играме против Фросиноне, мечот во првиот дел против нив мислам дека заедно со оној против Киево ни беа најочајни. Затоа во недела мора без нервози лесно да се добие. Штета што во ваков период се повредија 3-4 играчи, се надевам дека не е сериозно.

И на овој Бонучи матер да му ебам исто. Не бива секогаш истите работи од истиот играч. Ругани сигурно ќе добие шанса ако Киелини не е спремен за недела, со оглед на тоа што Касерес се повреди. Да се оствари 14та победа по ред и потоа да се спрема мечот со Наполи во најдобар можен ред. Одлични се наполитанките, преги Лацио на два потега го решија. Не смееме да ги потцениме кога ќе дојде време.

Ругани синоќа имаше повеќе од солидна партија, одлично го покри тој простор кој обично го покрива Барѕаљи. Мора да му се дава на детето вакви шанси, барем со багатела тимовиве од типот на Џенова, Фросиноне, Киево итн...
Друго, сеуште не ми е јасно како онаа црпкана Бонучи сеуште не е седнат на клупа. Сите натпревари ги изигра сезонава, киксови колку ти душа сака... дај седнете го мајко му стара на дуелот со Фросиноне, не иде веќе вака... што кур е она што го покажува на терен? Глуми командант во одбрана, "дели топки" ала Пирло преку паркинг, се мести да шутира слободни како Дел Пиеро... уште Џиџи на голот што не успеа да го замени, му ебам таа црпката недоквакана што не размислува. Секој натпревар мора кикс да направи, како ли само успева во тоа? Нешто се натпреварува со колега му од Бари, Ранокија?

Ѕаѕа ме разочара, ако продолжи вака со испадите, поарно нека си оди на лето, неможе тимот да трпи ради него. Никаква професионалност, му дише мозокот, башка утна зицер кој на крај можеше многу да не кошта... Перин не е голман од Свирипичино, па така ноншалантно да му шутираш.

Се на се, синоќа одигравме многу мизерен натпревар... поинтересно ми беше да ги гледам мртвилана Интер и Челзи одколку нашиве, жими се. Позитивно е тоа што можеме да дозволиме да играме со ваква игра, благодарение на сигурната одбрана (настрана Бонучи), која не киксира како на почетокот.[DOUBLEPOST=1454572341][/DOUBLEPOST]Убава статија за трансфер гуруто Бепе Марота (y)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom