Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Како што Дел Нери ги почна темелите на дефанзивата на Јуве кои Конте ги искористи така и Конте остави многу позитивни работи кои сега Алегри ги користит, немаше да гледаме ваков Јуве без Конте.
Ако си заминит Алегри а дојдит поспособен од него и тој ќе ја кренит играта на повисоко ниво, и така се додека некој не ја усере за навек.

Sent from my D2403 using Tapatalk

@Mr. Mojo Risin' не пишуваш ништо за Швајцарецот...:vrtioci: после операцијата игра како препороден, се отвара во напад, дава голови, асистира... Сеоски Кабрини :icon_mrgr:

Да искрено фала што ме потсети, не знам каква операција му извршија на човекот ама како да имаме друг фудбалер во тимот. Одличен е сезонава, Преодличен. Едно големо (y) од мене за него. За борбеноста и за срцето што го остава на терен никогаш не сум го негирал тоа напротив дури и го потенцирав многу пати. Минатите сезони беше многу слаб во напад и ги уништуваше 70% од акциите кои идеа по таа страна дефанзивно си беше столб рака на срце. Тоа е тоа. Оваа година 70% од акциите идат по неговата десна страна и повеќе од коректно се снаоѓа во тоа.

Не ви ја сфаќам првично потребата на поедини фанови работата на двајцата тренери да ја споредувате, кога работат во доста спротивно периоди и тоа често со негативни погледи кон работата на Конте. Не знам што толку ве погоди неговото заминување, како предавство некое да направил. Си замина и тоа е, ова е фудбал професионалци се во прашање. Нити јадел гомна за Јуве, нити навредувал некогаш. Неговата работа се деградира поради заминувањето што е огромна грешка од почеток. Не смее низ таа призма работата на Конте да се гледа во Јуве. Инаку конкретно коментарот беше за подобрата поставеност во нападот, што ти реков дека генерално се објаснува со поголемиот квалитет на напаѓачите.
Таа споредба и не мора некои одредени фанови да ја сфаќаат како шлаканица или хејт кон Конте. Едноставно така ми се видоа разликите последниве кола каде што тимот гази и мислам дека од таа страна Алегри ја доведе тактиката до совршенство. Тоа што ти не го сакаш Алегри и ти боде очи секоја пофалба кон него е веќе друг муабет.

Јуве како е тргнал со младинциве, може два тима да составе (11+7) од играчи помали од мене, а ја уште пет години од матура неам славено. :coffee:[DOUBLEPOST=1454297092][/DOUBLEPOST]https://streamable.com/qh79
Како тргнал во негов мандат Јувентус ќе освои исто скудета колку сите спортски директори пред него. :)
Има младинци собрано за следните 20години да доминира во италија.
Миланските сестри дури купваат 30годишници за 30+М евра овај за кило семки ги прај Сасуоловци појаки од миланезиве :)[DOUBLEPOST=1454352340][/DOUBLEPOST]
Како што Дел Нери ги почна темелите на дефанзивата на Јуве кои Конте ги искористи така и Конте остави многу позитивни работи кои сега Алегри ги користит, немаше да гледаме ваков Јуве без Конте.
Ако си заминит Алегри а дојдит поспособен од него и тој ќе ја кренит играта на повисоко ниво, и така се додека некој не ја усере за навек.

Ме замисли со ова за Дел Нери.

Ќе викав ако дојдеше Алегри на местото на Конте, во онаа првата сезона. Ни под разно Јувентус немаше да го освои скудетото од Трст.
Така да кредити за Конте, за енергијата шо ја внесе во тимот.
Е сега не сум сигурен дали е Дел Нери онај шо треба да се фали за таа дефанзива или Марота и Паратичи.
Овие двајца направија чудо со нивниот манибол шо го гледаме сезониве.
Првата сезона се погрижија да имаме барем два пристојни просеци за секоја позиција. Па шо запали запали.
Постепено продолжија со феноменални трансфери да ги подобруваат постепено сите позиции.
Значи не летаја дека ни треба фантазиста и шлап 30миљони на вандерварт или бенарфа.
Секогаш се грижеја да има надежно детиште на секоја позиција и искусен старец.
Да тука ќе ги клам и легендите како Анелка и Бендтнер, И двајцата требаше да донесат некаква сигурност во нападот.
И двајцата се играчи со дебело искуство на кои требаше Јувентус да се потпри. Хорхе Мартинез, Траоре, Мота, Вучинич, Евра, Тевез, Пирло беа некои од тие похазардерски позези. Од овие знајме кој како си ја оправдаја платата.
Битната работа е шо се постави основа и над неа константно се додава по некое појачање.
Единствено последниов преоден рок ми беше ептен коцкарски али некако успеаја да се средат.

Последно уредено:
Еднаш еден фан на Милан (не на форумов) ме убедуваше дека Галијани бил генијалец затоа што го донел Балотели за „само“ 20 милиони евра. Истото лето Марота го донесе Тевез за 9 милиони евра. Останатото е историја.
Треба да имаш њух за такви работи. 32 годишен навидум истрошен играч од Милан за гага, Барзаљи за кило семки, недокажан талент од Јунајтед исто гага, проблематичен играч од Сити за багатела, Видал прилично евтино, Евра за 2 милиони евра ако не се лажам, одлучноста да се дадат бараните пари за Дибала..
Имаа и утнати трансфери, фала богу сите прават грешки, секаде има играчи што не ги оправдале очекувањата, ама кога се ќе се собере и одземе, Марота и Паратичи направија одлична работа. Крај краева, и тоа што Конте доби шанса да го води Јуве е заслуга на управата. Никој не очекуваше чудо, а заврши без пораз и со Скудето.

Можеби поправилно е да се каже дека во времето на Дел Нери се поставија темелите, а не дека Дел Нери ги постави темелите. Јуве под водство на Дел Нери во една сезона успеа 2-0 водство против Чезена, Катанија и Киево да го претвори во 2-2 резултат. Од март до мај за 40тина дена. На тие натпревари мислам дека животот ми се кратеше за едно година дена. Пелисие против нас изгледаше како Марадона да го ебам. Затоа деградацијата на работата на Конте ме погодува во сржта, оти он кога дојде направи НИКОГАШ да не пропаѓа психички тимот, дури и кога најлошо му оди и не само психички туку и тактички ги поткова до даска да не се глупираат.

Иначе Нигер, нели 16 пати испадна Конте од групите ЛШ па затоа нели се деградира "оправдано неговата работа".

Дел Нери како тренер не е толку глуп и прост, а и секој италијански тренер разбират нешто.
Дел Нери немаше никаков авторитет кај играчите, затоа можеби неговите замисли не поминуваа како што треба. Тој пред да дојде во Јуве со Сампдориа немаше ниту еден пораз на домашен терен, играше добар фудбал, ама ето не бил за во Јуве.

Муабетот ми беше дека неможе сосема да се отфрли работата на Конте и цел овај успех да се препише на Алегри, од таа 2010-2011 година почна овај проект, на почеток полека и срамежливо да денес сме на ова ниво, и да не се мамиме, не сме ни на пола на нивото од Барса или Баерн, не дека не мојме да се натпреваруваме со нив, мојме, туку целиот тој збор институција да биде на место кога Јуве е во прашање мора да се поработи, ево моментално тече, со градење јаки интернационални врски, градење на медиумски и комерцијални патишта, и инфраструктура.

И фала богу на многу добар пат сме, ако го достигниме тоа ниво и резултатите на терен ќе бидам подобри и полесно заработени.

Ај малку да сменам тема.

Баерн го зеде Сердар Ташчи.

Ова е изгледа резултат на повредата на Боатенг.
Ко ќе ми текни дека едно време не поврзуваја секој преоден рок со овај.

Јас мислам дека Конте го достигна максимумот што можеше да го постигни како тренер на Јувентус немаше ништо ново ни да понуди ни донеси и тој сам свесен си отиде.

Алегри го продолжи проектот и досега го доусоврши, ова е веќе негов тим (оваа сезона) и оваа 3-5-2 е негова 3-5-2, нева веќе оделена средина од напад, ригиден систем и останати работи.

Дел Нери не е лош тренер, немаше авторитет точно но и Бонучи изјави дека најпоќе Дел Нери го подобрил како дефанзивец, истото и Киелини еднаш два пати го изјави.

@јас Колку само го сакав порано Сердар да го купиме упм...[DOUBLEPOST=1454359332][/DOUBLEPOST]There are reports that Napoli fans will be banned from attending the Scudetto clash with Juventus on February 13.

Последно уредено:
Еднаш еден фан на Милан (не на форумов) ме убедуваше дека Галијани бил генијалец затоа што го донел Балотели за „само“ 20 милиони евра. Истото лето Марота го донесе Тевез за 9 милиони евра. Останатото е историја.
Треба да имаш њух за такви работи. 32 годишен навидум истрошен играч од Милан за гага, Барзаљи за кило семки, недокажан талент од Јунајтед исто гага, проблематичен играч од Сити за багатела, Видал прилично евтино, Евра за 2 милиони евра ако не се лажам, одлучноста да се дадат бараните пари за Дибала..
Имаа и утнати трансфери, фала богу сите прават грешки, секаде има играчи што не ги оправдале очекувањата, ама кога се ќе се собере и одземе, Марота и Паратичи направија одлична работа. Крај краева, и тоа што Конте доби шанса да го води Јуве е заслуга на управата. Никој не очекуваше чудо, а заврши без пораз и со Скудето.

И покрај тоа што задниве 5 години Милан стагнира/паѓа ради него, неможеш да го потценуеш галијани и неговиот peak. Пошто баш он има за кило семки донесено многу играчи кои што беа основа за 3 финалиња ЛШ у 5 години.
Токму тој Пирло кој беше неталентирано дете-треквартиста/напаѓач у Интер ќелавицата го донесе за 200 грама паскалин кафе од оние наградните што беа на времето.
Имал и он генијални моменти. На Кака и Т.Силва удрија огромна маржа.
Стам,Дида,Ван Бомел,Одо,Кафу,Гатузо,Јанкуловски,Креспо(2005 позајмен), Сидорф, Шевченко, Каладзе, Сержињо... Све се ова играчи за (релативно) мали пари земени. Но одамна беше.
Доста тупење на ваш терен. Нема љутиш :)

И покрај тоа што задниве 5 години Милан стагнира/паѓа ради него, неможеш да го потценуеш галијани и неговиот peak. Пошто баш он има за кило семки донесено многу играчи кои што беа основа за 3 финалиња ЛШ у 5 години.
Токму тој Пирло кој беше неталентирано дете-треквартиста/напаѓач у Интер ќелавицата го донесе за 200 грама паскалин кафе од оние наградните што беа на времето.
Имал и он генијални моменти. На Кака и Т.Силва удрија огромна маржа.
Стам,Дида,Ван Бомел,Одо,Кафу,Гатузо,Јанкуловски,Креспо(2005 позајмен), Сидорф, Шевченко, Каладзе, Сержињо... Све се ова играчи за (релативно) мали пари земени. Но одамна беше.
Доста тупење на ваш терен. Нема љутиш :)
Муабетот ми беше дека трансферот на Балотели не беше генијален потег, не дека него не го бива :)

Тутоспорт пишуе дека на лето главни цели ќе се Кавани и Гундоган... за овој вториов веќе знаеме дека нашиве се интересираат, летово што измина сакаа да го земат, а имаше шпекулации дека и зимава стапиле во контакт со Дортмунд...

Нигерот сигурно свршува сега за Кавани

Јас стварно не знам што ќе ни е Кавани, кога имаме 4 хиени во нападот...

Ќе ја стаам 3-1 конечен резултат и Погба еден гол да даде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom