Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
12669604_10208507352342073_5263960713889679321_n.jpg

:O

Мората пак се разигра ,причина било помирувањето со женцка му со која прекинал таму некаде во мај после финалето...:свиркам:
Денес супер рутински,само да се продолжи вака.

Мората пак се разигра ,причина било помирувањето со женцка му со која прекинал таму некаде во мај после финалето...:свиркам:
Денес супер рутински,само да се продолжи вака.
Знаев жими се ! ито спомнав поназад.[DOUBLEPOST=1454275113][/DOUBLEPOST]Marotta "Allegri has the characteristics to coach Juventus for many more years. We will discuss the renewal before the start of next season"

Allegri: "Khedira? He was replaced by Sturaro as percaution, Nothing happened."

Juventus are close to signing Corinthians winger Matheus Pereira (17), he will join Juventus in the summer. [Sky]

Marotta: "We like Saponara, he's ready to join a big team, but playing in a big clubs is not easy."

Погба денес повторно одлична утакмица, со Маркизио до него често ја предзема улогата како лидер, после кризните 2 месеци порасна многу во новата улога.

Само да обележам еден факт.
Видете ја табелата чија е најдобрата одбрана во Италија.

Септемврискиот шампион има бродолом

Јуве како е тргнал со младинциве, може два тима да составе (11+7) од играчи помали од мене, а ја уште пет години од матура неам славено. :coffee:[DOUBLEPOST=1454297092][/DOUBLEPOST]https://streamable.com/qh79

Последно уредено:
Знаев жими се ! ито спомнав поназад.[DOUBLEPOST=1454275113][/DOUBLEPOST]Marotta "Allegri has the characteristics to coach Juventus for many more years. We will discuss the renewal before the start of next season"

Allegri: "Khedira? He was replaced by Sturaro as percaution, Nothing happened."

Juventus are close to signing Corinthians winger Matheus Pereira (17), he will join Juventus in the summer. [Sky]

Marotta: "We like Saponara, he's ready to join a big team, but playing in a big clubs is not easy."

Погба денес повторно одлична утакмица, со Маркизио до него често ја предзема улогата како лидер, после кризните 2 месеци порасна многу во новата улога.
:angel:

17-year-old Mehdi Serroukh has joined Juventus on loan until the end of the season.

The Moroccan has joined from Modena, and the Bianconeri will have an option to buy.

He won't play in the first team, he'll be assessed in the youth team while Juventus decide if they want to sign him.

Serroukh is a forward.

Па не може да се замижи ниту на разликата во квалитетот во нападот што е клучен за полесно отварање на малите екипи. Сигурно не е ист напад Матри-Кваљарела/Вучинич и Дибала-Мората/Манџукич.
Па исто не може да се замижи и дека Алегри не се изгуби, не праеше калакурница и најбитно не не напушти пред сезона затоа што не му го донесоа (Оскар,Дракслер или друг Амф) туку засука ракавите и од далеку ослабен тим кај што беа продадени (Пирло,Тевез,Видал) башка и лош старт каде што ќе му ебеа матер 95 % од навивачите успеа да го претвори тимот во нешто што никој не очекуваше на веќе прогласена изгубена сезона. И сакам да кажам дека многу постабилно игра средниот ред и одбраната каде што навистина противничките екипи се затворени толку добро што можеме да си дозволиме 3 4 утакмици без посериозна шанска кон нашиот гол.

@Mr. Mojo Risin' не пишуваш ништо за Швајцарецот...:vrtioci: после операцијата игра како препороден, се отвара во напад, дава голови, асистира... Сеоски Кабрини :icon_mrgr:

Па исто не може да се замижи и дека Алегри не се изгуби, не праеше калакурница и најбитно не не напушти пред сезона затоа што не му го донесоа (Оскар,Дракслер или друг Амф) туку засука ракавите и од далеку ослабен тим кај што беа продадени (Пирло,Тевез,Видал) башка и лош старт каде што ќе му ебеа матер 95 % од навивачите успеа да го претвори тимот во нешто што никој не очекуваше на веќе прогласена изгубена сезона. И сакам да кажам дека многу постабилно игра средниот ред и одбраната каде што навистина противничките екипи се затворени толку добро што можеме да си дозволиме 3 4 утакмици без посериозна шанска кон нашиот гол.
Не ви ја сфаќам првично потребата на поедини фанови работата на двајцата тренери да ја споредувате, кога работат во доста спротивно периоди и тоа често со негативни погледи кон работата на Конте. Не знам што толку ве погоди неговото заминување, како предавство некое да направил. Си замина и тоа е, ова е фудбал професионалци се во прашање. Нити јадел гомна за Јуве, нити навредувал некогаш. Неговата работа се деградира поради заминувањето што е огромна грешка од почеток. Не смее низ таа призма работата на Конте да се гледа во Јуве. Инаку конкретно коментарот беше за подобрата поставеност во нападот, што ти реков дека генерално се објаснува со поголемиот квалитет на напаѓачите.

Не ви ја сфаќам првично потребата на поедини фанови работата на двајцата тренери да ја споредувате, кога работат во доста спротивно периоди и тоа често со негативни погледи кон работата на Конте. Не знам што толку ве погоди неговото заминување, како предавство некое да направил. Си замина и тоа е, ова е фудбал професионалци се во прашање. Нити јадел гомна за Јуве, нити навредувал некогаш. Неговата работа се деградира поради заминувањето што е огромна грешка од почеток. Не смее низ таа призма работата на Конте да се гледа во Јуве. Инаку конкретно коментарот беше за подобрата поставеност во нападот, што ти реков дека генерално се објаснува со поголемиот квалитет на напаѓачите.

ne,
се деградира поради тоа што испагаше у групи лш,

Само едно ќе кажам за Конте... да не беше тој, тимот уште долго ќе талкаше изгубен во лигата. Можеби не беше доволно тактички подготвен, но како им го всади победничкиот менталитет на играчите... е за тоа му симнувам капа. Го направи тимот да гризе на секоја педа од теренот, и го донесе духот на оној Јувентус од пред Калчополи ерата.

И Конте, и Алегри имаат (y) од мене за завршената работа... нема делење кој бил боље, и двајцата имаат удел за она што е Јуве денес во Италијанскиот, Европскиот и Светскиот фудбал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom