Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Кико, за Коман само до пола си у право, крило е али играше ли крило у ретките негови настапи? Не. У тој смисол не доби вистинска шанса. Али у моментов он е историја и неважен...
знам дека имаме добар тим само што уште неаме кликнато, плус повреди, плус пристапот... Моџото под итно треба да си го најдеме, нема веќе време за трошење! Идеме, ајде!! :D

Доволна изјава беше фацата на Марота кога го примија голот.:D

Не му ја видов фацата на Марота, дека одма кога го примија голот буквално цела минута вака седев... :facepalm:

@Viksa.LAL среди ли тоа со програмчето?

Кико, за Коман само до пола си у право, крило е али играше ли крило у ретките негови настапи? Не. У тој смисол не доби вистинска шанса. Али у моментов он е историја и неважен...
знам дека имаме добар тим само што уште неаме кликнато, плус повреди, плус пристапот... Моџото под итно треба да си го најдеме, нема веќе време за трошење! Идеме, ајде!! :D
Јас за Коман си го имам кажано мислењето. Можи да стани топ фубалер, ама не во Италија. Едноставно лигана не му лежи, и затоа замина настрана. Се сложувам дека како секунда пунта не може да си ги искажи толку квалитетите бидејќи е класично крило, ама па барем една шанса, продор, некој дриблинг ќе направеше. Тој единствено фаќаше топка, поддаваше. Никаква визија, никаква храброст да потегне напред, ништо. Беше уплашен како на колење да го носат. Ете ќе ти го земам за пример Переира. Дојде како box to box, а има прошетано цела средина, крило, АМФ, уште на Буфон нараквиците ги нема облечено. Можеш да му забележиш кај изиграл слабо?

Има уште 34 кола, но мора да се свестат дека со онаков потценувачки пристап не се зема титула во Италија. Онака како што играа после голот се игра на резултат над 2-0, а не 1-0 и затоа оставаат простор да се случат онакви изненадувања.

Не му ја видов фацата на Марота, дека одма кога го примија голот буквално цела минута вака седев... :facepalm:

@Viksa.LAL среди ли тоа со програмчето?

ми рече Деви треба јава да инталирам ке видам у сабота кога ке има утакмица дали ке се упали

36 - Juventus fired 36 shots (inc. blocked) against Frosinone, the highest tally for Bianconeri in the last 10 Serie A years. Inaccurate.

Allegri: 'Juve can lose to anyone'
By Football Italia staff

Max Allegri warned Juventus “are capable of beating anyone and losing to anyone” after a 1-1 draw with Frosinone.

The Bianconeri had taken the lead after a difficult first half with Simone Zaza’s debut goal for the club, but Leonardo Blanchard was allowed a free header from a corner in stoppages.

“Am I angry? No, just disappointed,” the Coach told Mediaset Premium. “At the end it was only right we conceded on a corner, because we didn’t control the situation and shouldn’t have given them the chance to equalise.

“It was a mistake to allow Frosinone a corner in the last minute of the game. We tried to do something fancy when we could’ve just controlled the ball.

“We are paying for this situation with many points in the table now. We have many young players who are unaccustomed to being in a big club and they will learn from these errors.

“Unfortunately at the moment that’s who we are – we’re capable of beating anyone and losing to anyone.”

Allegri switched to a 3-5-2 system in the second half with the introduction of Paulo Dybala.

“I chose this system to stretch the Frosinone defence and find more solidity at the back. The quality of our football was good and we created many scoring opportunities, but paid for that error at the end.

“It’s a growth process, but we have to grow more quickly, because we can’t keep leaving all these points by the wayside.”[DOUBLEPOST=1443044995][/DOUBLEPOST]
ми рече Деви треба јава да инталирам ке видам у сабота кога ке има утакмица дали ке се упали
истиот проблем го имав ќе се среди :)

неам одамна пишано некако неам ни желба од кога почна сезонава , од очај во очај влегуваме , даваме гол во второ полувреме и место да нападнеме и да ги уништиме зошто нели ипак се они фросиноне и курци палци ние си играме викторија и си го ладиме ... погба и компанија си кружат околу гол ко киша око крагуевац и не им чуе да нападнат ( или на првиов мислите му се у барса уште сеа или нешто е труло во целиов тим ) . Алегри за киево и оваа утакмица мора да си ја снесе сам одговорноста и да не дава изјави од типот ова е маратон не е спринт и што ли ти ја знам , нека ги оправа играчиве додека е време да не биде касно понатака . Ипак јас верувам во тимот , во луѓето што го раководат ( Ањели и Марота ) а за Алегри ќе видиме некако не ми е јасно како после прва одлична сезона увек втората сезона му е за нигде и увек коа ќе му ги шитнат главните играчи ( тоа не е оправдување , они може од управа ќе ги продадат ама он ги бира замените како што си ги одбрал лемина и хернанес ) . Како и да е ....

FORZA JUVE !!!

Дај бе шо е ова само омраза на постовите. Нерви јок, а?
Не бидете феѓетс како "Daniel Hiena - Od denes za frosinone sum ako uopste taka se pisuvaat...
1 hr · Like"

Дајте им време на децата, па вчера од цицка се тргнаа, кај и да е со тек на време ќе го фанат возо и ќе бидеме како шо треба. Никој добро не може да го прифане очајнио старт после четиригодишната доминација. Исто како да ви раскинала женска ви, така се сеа 90% од фановите. Уште малку...

"it was right to concede a goal that late in a game that we didn't manage well enough, same for the game against Genoa against 10 men. We continue to force plays instead of slowing down. A young team can pay in this way. It wouldve been good to win but we need to learn from this. We need to grow otherwise we will remain a team that can win against anyone and lose against anyone. I changed to a 3-5-2 to widen the game and use Cuadrado and Alex Sandro's strengths."

"Without Marchisio, Khedira and Mandzu we lack experience, we are paying for this. There have been years where corners at the 92nd minute wouldnt amount to anything, now it goes like this. We should never have given away the corner, with 20 minutes to go we shouldn't have forced plays but rather gone for a sure shot. They weren't troubling us, its the same thing as Genoa where we forced plays, we need to grow.

In the 90th minute we had a corner that we quickly tried to take, a huge error. We cant get down about it but rather learn from it and be awake to these issues. Same issues in this game as there were against Genoa.

We are lacking in goals, however there are times where you cant just look to score straight away, you need to keep the ball, work it, be patient. We are too generous, football games need to be interpreted in a different manner, with serenity understanding when you can do certain things and cant."[DOUBLEPOST=1443048384][/DOUBLEPOST]:
CPnezmnVAAAxfeA.jpg:large

The club was in for a revolution the moment Tevez asked out. He carried too much of the attack. A truly world class player. The dominoes started to fall after Tevez. Marotta did fine in the mercato with the exception of Vidal's replacement, which doesn't exist.

We should have went right back into the 4-3-1-2 with a proper CAM and Dybala starting at SS with 100% confidence behind him so he can relax and play.

Marotta missed out on the CAM and now we are searching for the right formation amidst injury after injury. As far as the future goes, we are still in great shape because there is alot of talent in the squad but this year is going to be really tough.

Последно уредено:
у сабота играме против наполи, па у среда против севиља мислам, треба ротација....
Кажи ми ти кој тим од Англија,Германија ,Шпанија одмара играчи во лигашките утакмици за да бидат спремни во ЛШ ?Чим може да држат сите тиа играчи морат и овие ,доколку тиа не се морат треба и овие да не се морат .

Jebes ga

Sent from my D2403 using Tapatalk

Кажи ми ти кој тим од Англија,Германија ,Шпанија одмара играчи во лигашките утакмици за да бидат спремни во ЛШ ?Чим може да држат сите тиа играчи морат и овие ,доколку тиа не се морат треба и овие да не се морат .
Нас пола од тие играчи ни се повредени вие дрн дупка си играте кој како праел. Ротација е потребна во ваков напнат период во една недела ги имаш СИТИ, ЏЕНОВА, ФРОСИНОНЕ, НАПОЛИ, СЕВИЉА нормално дека треба ротација као не ќе исцркат, е сеа кај нас шо цел прв среден ред е повреден е друга прича.

Играме со нашиот Б тим на средина досега уживајте малце :)

Toa Што го мразиш Алегри како да ти убил некој у фамилија брат е твој личен проблем. Јас пишувам што гледам и што мислам..
Алегри имаше повеќе кривица на утакмиците со Рома и со Киево отколку што денес.. Едноставно неспособни и лежерни беа цел тим и неможеа гол да дадат, само се врткаа околу 16тникот како да глеам 6 Џовинковци.
Јувентус ми е како фамилија, а Алегри ги убива. Така да не си далеку од муабетов :toe:

Инаку јас резултат секаков би прифател, па макар и пораз да е од Фросиноне дома. Али ваква неигра како во овие пет кола и ваква неодлучност за составот, формацијата и константното менување, е тоа не го прифаќам. Уште не можам да сфатам како тоа Дибала се најде на клупата на почетокот од овој натпревар. Буквално првото полувреме го пуштивме (5ти пат сезонава) онака да пројде како и да не постои. Не може тимот пет натпревари да не го игра воопшто првиот дел (не дека вториот го играа ама ајде) и да се правиме дека се е во ред и да броиме уште колку натпревари има до крајот. Некни беа 34, сега се 33. Во недела ќе се 32.

Гледав мизерен Јувентус од 09-11 и не сакам да гледам уште еден таков. Кога веќе вака е густо треба Марота и Ањели да слегнат кај играчите малку и да им одржат две-три лекции дека начинот на кој се движиме е тотално различен од оној кој треба овој тим да го прави тоа. Колку и да сме ослабени од лани и годинава со повредите не може тимот на три натпревари дома против тимови чиј распон ќе биде 13-20 место на табелата да освои два бода и што е уште потрагично да не ни заслужи повеќе.

Го гледав пак натпреварот и ај со ладна гла да пишам,

Дел од кривицата ја наоѓам кај Алегри за денешниот резултат а тој дел е држењето на клупа на Дибала ова само има логика доколку го планирал за против Наполи и Севиља тогаш би му простил а времето ќе покажи дали е така или не.

Најголемиот дел од кривицата за денес им го префрлам на играчите (освен Лемина срцето го остај на терен). Па неможи бе 36 удари да имаат и гол да не дат значи не е можно тука и тренерот да го клајш да игра и најдобар да е на светот значи играчите не изиграле и не се сконцентрирале како треба. Уште го слушам Алегри како му се дери на Куадрадо, Погба, Келини и Барзаљи за глупостите по водството од 1-0 ко си праеја финти. Погба тотално ме разочара чоекот едноставно се форсира премногу ама не за доброто на тимот туку за негово лично а и 10ката му тежи очигледно.

Има уште многу натпревари и допрва ќе има киксање од другите али нашите киксеви мора да се при крај оти поќе џокери немаме.

Одвај чекам да се вратат Маркизио и Кедира и Асамоа. Пособено овие првите кај и да е ќе се вратат тогаш дааалеку поинаков ќе биди тимот.

А да и Дибала мора да игра прва постава а на Куадрадо би му врзал 5-6 шамари да сум Алегри.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom