Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Добро брат така е уживај, не разбирачка џабе (y) а 15 од кај ги изваде браво.
Ја имаш листата во моите поранешни коментари :D не сега не е тоа демек ајде попуштам, попаметниот попушта. се што ти напишав ти напишав со факти не терам инает и јас признавам дека Марота направил трансфери до типот на Погба, Барзали, Видал, Пирло, Тевез па и Мората може да влезе во овој список одлични но проблемот е само со Видал тој имаше сериозна конкуренција другите со еден збор му беа понудени, Погба беше понижен од страна на Ферги за наша среќа само ние бевме заинтересирани да го доведеме, не го забалежеа агентите на Барселона, Баерн, Челзи, Пирло исто така понижен од Милан и за него немаше којзнај каков интерес со претекс дека е стар ама не испадна така, Барзали не се снајде во Германија па и падна цената драстично од еден фудбалер каде пред да се си замине за Германија се тепаа гигантите во Италија за да го видат во нивните редови, Тевез исто така не славната приказна со Сити и падна името се сеќавам Милан ни беше конкуренција за него само, Мората не и изгледаше профитабилен на Перез среќа ја користивме неговата глупост да се откажа туку така од дете кој потекнува од академијата на Реал, тие се тие трансфери може и Лихштајнер тука да влезе Бонучи, значи се на се за 5 години имаш 8 одлични добри трансфери од кои 3 од нив ги изгувиме за едно лето

Ја имаш листата во моите поранешни коментари :D не сега не е тоа демек ајде попуштам, попаметниот попушта. се што ти напишав ти напишав со факти не терам инает и јас признавам дека Марота направил трансфери до типот на Погба, Барзали, Видал, Пирло, Тевез па и Мората може да влезе во овој список одлични но проблемот е само со Видал тој имаше сериозна конкуренција другите со еден збор му беа понудени, Погба беше понижен од страна на Ферги за наша среќа само ние бевме заинтересирани да го доведеме, не го забалежеа агентите на Барселона, Баерн, Челзи, Пирло исто така понижен од Милан и за него немаше којзнај каков интерес со претекс дека е стар ама не испадна така, Барзали не се снајде во Германија па и падна цената драстично од еден фудбалер каде пред да се си замине за Германија се тепаа гигантите во Италија за да го видат во нивните редови, Тевез исто така не славната приказна со Сити и падна името се сеќавам Милан ни беше конкуренција за него само, Мората не и изгледаше профитабилен на Перез среќа ја користивме неговата глупост да се откажа туку така од дете кој потекнува од академијата на Реал, тие се тие трансфери може и Лихштајнер тука да влезе Бонучи, значи се на се за 5 години имаш 8 одлични добри трансфери од кои 3 од нив ги изгувиме за едно лето
Брат нема попаметен глуп, попуштам не попуштам. Не можиме да се разбериме едноставно ти гледаш поинаку и то е то, тераш едно јас друго. Едноставно во круг ќе се вртиме а ств се спремам за на одмор а цел ден потрошив на форумов :D женска ми ќе ме стрела ха :D

Реал од секогаш фрлал многу пари то е факт и не треба да го слушниме од тебе, тоа го знаеме сите! Барселона фрла пари, пошто е друштво и не е еден газда и се заборчува ерномно многу што сега таа сума е над 500милиони. Ние Канаваро(златна топка) го купивме за 6 милиони фунти, а Давид Луиз вреди 40 милиони? И ние пријателе пред да испадниме имавме пари повеќе од Челзи! Пред да испадниме сам Гадафи имаше изјавено дека Јуве од Тамоил во наредните 3 години ќе има за трошење 350 милиони! И разлистај малку ќе видиш дека Барселона почна да фрла пари некаде после 2008 година! Не трескај без везе!

Ти старно не знајш што сакаш да кажиш чоек.. во 15 години 3 пати Милан освојувал ЛШ, еднаш Интер, 2 финалиња во кои играле Италијански екипи во Лш и дали тоа за тебе значи дека Италија и покрај калчополи толку многу т.е енормно многу е лоша?? И ќе ти кажам една работа, после дебито на Меси(ова е изјава од Капелио) против Јувентус, веднаш биле контактирани Барселона во врска со Меси! Ако беше толку многу голем гуру Моџи за тебе, зошто не го донесе? Едноставно ни рекле одјебете! Зошто Моџи си дозволи Салас да напрај мајмун од него во врска со К. Роналдо??
Абе дете Барселона кога ги донесе Деко,Ето, Роналдињо, Жили имиња кој секој сакаше да ги види во нивните редови дај не коментирајте нешто само да терате инеат, после 2008 овие дојдоа во Баерселона????

А зошто кога ги набројуваше финалињата ЛШ и ЛЕ од 2000та навака, не спомна зошто Јуве е само еднаш таму? Зошто генијалецот Моџи не направил силен тим?

Абе дете Барселона кога ги донесе Деко,Ето, Роналдињо, Жили имиња кој секој сакаше да ги види во нивните редови дај не коментирајте нешто само да терате инеат, после 2008 овие дојдоа во Баерселона????
Од овие трансфери што ги кажа единствено се издвојува само Роналдињо како поскап трансфер 30 и нешто милиони.. Ето ти беше 22-3 и овие двајцата заедно околу 20! Па и Јувентус во тоа време бе пријателе фрлаше пари.. Недвед дојде во Јуве за 40 милиони и тоа многу пред тоа некој 3-4 години! Јас ти кажав дека Барса почна да фрла енормно многу пари од 2008 наваму! И сам бе брат се демантираш, и сите овие што ги наборја дојдоја во Барса во времето кога Моџи беше директор кај нас! Значи имало и некој што го ставал во џеб Моџи! А со тие пари што ги купи Барселона овие 4ца, сега го купи само Суарез! Па види сам колку фрлала пари тогаш!

Последно уредено:
А зошто кога ги набројуваше финалињата ЛШ и ЛЕ од 2000та навака, не спомна зошто Јуве е само еднаш таму? Зошто генијалецот Моџи не направил силен тим?
Јувентус имаше силен тим особено 2005/2006 но Капело едноставно немаше филозофија на игра за успех во ЛШ, Моџи дојде во Јувентус од 1994 во екипа што играше во Уефа Куп, каде Милан беше недостижен во Италија успеа да направи тим што ке игра финале 1996,1997,1998 и полуфинале 1999, за Италија нема потреба за дискусија немаше конкуренција тие години и ти сега кажи ми како тој успеа од тим што се гордеше со титули од Уефа да направи тим за толку краток период да победи во ЛШ биде страв за целиот свет, и пак да ги врати старите патеки на успехи во Италија

Не можам да ти ја сватам поентата, демек ако беше Моџи наместо Марота во моментов Роналдо и Меси ферка ќе се тепаа кој да игра во Јуве? Милан ќе дрмаше во Европа, а Интер ќе ја имаше таа чест да ги има Роналдо и Емре во ист тим, во исто време? Кривицата за тоа на кое дереџе е Сериа А денеска според тебе кој е? Марота? И Марота е крив што на сите играчи во моментов Серија А им е последна поскувана опција од сите јаки Европски лиги?

Јувентус имаше силен тим особено 2005/2006 но Капело едноставно немаше филозофија на игра за успех во ЛШ, Моџи дојде во Јувентус од 1994 во екипа што играше во Уефа Куп, каде Милан беше недостижен во Италија успеа да направи тим што ке игра финале 1996,1997,1998 и полуфинале 1999, за Италија нема потреба за дискусија немаше конкуренција тие години и ти сега кажи ми како тој успеа од тим што се гордеше со титули од Уефа да направи тим за толку краток период да победи во ЛШ биде страв за целиот свет, и пак да ги врати старите патеки на успехи во Италија
Прво нејќеше да збориш за 90тите, само дека „италијанците немале доминација“ од почетокот на овој век, сеа пак ми се враќаш назад.. Јасно ми е со кого праам муабет, over and out.

Капело за мене после скудетото со Рома е просек менаџер најискрено ојде во две пресилни екипи и се посра.

Прво нејќеше да збориш за 90тите, само дека „италијанците немале доминација“ од почетокот на овој век, сеа пак ми се враќаш назад.. Јасно ми е со кого праам муабет, over and out.
Kолку што знам Јувентусот на Моџи никогаш не паднал во групата на ЛШ ( чим сакаш да збориш за после новиот век ете ти 2003 финалист 2004 осумфиналист 2005 четвртфиналист,2006 четвртфиналист 2002,2001 не ги рачунам оти друг бил системот на натпреварување ако се сеќаваш) и така мајтап да игра некој со Јувенус во дво мечевите ако игравме финале лани немој да заборавите кои бевме лани и пред лани што не е далечно минато, среќа ни падна Селтик пред 2 години со нив можевме барем

Kолку што знам Јувентусот на Моџи никогаш не паднал во групата на ЛШ ( чим сакаш да збориш за после новиот век ете ти 2003 финалист 2004 осумфиналист 2005 четвртфиналист,2006 четвртфиналист 2002,2001 не ги рачунам оти друг бил системот на натпреварување ако се сеќаваш) и така мајтап да игра некој со Јувенус во дво мечевите ако игравме финале лани немој да заборавите кои бевме лани и пред лани што не е далечно минато, среќа ни падна Селтик пред 2 години со нив можевме барем
Ама паднал од Серија А, и Серија Б ја освојвме ради омилениов твој!

Јувентус има испаднато, у 2000/01 година. Сеа проверив за сигурно, а знаев дека има испаднато, зашо барав пред 2 години, кога испадна од Гала.
Додатно, за горната информација, еве уште една работа која се случила 1-2 години пред да испаднат од група ЛШ.
За клуб кој играл 3 финалиња по ред, не смеел да си дозволи да заврши на 7 место у своја лига(1998-99), и тоа во сезона каде што бил на чекор и за 4-то финале по ред. А ова, е полошо од испаѓање од групи у ЛШ.

Не ми е целта да контрирам со постов, туку како инфо.

Исла отиде на позајмица во Марсеј со право на откуп, додека Де Чеље само годинава ќе се задржи таму....

He'll be back, со 10-ката на грб :cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom