Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Во последните два натпревари само ова ќе речам - Дибала и Переира како играат како тандем :cuc::cuc:

Падоин комотно може да си ги закачи копачките на ѕид и нека му дадат скутинче и шешир чај и кафе да продава на трибини. Порано беше константен, вршеше работа за блицкриг замена во Сериа А за некој натпревар, но веќе не е за во Јуве.

Има уште време да се купи некој играч во средина,али замени не се проблем,бар не за во Италија.Башка ако се игра со 3 во средина неаме мука,прва постава Погба,Маркисио,Периериа,замени за нив Кедира,Асамоа,Стураро.Кога можеше Конте со Пациенца и Џакерини како замени да освои скудето без пораз,сигурно може и Алегри да истера сезонава.

Проблемот ако се реши да игра со 4-3-3 се крилата,тоа единствено крило што го имавме го продадовме во Баерн.Замени за Дибала и Куадрадо неаме

Ако напише пак Алегри дека Серија А не е трка на 100 метри, туку долг маратон тогаш некој нека го потсети дека го тргнал маратонот во погрешен правец.

Кога го видов Конте на трибините ми дојде желба да слегне долу да го шутне Алегри како кучето што е и да распали по мочковците на теренот кои се влечеа и се плашеа. Се плашеа како пички.

Се виде во овие две кола колку Алегри е ограничен, глуп и едноставно неквалитетен тренер. Тоа го зборувам од денот кога дојде и ќе го зборувам до денот кога ќе си оди. Лесно е на готов состав како оној од лани. Драган Канатларовски со таков состав ќе освоеше Серија А во конкуренција каде што никој друг не ни сакаше да биде шампион. Сега кога се прават промени се гледа кој на кое дереџе е. Се виде во Милан како катастрофално менаџираше после заминувањето на Ибра и Силва, сега се гледа како менаџира со заминувањето на Пирло и Тевез. Нема три чисти човекот, изгубен е во свемирот.

Падоин пак стартер пред одбраната иако во првото коло не знаеше да направи повеќе од тоа да ја додаде топката до најблискиот играч. Евра пак стартер со новиов бек на клупата, демек не бил уште да игра со тимот. Диње вчера дојде во Рома денеска стартуваше, мистерот ми продава приказни дека Сандро кој веќе цела недела е во тимот не бил уклопен. Евра другар стар си, заземи си го местото на клупата веќе. Доволно беше.

Манџукич 65 минути не знам ни дали беше на теренот. Нормално е тоа за него, тој зависи од цел тим и не може сам да се носи. Затоа тој не е играч достоен за Јуве, барем не за прв тим.

Переира на клупа. Бог да чува. Од сите необјасниви одлуки, оваа најмалку ја разбирам. Переира на клупа, а Падоин во игра. Ок нема проблем. Тренериштето кое вчера на пресот дрнкаше дека треба утакмицата да ја одиграме пред се на технички високо ниво го остави 70 минути на клупа единствениот можеби играч кој има малку техника од цела средина. Не многу, ама повеќе од другите.

Маркизио, Кедира и Асамоа не би требало наскоро да се вратат. Ќе треба уште да се трескаме со оваа глуперда средина. За ѕвездата Погба немам зборови. Нема капацитет да биде лидер. Го нема карактерот. Бонучи и Киелини исто така слаби, Лихштајнер бетер. Светла точка во тимот освен Буфон реално нема. Дибала малку покажа, ама во него верувам барем.Покажува барем дека е свесен каков дрес носи. Да не ни беше Буфон 4-0 не ни бегаше уште кај 60та минута некаде.

Тоа е тоа, сега останува ние од овде да си седиме и да гледаме како се глупира Алегри со неговите избори, а како играчите на теренот се тресат како некои имбецили.

Погба ако не се смири што се вика да се врати на земја да не живе на облации тешко нас со играч со таков карактер од кој очекуваме многу ж, Манџукич на клупа следниот натпревар нека виде балканецот дека и гори под гз да не се замислува не заменет

Нема потреба од којзнае колкава паника.Да,ова е катастрофален старт на сезонава,два порази по ред,али рачунајте дека играа без столбовите на средниот ред Маркизио и Кедира.Мислам дека после оваа утакмица Марота сигурно ќе пазари нешто,а тоа нема да биде офанзивен играч за врска туку ќе биде класичен средишен играч.Со Кедира и Маркизио на средината дааалеку посилен Јувентус ќе биде одколку денес.
Не ме јеби им се сснаа на Рома у задњи 10 минути овие беа ко усрани голуби,им дадоа гол и за малце ќе им израмнеа.Погба е фрустриран пошто нема помош како лани што имаше.Реално за Погба да ја покаже магијата му требаат играчи што ќе роварат у средина како што беше Видал и Маркизио лани.

Јувентус ќе испазари уште еден играч сигурно до задутре и за разлика од ланската сезона,оваа ќе имаме играчи што служат за одлична ротација и Јувентус ќе биде поврторно доминантен.

А и гледам се палат другиве фанови на овој катастрофален старт на Јувентус,што е тоа нормална состојба на индивидуа што ќутела и чувала гнев у себе у задњи 4 години.

Интер нема што да бара во серија а со овој Јувентус(дали послаб од лани или не ќе си каже сезоната),за Милан муабет да не праиме.И да е послаб од лани во што не сум баш сигурен,пак е ниво над миланскиве екипи.

Маркизио, Кедира и Асамоа не би требало наскоро да се вратат. Ќе треба уште да се трескаме со оваа глуперда средина. За ѕвездата Погба немам зборови. Нема капацитет да биде лидер. Го нема карактерот. Бонучи и Киелини исто така слаби, Лихштајнер бетер. Светла точка во тимот освен Буфон реално нема. Дибала малку покажа, ама во него верувам барем.Покажува барем дека е свесен каков дрес носи. Да не ни беше Буфон 4-0 не ни бегаше уште кај 60та минута некаде.

Тоа е тоа, сега останува ние од овде да си седиме и да гледаме како се глупира Алегри со неговите избори, а како играчите на теренот се тресат како некои имбецили.
Велам јас не пишувајте работи за кои подоцна ќе се каете.

Маркизио, Кедира и Аса најверојатно ќе се вратат за следното коло. Маркизио ќе биде фит а овие двајцава можеби од клупа.

Светлата точка твоја Буфон, прегледај ја снимката од голот што го прими, каква беше поставеноста на живиот ѕид а и кај беше поставен тој. Најверојатно ќе забележиш една голема точка ама сигурно нема да биде светла, ќе се вика цел гол празен, и можност за малку подобар изведувач на слободно БЕЗ ПРОБЛЕМ да дај гол, како што беше во случајов Пјанич. Не му се лутам на Буфон, ни најмалку, ама што си е виновен, си е. Уште кога видов како му беше живиот ѕид наместен, и кај беше тој застанат го исклучив ТВто надевајќи се дека нема да светни на семафорот 1-0, нешто што бев 99% сигурен дека ќе се случи.

Маркизио, Кедира и Аса најверојатно ќе се вратат за следното коло. Маркизио ќе биде фит а овие двајцава можеби од клупа.

Светлата точка твоја Буфон, прегледај ја снимката од голот што го прими, каква беше поставеноста на живиот ѕид а и кај беше поставен тој. Најверојатно ќе забележиш една голема точка ама сигурно нема да биде светла, ќе се вика цел гол празен, и можност за малку подобар изведувач на слободно БЕЗ ПРОБЛЕМ да дај гол, како што беше во случајов Пјанич. Не му се лутам на Буфон, ни најмалку, ама што си е виновен, си е. Уште кога видов како му беше живиот ѕид наместен, и кај беше тој застанат го исклучив ТВто надевајќи се дека нема да светни на семафорот 1-0, нешто што бев 99% сигурен дека ќе се случи.
И за голот со Удинезе и за вториот на Џеко буфон дреме на линија а топките летеаа и во двете ситуации, нешто што бар за него ми беше чудно...

Тој Лемина од Марсеј моментално се наоѓа во Торино со неговиот агент.... утре се очекува на медицински прегледи да оди

Нема потреба од којзнае колкава паника.Да,ова е катастрофален старт на сезонава,два порази по ред,али рачунајте дека играа без столбовите на средниот ред Маркизио и Кедира.Мислам дека после оваа утакмица Марота сигурно ќе пазари нешто,а тоа нема да биде офанзивен играч за врска туку ќе биде класичен средишен играч.Со Кедира и Маркизио на средината дааалеку посилен Јувентус ќе биде одколку денес.
Не ме јеби им се сснаа на Рома у задњи 10 минути овие беа ко усрани голуби,им дадоа гол и за малце ќе им израмнеа.Погба е фрустриран пошто нема помош како лани што имаше.Реално за Погба да ја покаже магијата му требаат играчи што ќе роварат у средина како што беше Видал и Маркизио лани.

Јувентус ќе испазари уште еден играч сигурно до задутре и за разлика од ланската сезона,оваа ќе имаме играчи што служат за одлична ротација и Јувентус ќе биде поврторно доминантен.

А и гледам се палат другиве фанови на овој катастрофален старт на Јувентус,што е тоа нормална состојба на индивидуа што ќутела и чувала гнев у себе у задњи 4 години.
.

(y)[DOUBLEPOST=1440959683][/DOUBLEPOST]
Тој Лемина од Марсеј моментално се наоѓа во Торино со неговиот агент.... утре се очекува на медицински прегледи да оди
Тоа е тој играч шо го акна Погба од земја во пријателската со ОМ пред 2 недели . Баџо пред мечот рече дека ќе биде одличен играч. СЕа ќе видиме.

Де бе да му јебем матер од 2 утакмици Погба го напраивте ко да не е ни за првотимец у Царев Двор.

Коментар со кој се согласвам тотално.

sportsczy напиша:
Morata, Cuadrado and Pereyra will make HUGE differences on the attack because they're aggressive and have speed. Marchisio will settle the midfield.

Other than 3-4 players, Juve are playing with a Serie B team right now. Calma.

Де бе да му јебем матер од 2 утакмици Погба го напраивте ко да не е ни за првотимец у Царев Двор.
Со залагањето на терен ништо подобро не беше од првотимец у Царев Двор, а за такво циганско понашање шта речи...

Дечко и јас бев сигурен дека Пјанич ќе даде гол од слободниот удар. Ама не оти Буфон е крив, туку оти дечкото знае да изведува слободни удари. Топката не помина покрај живиот ѕид за да се каже дека бил лошо поставен. Топката помина над ѕидот и имаше прекрасен пад и силина на ударот што го прави тежок за бранење.

За вториот гол ако е крив Буфон тогаш да ги тргнеме дефанзивците ако не. Киелини го загуби дуелот со Џеко и таму нема спас. Џеко е играч кој страшно удира со глава и самиот не си свесен дека од таква позиција кога ќе ја рогне со таа тимбата босанска ако е во голот е 99% гол.

Покрај се Буфон е голман и најмалку треба да зависиме од него. Имаше страшни интервенции посебно онаа на Пјанич која удри после во стативата, па онаа на Наинголан која одеше директно во аголот долу и уште две-три кои спречија катастрофа и колку-толку пристоен пораз.

Инаку за ништо што сум кажал не се каам и никогаш нема да го направам тоа. Мене барем не ми е страв да го кажам она што го мислам директно како некои кои се стегаат за да не ги заебаваат другите. Мене таквото ме боли за другите и еве јас одговорно од тврдам против верувам речиси сите во овој фан клуб дека Алегри е катастрофален тренер и невидено неписмено говедо. Тоа го тврдам од почетокот до ден денешен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom