Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Епа тоа ми е зборот, зошто повторно да чекате 5 години кога сите носат докажани фудбалери, ама ок таква е идеологијата на тимот од нив да направат играчишта макар тоа коштало долго време, што мене како фан би ме иритирало. Тоа сакам да кажам, не се лутете одма.
Нема лутење си дискутираме,за тоа е форумов.Не е идеологијата таква,него Јуве нема 150-200 милиони пари за трошење,па да ги пукнат на докажани играчи за да ги заменат овие тројца кои беа едни од најбитните играчи.Од продажбата на Тевез и Пирло Јуве не доби ни евро,единствено од Видал се инкасираа некој 40 милиона.И еве кои играчи ти би ги купил да ги заменат овие тројца,а да се докажани.
Кој играч би го зел,а да има слични карактеристики со Тевез ќе се враќа назад да организира напад и ќе ветува 20+ голови по сезона:Агуеро,Меси,Нејмар? Еден Дибала кој е млад и талентиран,али не докажан кошта 30 милиони,колку би коштале другиве.Јуве не продаде играч ко Зидан на времето за рекордни 70 милиона,па со тие пари да купи 3 играчи како Буфон,Недвед,Турам.
Башка треба пари и за играчи за на клупа,нешто што е доста битно кога тимот игра на 3 фронта.

На сите ни е јасно дека отсуството на овие тројца може и те како да се осети,посебно на почетокот од сезонава додека тимов не се уигра.И статистички гледано овие тројца имаат огромен придинес во играта на Јуве
That trio also scored 31 of Juve’s 72 league goals last term, a figure that represents 43 per cent of the total, while they also combined for 16 assists. In the run to the Champions League final, they were arguably even more influential, bagging nine of the club’s 17 strikes (52.9 per cent), while Pirlo was central to the team’s play at all times.
CJPUGXwWsAA7_Ug.png

И Марота по заминувањето на Тевез и Пирло изјави дека овие двајца се незаменливи,али Јуве донесе млади играчи со талент,мотив и желба за докажување.Можеби тимов нема одма да експлодира и пак да стигне до финале во ЛШ сезонава,али тимот се подмлади си обезбеди основа за наредниве сезони

Последно уредено:
Сме стапиле во контакт со Атлетико Мадрид за Guilherme Siqueira, лев бек роден 1986 година.

Имало и нови контакти за Дракслер, наводно добри биле преговорите само што Шалке постојано барале 30 милиони за играчот. За Гетце ситуацијата е се потешка, тој барал 6 милиони плата годишно, и по се изгледа ќе се одкажат од него, иако сеуште е во игра за црно-белиот дрес

Последно уредено:
Епа тоа ми е зборот, зошто повторно да чекате 5 години кога сите носат докажани фудбалери, ама ок таква е идеологијата на тимот од нив да направат играчишта макар тоа коштало долго време, што мене како фан би ме иритирало. Тоа сакам да кажам, не се лутете одма.

https://www.youtube.com/watch?t=95&v=VcjzHMhBtf0

Утре на АренаСпорт1 од 19:00 часот, пријателска Борусија Дортмунд - Јувентус

Even Morata wants to stay at least another year at Juventus. Real have a buy-back option at €35m for next summer & €38-39m at 2017. [CM][DOUBLEPOST=1437736172][/DOUBLEPOST]La Stampa : Draxler told his companions that he is joining juve during the farewell party organized by Schalke 04 to greet Farfan "#Juvenews[DOUBLEPOST=1437736881][/DOUBLEPOST]But Draxler will join Juventus in the end. Juve are negotiating with Schalke to sign Julian on loan with an option to buy. [La Stampa]
Draxler had a farewell party, the player is very close to join Juventus but there's no agreement between the clubs yet. [La Stampa]

Последно уредено:
all_seeing_eye.jpg
But Draxler will join Juventus in the end. Juve are negotiating with Schalke to sign Julian on loan with an option to buy. [La Stampa]

Немале да го дадат, Марота е око бесценето, ГЛЕДА едно, прави друго;)

Последно уредено:
Денешниве вести па и не се така "бели" во врска со трансферот на Дракслер во Јуве.Наводно Де Бруин е пред продажба во МанСити па Волфсбург ќе искористи дел од парите да доведе замена, а прав играч бил Јулиан Дракслер ..којзнае колку е вистина ама ја се надевав дека единствен заинтересиран ќе остане Јуве, вака само се дига цената ..

Atletico has informed Juve that they're not going to accept a loan deal with an obligation to sign Siqueira. They are asking for €10m. [Sky]
PSG are interested in Siqueira. Juventus are ready to double the wages of Draxler (currently €2.2m/yr). Schalke are asking for €30m. [Sky]
Juventus offered €3-4m to sign Draxler on loan with a buy-option at €25m. [GdS]
Juventus are going to sell the midfielder Marcel Buchel (24) to Cagliari. Cerri & Tello will also join the Serie B side but on loan. [GdS]

Денешниве вести па и не се така "бели" во врска со трансферот на Дракслер во Јуве.Наводно Де Бруин е пред продажба во МанСити па Волфсбург ќе искористи дел од парите да доведе замена, а прав играч бил Јулиан Дракслер ..којзнае колку е вистина ама ја се надевав дека единствен заинтересиран ќе остане Јуве, вака само се дига цената ..
што има врска, ако бира сигурно нема волзбург пред нас да го одбере..

Сега ЏДМ пиша сме имале договор со Дракслер, 3.5 милиони по сезона.... Сме почнале преговори и со Шалке, почетната сума е 30, но постепено нашиве ќе се обидат да ја смалат. Можно е да се официјализира трансферот во наредните неколку дена

konecno da vidime so e kako e so novive zasiluvajna ke vidime i kako stoime so istite kako se voigrani

Абе овој Sequiera стар бил бе :confused:
29 е да го ебам, денес е толку сменат фудбалот шо можат да играт до 33 и да немат мака, како и да е в година пак ќе купваме лев бек и десен со оглед дека Евра ќе не напушти, тој и ова година беше блиску ама се согласи да остани уште една година. Добар е за ротација и богами мислам ќе се избори и за прв тим.

Среќен сум шо Асамоа се враќа на неговата позиција :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom