Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
"Жално" беше она што им се случи на Милан и Интер, кадешто ги продадоа најдобрите играчи, а земаа играчи што вкупно не чинеа ниту 20 милиони евра.

Јуве ги осигура скоро сите трансфери уште од Јануари годинава, знаеа што сакаат да земат. Ѕаѕа, Ругани, Дибала, Нето и Кедира.... сите овие играчи беа договорени далеку уште пред да започне трансфер периодот.
Се знаеше дека големи се шансите за заминување на Пирло и Тевез, само Видал испадна така неочекувано да си оди од тимот. Вака кога ќе видиш, се ослободивме од постарите играчи (Пирло,Тевез) а на нивно место се донесоа младинци, најдобрите од минатата сезона во лигата. Сега одкако ќе легнат парите од Видал ќе се донесе ваљда и Дракслер.

Можеби еве ќе треба време додека да се уиграат децата, ама овој тим навистина е правен на долгорочен план. Вака кога ќе видиш одбраната ни е скоро непроменета, замина само Огбона а се донесе Ругани, најдобриот млад дефанзивец во Италија за минатата сезона. Од средината си замина само Пирло, ама е донесен Кедира (безпари) а се надеваме дека и Дракслер ќе се приклучи во тимот. Нападот целосно се смени, такада таму се очекува најголемиот проблем, ама млади се играчите што ги земавме ќе имаат време да се прилагодат на играта. Башка сите играчи од нападот беа донесени пред да започнат подготовките.... Алегри има месец дена време да ги истренира убаво.

Далеку е Јувентус од пропаѓање, оваа година заработи најмногу од ЛШ од сите други тимови, само се случи мала промена на генерации, ама верувам дека децава што ги земавме ќе изгинат за дресот[DOUBLEPOST=1437651307][/DOUBLEPOST]

Овој беше договорен уште во Јануари-Февруари :noze:
Кој се овие ликови бе за шампионски тим, не заебавај. Јуве е во позиција да донесе било која голема ѕвезда, а носи покемони од италјанска лига. Носеа и Милан и Интер млади надежи и еве до кај стигнаа.

Кој се овие ликови бе за шампионски тим, не заебавај. Јуве е во позиција да донесе било која голема ѕвезда, а носи покемони од италјанска лига. Носеа и Милан и Интер млади надежи и еве до кај стигнаа.

Погба,Видал,Переира не беа Покемони? Или отпишаните Пирло,Тевез и Евра? Те разбирам што сакаш да кажеш но сите овие се одлични млади играчи и кога веќе Марота ги донесол во Јуве сигурно вредат многу. Нимаме никаква причина за се сомневаме во изборот на Марота.

Погба,Видал,Переира не беа Покемони? Или отпишаните Пирло,Тевез и Евра? Те разбирам што сакаш да кажеш но сите овие се одлични млади играчи и кога веќе Марота ги донесол во Јуве сигурно вредат многу. Нимаме никаква причина за се сомневаме во изборот на Марота.
Оуу се фрлаше со дрва и камења по Марота и Паратичи кога наместо Инлер, за кој претходно се шпекулираше, го донесоа Видал.

Па кога пензионерот и набрканиот Пирло го зеле од Милан.

Па Тевез бил тепач, и веќе на вториот натпревар ќе се степале со Конте.

Имаше и такви кои пишуваа дека ако Погба вредел тогаш ќе останел во Јунајтед.

И да не набројувам...

Оуу се фрлаше со дрва и камења по Марота и Паратичи кога наместо Инлер, за кој претходно се шпекулираше, го донесоа Видал.

Па кога пензионерот и набрканиот Пирло го зеле од Милан.

Па Тевез бил тепач, и веќе на вториот натпревар ќе се степале со Конте.

Имаше и такви кои пишуваа дека ако Погба вредел тогаш ќе останел во Јунајтед.

И да не набројувам...

Знам, и јас го сакав Инлер повеќе, повеќе го имав гледано. Ама од тогаш поминаа 4 години и Марота и Паратичи со добрата работа заслужија целосна доверба од сите навивачи и не ми се верува дека моментално некој се сомнева во нив.

Тој Ругани е тој покемон за кој Арсенал и Наполи нудеа 22милиони а е само 20години па беа одбиени. Се фокусира на името а не го ни прочита цел пост 99%. Ако името на некој не е во весниците како што прават Германските, Англиските и Шпанските медиуми не значи дека не го бива.

Нето е еден од најреспективнте голмани во цела лига и е 24, ќе биде втор голман во Јуве.
Дибала е новиот хит по кого трчаја пола тимови од ЕУ па заврши кај нас, дури и Румениге призна дека Баерн сакале да преговараат за Дибала но Јуве бил побрз.

Покемон беше и Нејмар на пр ама не дека потпиша за Барса најак, истото се случуваше и со Артуро пола Бундес и ЕПЛ викаа дека е просек, дека не го бива, не вредел поќе од 20м и се останато додека одбиваше понуди и играше тука, сега Јуве ќе пропаднел без него.

Глупа тие логиката ги немаш ни видено играчиве а коментираш за нив, а ако ги имаш лупеташ онака чисто од инает.

Кога Јуве (во пост калчополи периодот) купил некоја ѕвезда? Освен Тевез кој го земавме за 9 милиони, друг никој не земавме... сите беа покемони од Удинезе, Бари, Аталанта, повеќето беа со истечени договори па се сместуваа кај нас, другите беа бркани од предходните клубови итн. Вака-така ништо квалитетно немаме земено, ама сепак пак игравме во финале на ЛШ.
Марота и Паратичи сигурно знаат повеќе од нас, а јас им верувам, дека последниве 5 години од Јуве направија европски тим, достоен да се носи со секој противник.

Кои млади надежи жити се Милан и Интер ги земале? Освен Пато и Гуркуф Милан не зема ништо друго млада надеж.

Епа тоа ми е зборот, зошто повторно да чекате 5 години кога сите носат докажани фудбалери, ама ок таква е идеологијата на тимот од нив да направат играчишта макар тоа коштало долго време, што мене како фан би ме иритирало. Тоа сакам да кажам, не се лутете одма.

Да не беше Стураро, немаше да играме финале во ЛШ...

Стураро со неговата агресивност, мислам дека ќе биди новиот Пит Бул :D

Абе видете, тимов што го состави Марота можеби има потенцијал и со право му верувате со оглед на предходниве трансфери. Точно јас лично многу ги немам гледано Заза, Ругани (го знам од ФМ12 и ми беше клучен стопер на секој сејв кога играв на времето ама вака ич го немам гледано) и Дибала. Ама и да се во потенцијал како Погба (кој што верувам тие што следат Сериа А кога има дојдено во Италија ретко кој веруваше дека има таков потенцијал) пак Јувентус ќе има проблеми сезона две ради искуство. Искуството на Тевез, Пирло и Видал ќе недостасува премногу во таков млад тим. И Погба уште е дете, не го заборавајте тоа без разлика на квалитетот.

Сега според мене, позитивната страна е што во Сериа А Јуве нема некоја конкуренција и може послободно да ги развива талентиве ама во ЛШ ќе биде друга песна. Не значи дека ќе поминат исто како пред две три години ама ќе им е многу тешко пак, знаат какви маки мачеа и отпаднуваа од групи уште. Таму многу битно ќе е искуството на овие што си заминаа.

Абе видете, тимов што го состави Марота можеби има потенцијал и со право му верувате со оглед на предходниве трансфери. Точно јас лично многу ги немам гледано Заза, Ругани (го знам од ФМ12 и ми беше клучен стопер на секој сејв кога играв на времето ама вака ич го немам гледано) и Дибала. Ама и да се во потенцијал како Погба (кој што верувам тие што следат Сериа А кога има дојдено во Италија ретко кој веруваше дека има таков потенцијал) пак Јувентус ќе има проблеми сезона две ради искуство. Искуството на Тевез, Пирло и Видал ќе недостасува премногу во таков млад тим. И Погба уште е дете, не го заборавајте тоа без разлика на квалитетот.

Сега според мене, позитивната страна е што во Сериа А Јуве нема некоја конкуренција и може послободно да ги развива талентиве ама во ЛШ ќе биде друга песна. Не значи дека ќе поминат исто како пред две три години ама ќе им е многу тешко пак, знаат какви маки мачеа и отпаднуваа од групи уште. Таму многу битно ќе е искуството на овие што си заминаа.
Нешто слично е и Манчестер! Лук Шо, Депај, Дермиан, Блинд, Шнеидерлинд ги гледавте како ѕвезди или се надеавте и се надевате дека ќе покажат перфекти парити како до сега. Ни тие не се целосно изградени фудбалери, и тие немаат искуство... Подобро со време, да се се сменат генерациите, од колку да тапкаме подолго време во место или да почниме да одиме во надолна линија! :D

Нешто слично е и Манчестер! Лук Шо, Депај, Дермиан, Блинд, Шнеидерлинд ги гледавте како ѕвезди или се надеавте и се надевате дека ќе покажат перфекти парити како до сега. Ни тие не се целосно изградени фудбалери, и тие немаат искуство... Подобро со време, да се се сменат генерациите, од колку да тапкаме подолго време во место или да почниме да одиме во надолна линија! :D
Се сложувам мора да има период на транзиција, ама од постовиве погоре добив впечаток дека тимот ќе бил подобар следнава сезона со младиве играчи. Е со тоа не можам да се сложам. Можеби за две три сезони ама инстантни резултати тешко, посебно во ЛШ. Поентата ми е моментално Јувентус има послаб тим од лани. Има поголем ростер ама послаб тим.
Во Јунајтед малце поразлична е ситуацијата, не растураа тим за да градат. Тимот беше во очајна состојба ланското лето кога почна ремонтот и сега само се надополнува на ланските трансфери. Точно има добар дел играчи без искуство ама многу подобро е од тоа што беше. Тоа не можам да го кажам за Јувентус. :)

Се сложувам мора да има период на транзиција, ама од постовиве погоре добив впечаток дека тимот ќе бил подобар следнава сезона со младиве играчи. Е со тоа не можам да се сложам. Можеби за две три сезони ама инстантни резултати тешко, посебно во ЛШ. Поентата ми е моментално Јувентус има послаб тим од лани. Има поголем ростер ама послаб тим.
Во Јунајтед малце поразлична е ситуацијата, не растураа тим за да градат. Тимот беше во очајна состојба ланското лето кога почна ремонтот и сега само се надополнува на ланските трансфери. Точно има добар дел играчи без искуство ама многу подобро е од тоа што беше. Тоа не можам да го кажам за Јувентус. :)
Посериозен проблем во Јуве би било, уигрувањето на нападот. Комплетно е сменет, освем Мората! Верувај немаме ни ние нешто да смениме многу, многу! И ова е за мене надоградба на тимот! Одбраната е нечепната + засилена со најдобриот млад дефанзивец во Италија. Доколку се донеси Дрекслер или Геце(а еден сигурно ќе дојди), не се плашам за средината, поради што имаме двајца искусни, и неколку делумно искусни и млади играчи, кои се надевам ќе го даваат максимумот! Проблемот е како ќе проработи нападот! Но има време, времето ќе покажи дали е направена грешка или не :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom