JUVE_Ultras
Ragazzo della piazza
- Член од
- 22 септември 2010
- Мислења
- 2.451
- Поени од реакции
- 3.968
Нема лутење си дискутираме,за тоа е форумов.Не е идеологијата таква,него Јуве нема 150-200 милиони пари за трошење,па да ги пукнат на докажани играчи за да ги заменат овие тројца кои беа едни од најбитните играчи.Од продажбата на Тевез и Пирло Јуве не доби ни евро,единствено од Видал се инкасираа некој 40 милиона.И еве кои играчи ти би ги купил да ги заменат овие тројца,а да се докажани.Епа тоа ми е зборот, зошто повторно да чекате 5 години кога сите носат докажани фудбалери, ама ок таква е идеологијата на тимот од нив да направат играчишта макар тоа коштало долго време, што мене како фан би ме иритирало. Тоа сакам да кажам, не се лутете одма.
Кој играч би го зел,а да има слични карактеристики со Тевез ќе се враќа назад да организира напад и ќе ветува 20+ голови по сезона:Агуеро,Меси,Нејмар? Еден Дибала кој е млад и талентиран,али не докажан кошта 30 милиони,колку би коштале другиве.Јуве не продаде играч ко Зидан на времето за рекордни 70 милиона,па со тие пари да купи 3 играчи како Буфон,Недвед,Турам.
Башка треба пари и за играчи за на клупа,нешто што е доста битно кога тимот игра на 3 фронта.
На сите ни е јасно дека отсуството на овие тројца може и те како да се осети,посебно на почетокот од сезонава додека тимов не се уигра.И статистички гледано овие тројца имаат огромен придинес во играта на Јуве
That trio also scored 31 of Juve’s 72 league goals last term, a figure that represents 43 per cent of the total, while they also combined for 16 assists. In the run to the Champions League final, they were arguably even more influential, bagging nine of the club’s 17 strikes (52.9 per cent), while Pirlo was central to the team’s play at all times.

И Марота по заминувањето на Тевез и Пирло изјави дека овие двајца се незаменливи,али Јуве донесе млади играчи со талент,мотив и желба за докажување.Можеби тимов нема одма да експлодира и пак да стигне до финале во ЛШ сезонава,али тимот се подмлади си обезбеди основа за наредниве сезони
Последно уредено: