Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
абе реално ептен мн пари фрламе за овие младиве, ама наредна сезона све таленти ќе имаме и ако ни се усреќи како Погба е тогаш ке бидеме ебачи наредни 5 години се додека не фрли некој енормна сума за да ни го купи.. Ама лошо е што све млади имаме, така губиме на искуството...

Епа да ни е здрав и жив Падоин, што друго да кажам...? :unsure:

Нека е, т.е.нека продолжи како до сега. Само една повреда последниве 4 сезони, и тоа 2012/13 почеток. :D
12/13 muscular problems /
Aug 30, 2012/ Sep 28, 2012 /
29 days / 5 натпревари.

Епа да ни е здрав и жив Падоин, што друго да кажам...? :unsure:
Ништо тоа е :D

Јас на средина сум среќен дека конечно Асамоа се враќа во позицијата негова каде што е главен играч за неовата репрезентација и еден од најпотценетите играчи на средианта од тренот, неуморлив воин со одлична техника која ја покажва за неговата репрезентација и добра визија. Мислам дека Аса ќе искини на неговата природна позиција. Играше ЛБ само дека немаше кој

Иначе Дракслер или Гетце сеедно двата се огромни таленти, јас го преферирам малце повеќе Дракслер оти дава непредвидливост и ни овозможува тактичка флексибилност.

Се мислат од клубов дали Геце или Дракслер. Мислам дека Баерн би го пуштиле Геце ако овој изрази желба да си оди, али он нема одлучено ништо. А Јуве не сака да чека. Видал изгледа се уште е на одмор и затоа нема никаква потврда за неговиот трансфер.

Абе што се секирате, важно одлучено е дека тие пари што ќе ги земеме од Видал ќе одат на засилувања, нема да останат нечепнати :). + тука се парите од продажбата на Огбона, Исла и Љоренте.... вака-така 60 милиони одприлика си имаат во рака, така да Марота нека си ја чука главата, на нас останува да чекаме да дојде Август и да започне првенството

:kafence:

мене па ме плаши наместо со Геце или Дрекслер, Марота да се врати од Германија со Бенатиа пример. А дека ке се земи уште нешто до крај на рок, ќе се земи.
Не дека ги оспорвам преговарачките способности на
market_8588_1372716001.gif
, ама и играчиве со кој се поврзува Јувентус не се баш типови на играчи од кој сериозен тим лесно би се откажал, ниту па самите јасно ставиле до знаење дека сакаат да си заминат, a oд друга страна овај знај да не' изненади со падобранци од Матри до Лордот и секакви измеѓу.

Пирло дошол во Виново да се поздрави со колегите за последен пат... Grazie Maestro :(

Со Азамоа

Pirlo-3.jpg

Со Лавот Македонски

Pirlo-2.jpg

Со црнецот од Париз

Pirlo-4.jpg

Со смртниот непријател

Pirlo-1.jpg

Се мислат од клубов дали Геце или Дракслер. Мислам дека Баерн би го пуштиле Геце ако овој изрази желба да си оди, али он нема одлучено ништо. А Јуве не сака да чека. Видал изгледа се уште е на одмор и затоа нема никаква потврда за неговиот трансфер.

Гетце не знај шо сака, сакал уште една сезона да остани а најверојатно тогаш ќе си оди Гвардиола па затоа, после се мислел дали да дојди па дали да смени средина. А му ја нудат 10ката чим се мисли требен ние. Ако остани ќе постани уште еден Џовинко плус Гетце одсекогаш ми бил играч без мадиња..

Дракслер го сакам затоа што е како чедо од спој на Ибрахимович и Недвед во однос на техника и брзина и флексибилност.[DOUBLEPOST=1437391767][/DOUBLEPOST]
Абе што се секирате, важно одлучено е дека тие пари што ќе ги земеме од Видал ќе одат на засилувања, нема да останат нечепнати :). + тука се парите од продажбата на Огбона, Исла и Љоренте.... вака-така 60 милиони одприлика си имаат во рака, така да Марота нека си ја чука главата, на нас останува да чекаме да дојде Август и да започне првенството

:kafence:
Исла останува, Алегри го бендиса и го смета за алтернатива на Лихшт ако си оди тогаш Вршаљко е прва цел кој патем денес почна да жари да пали во Сасуоло за да си оди.[DOUBLEPOST=1437392487][/DOUBLEPOST]35m including amortizations and wages. Let me explain:

1) Gotze assumption: 45m transfer fee for 5 year contract worth EU6m NET per season. EU9m in amortization + EU11m in gross wages = EU20mpa

2) Draxler assumption: 25m transfer fee for 5 years worth EU4m NET per season. EU5m in amortization + EU7m in gross wages = EU12mpa.

--

You can see that Gotze ends up costing 67% more than Draxler each year to the accounts.

However, Sandro could be a 15m acquisition with 3m NET wages = EU8-9mpa.

Sandro + Gotze = EU28-29mpa
Sandro + Draxler = EU20-21mpa

Последно уредено:
^ Зошто би си одел Лихштајнер?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom