Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Поради Пеп си отидоа Манџукич и Шакири ништо чудно да го шутне и Геце и тогаш на сцена стапува гранде Марота,бам 30 мил. на 14 рати:cool:

Нешто смрди у целава ситуација со Видал...

Прво Марота изјавува дека тимот е скоро готов,Погба и Видал остануваат,ќе се купува ако се укаже некоја можност,Видал пред Копа Америка изјавува дека би можел да ја заврши кариерата во Јувентус,топ му било во Торино.И бум вчера ко гром од ведро небо го продаваат Видал во Баерн за ебани 35 милиони плус бонуси во време кога играчи како факинг Стерлинг достигнуваат цена до 68 милиони,Давид Луиз 50 милиони,Кондогбија(со една добра сезона) 40 милиони,а еден од најдобрите box to box играчи во свет го даваат за ваква смешна цена.Видал може да игра на ниво уште минимум 4 години

Имам доверба во Марота и Паратичи,али многу работи ми се чудни тука.Ако Видал сакал да си иде од Јуве,тимот си ја одредува цената и гарантирам дека тимови ко Сити,ПСЖ и Реал ќе искешираа повеќе пари за него.Вака испаѓа дека Видал уште од порано си имал договор со Баерн,па Јуве морале да се согласат на оваа цена,иако и за ова има решение(затоа што Видал уште е под договор со Јуве),али Јуве очигледно нејќеле да ризикуваат и да имаат незадоволен играч во тимот,па се решиле за вакво решение.
Или Јуве имаат некои информации за коленото кога го пратија медицинскиот тим во Чиле,па дошле до заклучок дека ќе биде често повреден како лани затоа се согласиле и на оваа цена.Мада и Баерн си имаат медицински тим сигурно нема да купуваат ваков играч ако има сериозен проблем.

Плус имаше уште еден инцидент надвор од терените Видал кој исто може пресудил за транферов.Може само да нагаѓаме како и што е,али ете работава е веќе договорена сега треба само паметно да се искористат парите од трансферов.Малце ризично е што губиме 3 класа играчи во едно лето,плус Погба си оди следната година,голема промена се прави во тимов за краток период,али имам целосна доверба во раководствово и сигурен сум дека знаат што прават и нема да се осети толку оваа смена на играчи.

Juventus will go to sign Oscar after selling Vidal. Isco is the alternative target. [Laudisa]

Tarek Khatib ‏@ADP1113
Juve's dream is Goetze but negotiations for Vidal & Goetze will be entirely separate, #GdS add that the player is at odds with Guardiola.

Tarek Khatib ‏@ADP1113
Marotta already contacted Porto last night for LB Alex Sandro: a deal can be closed for ~15m. It would also move Asamoah back to CM. #GdS

#LaStampa's @MaxNerozzi says that after Vidal's sale, Juventus have promised @OfficialAllegri 2 players: a trequartista & a winger.
Баерн да сакаа да го продадат Геце ќе го влучеа во трансферов на Видал.Иско по мене е каде каде боље опција од Оскар и тој треба да биде примарна цел,а Оскар алтернатива,заедно со Дрекслер.

Coman on last season: "I would've preferred to play more but for a first season it's fine. Unless I play 60 games per year, I'll want more. I'm happy with my choice of joining Juventus. I've spoken to the club and a loan is not the best option"
Коман изгледа останува во тимот,додека Чери и Вадала ќе останат најверојатно на подготовкиве со тимот(ќе види и Алегри за што играчи станува збор),па потоа ќе одат негде на позјмица,не гледам каде би играле во тимов

Последно уредено:
Сари, кој му беше тренер на Ругани во Емполи, го ставил прв на листата на желби за засилувања во Наполи. Де Лауреантис одма му понудил на Јуве 22 милиони, а Јуве експресно ја одбиле понудата со изговор дека Ругани не е достапен за никоја сума.

Можно е дури денес да биде официјализирано за Видал во Баерн. Според ЏДМ сумата е 40 милиони + бонуси.

Спортмедиасет јавува дека Реал Мадрид веќе направиле контакти со Јувентус за Љоренте.

Ако иде Ди Марија у ПСЖ, многу лесно може да го земете Лавеци. Мислам ќе биде топ засилување.
Или евентуално да тргнете по Пасторе.

@JUVE_Ultras Како што прочитав по интернетов, демек Видал прво се договорил со Баерн, па потоа Германциве не контактирале. Значи Видал го повлекол првиот чекор[DOUBLEPOST=1437054504][/DOUBLEPOST]Марота моментално се наоѓа во Минхен каде ги договара последните услови за премин на Видал во Баерн

Нема збор дека Видал е тој што има побарано трансфер,затоа и мислам дека ова ги има изненедено и Паратичи и Марота кој изјавуваше дека тимот е комплетиран за наредната сезона.Да планираа порано да го продадат Видал немаше да чекаат на еден ден пред почеток на подготовките да продаваат вака битен играч,ќе го ставеа на продажба многу порано,ќе се вклучеа повеќе клубови во борба за неговиот потпис и ќе можеа да му извадат повеќе пари.
Башка и со време ќе почнеа да бараат играчи кој би ги купиле со тие пари.Досега сите играчи кои им беа мети ги договорија пред почетокот на трансфер периодот

Видал минатата година не изигра како претходните 2 и има веке 28 години .После освојувањето на Копа Америка неговата цена се крена до 40 милиони евра ,доколку се задржи Видал идната година нема да вреде повеке од 15 милиона евра на 29 години и 1 година од договорот .
Му понудиле повеке пари и одма знаев дека ке си оди па тој не е Маркисио бе луге.Гледам некој со коментари по интернетот како ако си замине Видал се откажувам од Јувентус .Забораваат дека Јувентус е вечен се друго е пролазно .
Сега треба да се испазарат добро тиа пари и гарантирам дека Јувентус ке биде појак идната сезона .

Сари, кој му беше тренер на Ругани во Емполи, го ставил прв на листата на желби за засилувања во Наполи. Де Лауреантис одма му понудил на Јуве 22 милиони, а Јуве експресно ја одбиле понудата со изговор дека Ругани не е достапен за никоја сума.

Можно е дури денес да биде официјализирано за Видал во Баерн. Според ЏДМ сумата е 40 милиони + бонуси.

Спортмедиасет јавува дека Реал Мадрид веќе направиле контакти со Јувентус за Љоренте.
А ние сме нуделе Кеш и Љоки за Иско..[DOUBLEPOST=1437063071][/DOUBLEPOST]
Ако иде Ди Марија у ПСЖ, многу лесно може да го земете Лавеци. Мислам ќе биде топ засилување.
Или евентуално да тргнете по Пасторе.
Ќе тргниме по Меси или Нејмар најверојатно.[DOUBLEPOST=1437063112][/DOUBLEPOST]
attachment.php

Добро е што замина Видал, и така повеќе не му бери вратот тетоважи со титули.

Дресот на Видал повлечен од сите салони на АДидас и Јуве....[DOUBLEPOST=1437064612][/DOUBLEPOST]Juvefc.com ‏@juvefcdotcom 3h3 hours ago
Beppe has other business in Germany, not just Vidal. You Marotta. When he rolls his sleeves up, he means business

Многу лесно се откажале од Видал а цел фан клуб пола сезона го колнеше на истиот.

Незнам зошто си замина, не ме ни интересира, нека му е со среќа.

Каков дојде!
11752138_874395949262276_7421098237541107323_n.jpg
ќ

Каков си заминува...
arturo-vidal-ucl-goal-juve.jpg

Мислам дека ланската сезона го достигна зенитот и дека оваа ја играше за ниво послабо од ланската.
Криво ми е што си заминува пошто Видал е таков фудбалер што не може да не го сакаш, и коа ваков играч ќе напушти тешко е да останеш рамнодушен и да кажеш добро е го имаме Стураро и Кедира... Сепак за мене не е лесно да се каже таа реченица.. Фала Артуро за секоја минута изиграна во дресов, го носеше како што треба да се носи во вистинска смисла на зборот. Исто така фала за голот против Челзи на стемфорт памтам у америка бев и од работа избегав да ја гледам утакмицата и не зажалив маестрално изиграно.. Секоја Чест Кралу.

Доста со глупостите дека Марота и остали биле изненадени. Дури и да има таква работа ќе го тегнат трансферот се дури не си постелат црвена патека за соодветна замена. Вервам дека добро испланирани им се потезите.
Лани Видал не ми беше за машала кога се врати по повредата. Се гледаше дека е по малку нервозен ама нешто се случи зимата па збесна во вториот дел од првенството (веројатно неговата промена на форма беше најкритична за да стигниме до финалето во лш).
Да бидам попрецизен, ако нешто беше избрзано тогаш мислам дека тоа беше доаѓањето на Стураро во тимот. Пролетта беше валидација што може да понуди детето после феноменалната есен во Џенова.

Исто и Конте беше како гром од ведро небо лани ама овие веднаш имаја адути во ракавите.

Во врска со изјавите „не продаваме“, „завршено меркато“ и слични глупости ви кажав не им верувајте. Не дека не се искрени туку дека се им е дел од работата. Видал имаше копа америка за играње, а на Марота не му требаа новинари на врат додека крои како да ги распореди парите.

btw Сумата што се спомнува е 40М (вклучувајќи ги бонусите. поточно 36+4 незнам дали има рати).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom