A
apidrone
Гостин
А шо па Пасторе?Зашто Лавеци бре? Само ќе ги гуши младиве... Наместо Лавеци зимај го Пасторе![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А шо па Пасторе?Зашто Лавеци бре? Само ќе ги гуши младиве... Наместо Лавеци зимај го Пасторе![]()
`Скарувањето` на Алекс со Ањели беше скарување само за медиумите. Ниту имаше веродостојна потврда од некој од `засегнатите` страни, ниту ништо.Ај кога сме веќе кај Алекс, што функција ќе добие во клубот...? Читам по нетов демек се смириле со Ањели ( незнам ни кога биле скарани двајцава ) и ќе си добие Алекс некакво претседателско место.
Ова му е шанса на Ањели колку-толку да го обели образот по она во 2012 кога не му го продолжи договорот на Дел Пиеро...
Сите видовме дека заминувањето на Дел Пиеро не беше грешен потег.
У право си дека Дел Пиеро на негова возраст беше боље од повеќето напаѓачи што ги имавме тогаш, ама па од друга страна мене искрено страв ми беше дека ќе станеме зависни од него, т.е. дека ќе мора да чекаме он да не вади од гомна кога не иде. Не е ова Рома со Тоти.Така е, на местото на Алекс следната сезона дојде Бендтнер кој се истури од давање голови... да не беше тој, скудето немавме да видиме![]()
У право си дека Дел Пиеро на негова возраст беше боље од повеќето напаѓачи што ги имавме тогаш, ама па од друга страна мене искрено страв ми беше дека ќе станеме зависни од него, т.е. дека ќе мора да чекаме он да не вади од гомна кога не иде. Не е ова Рома со Тоти.
Да си бидеме реални, него веќе го стигаа годините и не можеше веќе да ги почнува натпреварите од прва минута. Да имавме тогаш играч како Тевез кој што ќе беше недопирлив у таа конкуренција, мислам дека немаше толкава фама да се крене. А убеден сум и дека Алекс беше свесен колку е саат.
Абе сега никој не бараше од него да игра во прв тим. Од каде знаеш, дека Дел Пиеро можеби баш поради тоа не си заминал? Искрено, јас лично нема да можам да го гледам Дел Пиеро да биди измена во Јувентус, макар и на Меси и на Роналдо да им биде, сепак Дел Пиеро си е Дел Пиеро. Легенда во клубот, и на легендарен начин го напушти. Со кренат трофеј од Сериа А!Никој не бараше од него да игра во прв тим, туку да биде бесна замена и да влага таму 70-80 минута во натпреварите.
Друго, Јувентус никогаш не бил зависен од Дел Пиеро до тој степен како што е Тоти со Рома, Меси со Барса или Роналдо со Реал... Алекс најдобрите години ги помина на клупа кога беше Капело тренер, значи тимот знаел да игра и без него. Човекот го држевме и на стари години заради лојалноста кон клубот, и пред се неговото однесување во текот на целата негова кариера.
Можеби сум го пишал ова предходно, но ќе го повторам пак. Ањели ТРЕБАШЕ ПРВО ДА НАЈДЕ АДЕКВАТНА ЗАМЕНА за Алекс, па потоа да го ослободи човекот да бара нов клуб. Тогаш управата постапи многу аматерски, го пуштија Дел Пиеро и цело лето неможеа да потпишат асален напаѓач, за да на крај во пет до дванаесет ми го донесоа факинг Бендтнер.
Епа тоа ти викам, слаба конкуренција во нападот имаше тогаш, и цела мука ќе беше на плеќите на Алекс. Утакмици како таа против Лацио коа му ја збрца на Маркети 80+ минута од слободен не можат да бидат чести. Замена беше тешко да се најде од проста причина што освен што не можеше да се издвојат пари за класа напаѓач, тешко беше да се убедат квалитетни играчи за било која позиција да дојдат во Јувентус или општо во Италија во ситуација кога играчи како Златан или Тиаго Силва бегаа ко ѓавол од крст. Сега е малку поинаква ситуацијата, можеби најскапите не али многу квалитетни играчи се тепаат да потпишат за Јуве, финалист од последната ЛШ и доминантна екипа во Италија. Играчи како Бентнер, Бориело, Амаури и компанија ги нема ниту во шпекулациите. Марота е фудбалски бог.Никој не бараше од него да игра во прв тим, туку да биде бесна замена и да влага таму 70-80 минута во натпреварите.
Друго, Јувентус никогаш не бил зависен од Дел Пиеро до тој степен како што е Тоти со Рома, Меси со Барса или Роналдо со Реал... Алекс најдобрите години ги помина на клупа кога беше Капело тренер, значи тимот знаел да игра и без него. Човекот го држевме и на стари години заради лојалноста кон клубот, и пред се неговото однесување во текот на целата негова кариера.
Можеби сум го пишал ова предходно, но ќе го повторам пак. Ањели ТРЕБАШЕ ПРВО ДА НАЈДЕ АДЕКВАТНА ЗАМЕНА за Алекс, па потоа да го ослободи човекот да бара нов клуб. Тогаш управата постапи многу аматерски, го пуштија Дел Пиеро и цело лето неможеа да потпишат асален напаѓач, за да на крај во пет до дванаесет ми го донесоа факинг Бендтнер.