Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Our way, or no way.
No clowns.Just footballers...
Има тежина ова, само да се прочита малку меѓу редови :kafence:

Видал ви го нема во рекламата. :cautious:

Зошто би се договориле со Барса уште од сега за 80 милиони кога лесно може да се случи некоја екипа до следното лето да искешира и 100 милиони.Погба ако си игра на нивото како што знае плус следи Европско следното лето каде што исто може да блесне,може да падне и те како подобра зделка од оваа.Башка тука се Сити,ПСЖ,Реал, со ПСЖ и Реал може да се случи и некоја трампа(Верати,Иско)+ пари,играчи што се и те како посакувани во Јувентус.

Не викам дека на крај Погба нема да заврши во Барса,али од сликава од средбава на челнициве на двата клуба се попалија одма медиумите.Нормални се вакви средби почна трансфер сезоната, јавно си кажаа Барса дека се заинтересирани за Погба и си опипаат терен,као и увек медиумиве тоа одма си го поврзаа дека паднал договор,па и уште и цената ја знаат 80милиони+бонус10 :tapp:.

Башка нигде јавно не прочитав дека Погба јавно кажал дека сака да оди во Барса и никаде на друго место.Па дури и да се случи тоа клубот е тој што го има последниот збор.Нигде во договорот на Погба не стои дека Барса има прво право на играчот.
Јуве ако се паметни треба да остават тимовиве да се надааваат со понуди за Погба и која е најдобра и највеќе им одговара таа да ја прифатат.
Ти ја сваќам поентата, и мислам дека Марота многу добро ги има земено во предвид сите околности, а ниту медиумите ниту пак ние како луѓе кои се информираат од истите тие медиуми не можеме да ја знаеме целата слика на разговорите.

Марота знае дека ако Погба го задржи нивото и следнава сезона дека цената може да биде повисока, и од каде знаеш дека не се договорени сумата да биде минимум 80 милиони а зависно и од понудите од другите клубови цената да биде дури и повисока? Од каде се знае дека не се имаат договорено меѓусебно клубовите, Јуве да им ја соопштува секоја понуда од друг клуб на Барса, а Барса мора да ги изедначува понудите со највисоката? Ако земеме во предвид дека сакаат по секоја цена да го имаат Погба.

ПСЖ отпиши го уште од самиот почеток, бидејќи скоро сите медиуми најавија дека ПСЖ не е негова желба, така да мора да се земат во обзир и желбите на играчот, бидејќи не можат сосила да го продадат никому. Јас мислам дека следната дестинација на Погба ќе биде или Реал или Барселона. Сити може да влета во трката, но како што најавуваат од Италија, Погба би заминал од Јуве единствено поради овие 2 клуба.

И јас не сакам Погба да го продадат, но мириса дека Јуве се решени да направат пари од Погба, а ако се решени, убеден сум дека Марота ќе извлече најмногу пари за него, кои да потенцирам, МОРА ДА СЕ РЕИНВЕСТИРААТ. Битно е Раиола да го држат зауздан да не прави проблеми.

Па не вреди! И не се палам јас, вие се палите. Ја само пишав мислење. Факт е дека Погба наредната сезона ве напушта, е сеа дали ќе биде Барса, Реал.. незнам. Ама кај вас уште сезонава најмногу. Тоа е.
Вака погба не напушта уште од пред три години кога ја изигра првата сезона Брилијантно, и од тогаш се врти муабет е сега Ако погба не вреди толку Сигурно Бускетц глумецот не вреди 200 милиони колку што муе откупната клаузула!

Ама мораш и да признајш па и дека денешниот маркет е таков. Ти се молам давид факинг луиз за 50м, Керол 41м, Лук Шо иако го ценам како играч 30м по една сезона, Дибала 32 + 8 (тешко остварливи бонуси освен ако не освојме ЛШ оваа година), Кондогбиа првично се збораше 40.... Јебига али сепак ЛУДИЛО е да ги побараш Верати- Кавани и Пасторе за Погба едноставно треба да си ненормален цел свет ќе ти се изнасмеј со оглед дека само еден од овие нормална цена која ја држи е 40м плус платите кои и тие се дел од трансфер буџетот кој се рачуна тие иди упм
Таков е пазарот, нема што да се дискутира за тоа ама 90, 100 сега па 110м втф... Тоа е ненормално многу за играч како Погба. Многу е за било кој играч освен Меси и Роналдо дури и со набуфтани цени како што се денес.

Како и да е, мене повеќе ми беше постот за начинот на кој што ја крева или ја креваат вредноста играчите на Јувентус. Дефинитивно сте тим кој што секое лето најчесто се спомнува по медиумите со своите играчи. Дури и самиот можеш да заприметиш зошто посетуваш повеќе фан клубови на форумов дека кај вас најчесто се заборува за понуди, вредности, трансфери на играчи. Некако ве осеќам на поинакво ниво отколку останатите фан клубови. :) Еве на пример запамти ми го ова, следна сезона Переира ако има добра сезона нема да има ден да не се поврзува со некој клуб а со тоа постепено цената ќе му расте и ќе му расте. Исто ќе биде и за другите играчи кои што се странци. Мене тоа ми изгледа како одбранбен механизам на клубот да ги задржи (што не е ништо лошо баш напротив) со тоа што цело време ќе потсетува "еј играчот го бараат многу клубови, ако сакаш да го земиш сега кошта толку" а тоа постепено ќе ја зголемува цената на играчот со префрлање на топката од еден клуб во друг. Кец на десетка ќе е кога ќе се поврзи со клуб кој што не се замара со шпекулации и речиси никогаш не коментира јавно за играчи за да потврди или отфли интерес за некој играч. А кога нема кој да те скрати во корен и да ти рече "доста шпекулирате тоа не е точно" никој не те спречува да си продолжиш и да ја билдаш вредноста на одреден играч, без разлика дали за плата или трансфер вредност. Се на се брилијанто ми изгледа тактиката за да се огради клубот од губење играчи а богами патем може да испадне и некој добар дил.

Сакав уште за Дибала да искоментирам. Повеќе ќе ти одговара да ги платите и тие 8 милиони за него. :D

No clowns, и Огбона го ставиле во рекламата...

tumblr_lkokichkao1qzduto.gif

Еве ги изјавите на Марота од вчера
11207304_844441638977106_6250540674192999899_n.jpg

Иначе чим Огбона го земале за рекламава за Адидас може и да не иде нигде летово.

Исто се зачудив и за Коман што го има на главниот постер за новиве дресови,обично таму се сликаат играчи кои се сигурно дел од тимот за престојната сезона.
11698527_843844559036814_8872540952253528922_n.jpg

Можда Алегри ако игра со 4-3-3 го планира како замена Кингсли и ќе добива поголема минутажа,али ако игра ко лани со двајца напаѓачи нема баш да се изнаигра и подобро ќе биде да се даде некаде на позајмица

Еве ги изјавите на Марота од вчера
11207304_844441638977106_6250540674192999899_n.jpg

Иначе чим Огбона го земале за рекламава за Адидас може и да не иде нигде летово.

Исто се зачудив и за Коман што го има на главниот постер за новиве дресови,обично таму се сликаат играчи кои се сигурно дел од тимот за престојната сезона.
11698527_843844559036814_8872540952253528922_n.jpg

Можда Алегри ако игра со 4-3-3 го планира како замена Кингсли и ќе добива поголема минутажа,али ако игра ко лани со двајца напаѓачи нема баш да се изнаигра и подобро ќе биде да се даде некаде на позајмица
И Диего се сликаше со дресот наш па по 1 недела си ојде :D

Фалкао у Челзи.

Оваа љута фаца не иде нигде
x3s6rs.gif
:pos:
ОВа сликата ја напај DaiDevil од Juventuz :D[DOUBLEPOST=1435931016][/DOUBLEPOST]Official: Cagliari sign Storari
Cagliari have officially announced the signing of Juventus goalkeeper Marco Storari on a two-year deal.[DOUBLEPOST=1435931172][/DOUBLEPOST]Laporta: ‘Barça failure for Pogba’
By Football Italia staff

Barcelona Presidential candidate Joan Laporta slams the ‘failure’ to sign Juventus midfielder Paul Pogba.

The Blaugrana met with Bianconeri directors Fabio Paratici and Giuseppe Marotta in Italy this week, with the latter announcing that a bid had been rejected.

“The meeting with Juventus executives to talk about Pogba was ridiculous, a failure,” Laporta told Cadena Ser.

“[Ariedo] Braida and [Albert] Soler made a fool of our club. I respect Juve, but anyone who wants the player must go about it in a different way.

“The key to buying Pogba is his agent, Mino Raiola, who I’m on very good terms with. Talking about [Atletico Madrid’s] Arda Turan is only a distraction from the Pogba failure.”

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom