Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Јас бев до црква, запалив свеќа и се помолив Господ памет и концентрација да му даде на Киелини и Бонучи вечер и да не изиграваат циркуски слонови. (мала шега:D)

Мислам дека формацијата треба да биде истата од Торино, што знам за мене одбрана без четворица назад... не е то то. Алегри не смее ни да помисли да брани резултат таму, мора да ги постави играчите така да и да примиме први гол, да сме способни да вратиме со иста мера.

Друго да не дрдам, мислам дека сме полни со самодоверба, напалени и решени да ја поминиме Борусија, верувам во Алегри и момците. Форца Јуве:vozbud:[DOUBLEPOST=1426687989][/DOUBLEPOST]
Незнам за вас ама според мене нема да биде трагедија да не поминеме вечер или да не освоиме ЛШ во следниве 2-3 сезони.
Трагедија ќе биде ако не покушаме;)

Последно уредено:
Србинот Мазич ќе суди на натпреварот вечер. Тој ни судеше против Олимпијакос нагости каде немавме баш многу среќа.

За вечер нема што да додавам се е кажано веќе. Не сакам да видам да излезат играчите како пи*ки на теренот односно да се плашат од противникот. Мора да се настапи самоуверено, а Бонучи и Киелини мора да внимаваат да не се сопнат оти катастрофа се во последно време со топката во нозете.

абе ќе бидеме ептен јаки ако излеземе со Мората и Тевез а позади нив Переира.. Ќе играме на контри и прејаки би биле со овие тркачи напред.. Го молам господ да игра со 4-3-1-2 и да ги стави токму овие играчи на кои алоудирам (или како и да се вика тоа правилно) :LOL:

абе ќе бидеме ептен јаки ако излеземе со Мората и Тевез а позади нив Переира.. Ќе играме на контри и прејаки би биле со овие тркачи напред.. Го молам господ да игра со 4-3-1-2 и да ги стави токму овие играчи на кои алоудирам (или како и да се вика тоа правилно) :LOL:
Алоудирам бе :pos::pos:

Искрено аплоудирам ми се прочита на прва :icon_lol:

Па и да сака не можи да стави други играчи, тие се ако игра 4-3-1-2. Е сега прашањето е дали ќе игра со 4 назад бидејќи се врати Барза и можи да игра со 3ца назад, т.е. фактички со 5. Мислам дека Алегри ќе се реши за втората, 3-5-2 варијанта.

Искрено да се вратеше Барзаљи две-три недели порано, со шут ќе леташе Бонучи од првиот тим. Ризик е да се стартува вечер со него во прв тим, бидејќи натпреварот против Палермо му беше прв после речиси цела година. Ако игра и направи некоја грешка неправедно може да се плука кон него и кон Алегри и затоа мислам дека под притисок се и двајцата. Сепак сам по себе Бонучи е тежок ризик, па што и да одлучи вечер Алегри мислам дека ќе биде правилно.

Искрено да се вратеше Барзаљи две-три недели порано, со шут ќе леташе Бонучи од првиот тим. Ризик е да се стартува вечер со него во прв тим, бидејќи натпреварот против Палермо му беше прв после речиси цела година. Ако игра и направи некоја грешка неправедно може да се плука кон него и кон Алегри и затоа мислам дека под притисок се и двајцата. Сепак сам по себе Бонучи е тежок ризик, па што и да одлучи вечер Алегри мислам дека ќе биде правилно.

Моментално Киелини е поголем ризик од Бонучи и фали малку искуство во екипата поради неиграњето на Пирло. Секако дека е ризик но добро е да ја има и таа опција Алегри.

Алегри вечерва ја има целата моја поддршка поради перфектната прва утакмица која поради несреќна грешка примивме многу важен гол. Со 2-0 дома како што и заслуживме да победиме веќе ќе бевме пласирани така да и ако испадниме вечер Алегри има + од мене.

Мислам дека е многу подобро да искочиме со 4-3-1-2 па при крај ако сме во добра ситуација да се сврти на 3-5-2.Мора да дадеме гол пошто неможе да се браниме пичкарски 90 минути тоа ретко на кој му успеало.Тука се гледа кој е голем тренер а кој не...

Моментално Киелини е поголем ризик од Бонучи и фали малку искуство во екипата поради неиграњето на Пирло. Секако дека е ризик но добро е да ја има и таа опција Алегри.

Алегри вечерва ја има целата моја поддршка поради перфектната прва утакмица која поради несреќна грешка примивме многу важен гол. Со 2-0 дома како што и заслуживме да победиме веќе ќе бевме пласирани така да и ако испадниме вечер Алегри има + од мене.
Зависи како ќе испаднеме. Ако одиграме некој меч налик на оние против Атлетико, тогаш сите минуси на светот од управа до чистач ќе треба да добијат. А ако си испаднеме поштено поради подобра игра на Дортмунд или едноставно денот да се погоди таков, тогаш нема што да се прави.

Ме плаши тоа што Лихштајнер го иаме у тимов... Настрана заебанции.. Искрено се надевам дека ќе има партија од животот и дека нема да упропасти шанси од таа десна страна..

Ме плаши тоа што Лихштајнер го иаме у тимов... Настрана заебанции.. Искрено се надевам дека ќе има партија од животот и дека нема да упропасти шанси од таа десна страна..
Лихт е дефанзивец, негова ОСНОВНА задача е одбраната.

Настрана што не го сакаш ти него, ама дај ми еден пример каде Лихт заебал некоја утакмица или имал некој кардинален кикс како на пример Киелини, Бонучи, Касерес...?

Лихт е дефанзивец, негова ОСНОВНА задача е одбраната.

Настрана што не го сакаш ти него, ама дај ми еден пример каде Лихт заебал некоја утакмица или имал некој кардинален кикс како на пример Киелини, Бонучи, Касерес...?
Немора да има Кардинална грешка од типот на Киелини против дортмунд, тукуи воопшто уништување на 70% од акциите скоро секоја утакмица. Со недефинирани центар шутеви, и набацувања по земја до првиот дефанзивец. Кажи ми ми дека не е така па да прекинеме со дискусијава одма..

Juve da 4-3-1-2

Buffon
Lichtsteiner
Bonucci
Chiellini
Evra
Vidal
Marchisio
Pogba
Pereyra
Tevez
Morata