Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам што ќе ни се нови напаѓачи.Љоренте и Тевез се меѓу топ 20 напаѓачи у свет.Ни треба играч по лева страна што ќе биде копија на Лихт.(се разбирa со подобар центаршут) и Европа е наша,слушајте ми го зборот.

Незнам што ќе ни се нови напаѓачи.Љоренте и Тевез се меѓу топ 20 напаѓачи у свет.Ни треба играч по лева страна што ќе биде копија на Лихт.(се разбирa со подобар центаршут) и Европа е наша,слушајте ми го зборот.
Љоренте и Тевез неможе да играат по 55-60 утакмици годишно по 90 минути.
Ај настрана тоа, ама и убаво е секогаш да се има конкуренција за тој играч што е подобро спремен да излезе на терен.
Моментално, Џовинко, Мората и Коман не им се ни до колена на двајцава, реално. Они ќе си изиграат по 20-30 утакмици сезонава, некој повеќе, некој помалку, ама на сите им е јасно кои играчи ќе бидат у стартна постава кога ќе се игра дерби утакмица, ЛШ нокаут фаза и слично.

Далеку од тоа дека е алармантно купувањето на нов напаѓач, али не би било лошо кога би имало барем уште еден напаѓач од класата на Тевез и Љоки, ништо повеќе.

Kо ќе ги читам муабетиве за утнати трансфери на Марота на ова ми текнува

Марота троши онолку колку што му одобруваат од бордот на директори, и со парите што ги располага мора да се признај дека прилично добро си ја врши работата. Ако треба по некој да се плука, нека биди Елкан и компанија.

Марота троши онолку колку што му одобруваат од бордот на директори, и со парите што ги располага мора да се признај дека прилично добро си ја врши работата. Ако треба по некој да се плука, нека биди Елкан и компанија.

Секо врати се!!:icon_mrgr:

1972425_1525587467673795_4194909813959433031_n.jpg

Федерико Матиело е ставен на списокот за ЛШ.

Juve, la lista Uefa: c'è Mattiello, Motta no
Ecco i giocatori in lista

22 Asamoah
15 Barzagli
19 Bonucci
1 Buffon
4 Caceres
3 Chiellini
11 Coman
33 Evra
12 Giovinco
26 Lichtsteiner
14 Llorente
8 Marchisio
39 Marrone
38 Mattiello
9 Morata
5 Ogbonna
20 Padoin
7 Pepe
37 Pereyra
21 Pirlo
6 Pogba
2 Romulo
34 Rubinho
30 Storari
10 Tevez
23 Vidal:vozbud:

Џукела бе све му ибам :facepalm:, останал да кисне до Јануари, евентуално до истекот на договорот.Му истекува на крајот на сезоната.

Меркатово е завршено со + 9,5 мил :свиркам:

Последно уредено:
Голмани: Буфон, Сторари, Рубињо

Одбрана: Лихтштајнер, Бонучи, Барѕаљи, Келини, Огбона, Касерес, Евра, Мота

Средина: Пирло, Погба, Видал, Маркизио, Азамоа, Пепе, Ромуло, Переира, Падоин, Мароне, Матиело

Напад: Љоренте, Тевез, Џовинко, Мората, Коман

Се на се, имаме 27 играчи на располагање што е задоволително според мене. Истотака имаме и играчи за ротација, некои играчи од средината се прилагодени да играат во одбрана. Сега очекувам Алегри да не ги форсира цело време истите играчи, туку постојано да го комбинира составот... тоа не беше случај со Конте, ама сепак не му замерувам на човекот, дека минатата година клупата ни беше за никаде.
Истотака од Алегри очекувам на полесните натпревари во Серија А да ги игра помладите играчи, а најважното е како Макс ќе успее да ги ротира играчите при промена на формацијата. Тука ги ставам и замените што ќе ги прави, знам човекот во Милан правеше некои катастрофални потези кога требаше да брка резултат. Еве сега на дуелот со Киево направи само две измени, значи и тука малце забегува тренеров.
Ама ај да не зборам предвреме, ќе му дадам на Алегри максимум 10 натпревари да се докаже на клупата на Јувентус, па потоа ќе правиме муабети. :)

Кога сме кај анализиве должен ви сум за една.

Кога замина Конте реков дека ќе поќутам во однос на причините и дека ќе почнам по малку да ги анализирам работите кога ќе заврши трансфер периодот.
- Видал и Погба останаа. Ова беше споменувано како една од најголемите можни причини за неговото заминување. Не верувам дека управата ги задржа стрикно за да се заштити од излив на емоции на навивачите при губење и на Конте и на еден од нив. Значи теоријава пропаѓа
- Засилувања. Незнам какви засилувања бараше Конте. Ама ова што го добивме во моментов е според мене задоволително. Едноставно ги појачавме сите позиции во тимот. Значи неколку сезони ги продлабочувавме изборите а сега се јачаме. Мислам дека нема лудак на светот шо ќе речи дека онај среден ред е слаб. Одбраната си е на место. Имајќи ги во предвид сите потенцијални ротации шо можат да се покријат мислам дека сме повеќе од добри. Единствена слаба точка е нападот на кој му фали одредена длабочина. Раниери едно време бараше 4 а сега имаме 5 ама проблемот е што 3ца од нив се дечишта шо е мал ризик. Знам дека се шушкаше оти Конте ги сака ДиМарија , Ламела и шо ти знам кои други циркузанти ама ова е тамам според мене. Баш ме интересира Алегри колку ќе биди способен да го искористи тимов.
- А да прифаќањето на ангажманот за Италија е исто интересен. Дали Конте сакаше да биди паралелно тренер или не, незнам. Ама паѓа во вода и теоријата дека му треба одмор. Јесте со репрезентацијата има доволно слобода и не е толку напорна работата ама притисокот од новинарите ќе биди луд ако не тргнат квалификациите како што треба. Така да и делот приватни причини каде му треба време има пропаднато.

Според сето досега сумирано, некако најочигледно ми е дека Конте барал поскапи трансфери.

Кога сме кај анализиве должен ви сум за една.

Кога замина Конте реков дека ќе поќутам во однос на причините и дека ќе почнам по малку да ги анализирам работите кога ќе заврши трансфер периодот.
- Видал и Погба останаа. Ова беше споменувано како една од најголемите можни причини за неговото заминување. Не верувам дека управата ги задржа стрикно за да се заштити од излив на емоции на навивачите при губење и на Конте и на еден од нив. Значи теоријава пропаѓа
- Засилувања. Незнам какви засилувања бараше Конте. Ама ова што го добивме во моментов е според мене задоволително. Едноставно ги појачавме сите позиции во тимот. Значи неколку сезони ги продлабочувавме изборите а сега се јачаме. Мислам дека нема лудак на светот шо ќе речи дека онај среден ред е слаб. Одбраната си е на место. Имајќи ги во предвид сите потенцијални ротации шо можат да се покријат мислам дека сме повеќе од добри. Единствена слаба точка е нападот на кој му фали одредена длабочина. Раниери едно време бараше 4 а сега имаме 5 ама проблемот е што 3ца од нив се дечишта шо е мал ризик. Знам дека се шушкаше оти Конте ги сака ДиМарија , Ламела и шо ти знам кои други циркузанти ама ова е тамам според мене. Баш ме интересира Алегри колку ќе биди способен да го искористи тимов.
- А да прифаќањето на ангажманот за Италија е исто интересен. Дали Конте сакаше да биди паралелно тренер или не, незнам. Ама паѓа во вода и теоријата дека му треба одмор. Јесте со репрезентацијата има доволно слобода и не е толку напорна работата ама притисокот од новинарите ќе биди луд ако не тргнат квалификациите како што треба. Така да и делот приватни причини каде му треба време има пропаднато.

Според сето досега сумирано, некако најочигледно ми е дека Конте барал поскапи трансфери.
па нај очигледно е тоа дека барал поголеми трансфери

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom