- Член од
- 17 ноември 2012
- Мислења
- 4.549
- Поени од реакции
- 5.305
Кои натпревари бе, па срамота е ова што го прават со младинските школи, за џабе само упростуваат деца безвезе.Знаеш што... очи нека вади, и онака нитуеден фудбалер не е поголем од тимот. Има деца што се од младинските школи од тимот, па ништо не зборат против тимот цела кариера, овој куртонов нашол да збори за Јувентус. Го праќале на позајмици... голем кур, 99% од децата таму цело време ги праќаат да добијат натпревари во нозете... и Маркизио како дете играше во Емполи, и Де Чеље играше за Сиена, никој од нив незнаеше дали ќе се вратат во тимот пак, па не сум видел збор да зуцнат против Јувентус (Ова рачунам кога беа во криза). Човекот е од оние луѓе од "Големото ЈАС" што ги викам, препотентни, арогантни, и уште 1000 такви погрдни зборови за него можам да кажам. Очи нека ваѓа
Аман бе човек, не читај до толку глупости по интернетов, срамота е вакви работи да пишуваш тука![]()
Од 2006та наваму само Маркисио е играч што е вреден за да се каже за него дека е првотимец, не ми го спомнувај Де Чеље жити се, човекот е среќен што е во Серија А.
Како прво Маркисио му беше дадена шанса уште на 19-20 години да игра регуларно, после тоа кога е врати од позајмица пак беше регуларен. Тоа се 50-60 утакмици за Јуве во 2 сезони.
Имобиле знаеш колку утакмици имаше за Јуве на 22 години? 3!
20-30 посто играчи во Серија А се деца на Јуве, ама во помалите тимчиња. Значи тимот произведува солидни играчи, ама коа треба да им се даде шанса, тука се заебува работата и после и тераат тие по Новоара, Чезена, итн...
Ок, не го сакаш Имобиле, твоја работа.
Ама, отвори ги очите и признај дека исклучително лоша работа се врши со менаџирањето на младите играчи, а не аргумент да ти биде дека ''децата ги праќале таму за да добијат некој натпревар во нозете'', пошто повеќе од очигледно е дека баш така ги упропастуваат.