- Член од
- 17 ноември 2012
- Мислења
- 4.549
- Поени од реакции
- 5.305
Апсолутно дека не е само Конте, ама искрено смучено ми е веќе кога читам како се величи Марота за овие трансфери што ги спомнав, а никој не го ебава Конте.А чекај, Марота е газда на Јувентус, и тој финансира? Јас мислам, Елкан дека беше тој!
Марота, колку ќе му дадат пари, толку ќе дава, така да ако веќе се критикува за парите, тогаш, Марота е последен што треба да се критикува, зошто тој зема плата од Елкан, и ги троши парите на Елкан.[DOUBLEPOST=1401011654][/DOUBLEPOST]Значи, според твојава филозофија, и Моџи немаше јаки трансфери, туку тука беа Липи/Капело? Каде бе, Ибро тепач во Ајакс, саботер, па дојде во Јуве, да не беше Капело ќе пропаднеше. Канаваро, греач на клупа во Интер, никој жив не го сматраше, па го доведе Моџи во Јуве..Каморанези, надежно крилце од Верона, ништо особено тогаш, и многу други примери. Единствени како готов производ што ги зеде беа Недвед,Зидан и Буфон. Нешто налик вака идат твоиве констатации..
Мислам дека е сосема погрешно е да му се припишува цела заслуга на поединец, или Управа. За успешен тим, треба успешен тренер,успешна управа,успешен Претседател.. Тоа ти е синџир, една алка ако не функционира ќе се скини.
Мислиш Меси и Роналдо ги донел двајцата за 20 милиони, така го праат.
За овие играчи конкретно што ги спомнав, на Конте му ги припишувам сите заслуги. Демек Пирло 20 екипи го бараа, па Марота направи чудо што го донесе. Или па Љоренте, цела сезона не играше, тотално ван форма, Погба доби шанса на 19 години еј, 19 години, тоа ти е рамно на Халеевата Комета во Италија, се гледа на секои 76 години. Тевез не му се играше фудбал до пред една сезона.
Крај на крај, никаде јас не видов по интервјуа дека го фалат Марота што ги донел и што им ги оживеал кариерите, туку Конте.