Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
А чекај, Марота е газда на Јувентус, и тој финансира? Јас мислам, Елкан дека беше тој!

Марота, колку ќе му дадат пари, толку ќе дава, така да ако веќе се критикува за парите, тогаш, Марота е последен што треба да се критикува, зошто тој зема плата од Елкан, и ги троши парите на Елкан.[DOUBLEPOST=1401011654][/DOUBLEPOST]Значи, според твојава филозофија, и Моџи немаше јаки трансфери, туку тука беа Липи/Капело? Каде бе, Ибро тепач во Ајакс, саботер, па дојде во Јуве, да не беше Капело ќе пропаднеше. Канаваро, греач на клупа во Интер, никој жив не го сматраше, па го доведе Моџи во Јуве..Каморанези, надежно крилце од Верона, ништо особено тогаш, и многу други примери. Единствени како готов производ што ги зеде беа Недвед,Зидан и Буфон. Нешто налик вака идат твоиве констатации..

Мислам дека е сосема погрешно е да му се припишува цела заслуга на поединец, или Управа. За успешен тим, треба успешен тренер,успешна управа,успешен Претседател.. Тоа ти е синџир, една алка ако не функционира ќе се скини.
Апсолутно дека не е само Конте, ама искрено смучено ми е веќе кога читам како се величи Марота за овие трансфери што ги спомнав, а никој не го ебава Конте.

Мислиш Меси и Роналдо ги донел двајцата за 20 милиони, така го праат.

За овие играчи конкретно што ги спомнав, на Конте му ги припишувам сите заслуги. Демек Пирло 20 екипи го бараа, па Марота направи чудо што го донесе. Или па Љоренте, цела сезона не играше, тотално ван форма, Погба доби шанса на 19 години еј, 19 години, тоа ти е рамно на Халеевата Комета во Италија, се гледа на секои 76 години. Тевез не му се играше фудбал до пред една сезона.

Крај на крај, никаде јас не видов по интервјуа дека го фалат Марота што ги донел и што им ги оживеал кариерите, туку Конте.

За овие играчи конкретно што ги спомнав, на Конте му ги припишувам сите заслуги. Демек Пирло 20 екипи го бараа, па Марота направи чудо што го донесе. Или па Љоренте, цела сезона не играше, тотално ван форма, Погба доби шанса на 19 години еј, 19 години, тоа ти е рамно на Халеевата Комета во Италија, се гледа на секои 76 години. Тевез не му се играше фудбал до пред една сезона.

Крај на крај, никаде јас не видов по интервјуа дека го фалат Марота што ги донел и што им ги оживеал кариерите, туку Конте.
Да, Марота си одбираше рандом играчи, а Конте со волшебно стапче ги враќаше од „мртвите и од дното“.

Како што кажа и Паратичи во своето интервју, дека НИТУ еден играч не е земен онака на слепо, туку по опсежна проценка, дали играчот ИМА што да понуди во дресот на Јуве, и дали може да помогне на тимот. Таа проценка сигурно не си ја правел сам Марота, ниту пак на Конте му ги носеле со сила, па овој правел магии да ги враќа во живот. Тие ги правеле во координација и со взаемна согласност, и ниту успехот, ниту вината може да се препише на еден. Успехот и вината, се заеднички!

А за тоа кој кого го фали, јас сметам дека Марота и Конте не се противници па сега ќе тргаме цртички кој медиум кој го фали за враќањето на „отпишаните“, макар што носењето на играчи, секогаш повеќе се препишува на Управата, отколку на тренерите, барем така е во Италија.

Да дојдеше Конте за тренер во времето кога се двоумеа поранешниот директор и Претседател Секо и Жан Клод Блан, меѓу Чиро Ферара и Конте, да дојдеше Конте, ќе видеше на дело колкава е улогата на НЕУСПЕШНА Управа позади УСПЕШЕН Тренер, и немаше да ја правиме оваа дебата во моментов. Конте оддамна немаше да биде тренер на Јуве, а ниту на друг голем клуб.

Имам идеја, ај да го вратиме Секо. Генијалецот ги имаше донесено великаните Тиаго, Диего и Мело (едниот играше финале ЛШ, другиот ја елиминира Барса ама го преспа финалето, третиот не елиминираше нас).
Плус да не забораваме дека за разлика од Марота без мислење кешира 25 милки (кеш не на рати) па повеќето членови на форумов ќе бидат супер задоволни и преку лето ќе го гледаат следниот дрим тим.
Бонус нема да бериме гајле дали вратата во WCто е затворена имаме профи.[DOUBLEPOST=1401043071][/DOUBLEPOST]Пред некоја минута на фејсбук го видов ова
"Colleagues TuttoJuve launch an indiscretion interesting, it seems that Juventus are on Juan Mata Manchester United. The midfielder arrived at the red evils of over 30 million euro, but Louis Van Gaal would not want to hold him. Many of the teams on the Spaniard, but Juve is alert. " upravo mi je drugar iz Torina pustio ovu poruku

Кога веќе пазиме на економијата ваков дропаут ни е супер додаток за тимот ама на линков

http://www.express.co.uk/sport/foot...t-with-Juan-Mata-as-Barcelona-line-up-40m-bid
вика дека Барса ќе се наткачва.

п.с. јас би одел по овај
www.theguardian.com/football/2014/may/23/manchester-united-move-yevhen-konoplyanka-ukraine-winger-dnipro

Последно уредено:
Сампдорија го бараат Кваљарела. Одлична можност на Јуве, да си го дооткупат Габиадини.

Наводно, Лацио се откажале од Кваљарела поради платата која Фабио не сакал намалување. Не знам Сампдорија како ќе му излезат во пресрет.

Читам Реал го бара Погба за 60 милиона плус играч да ни дадат (се шпекулира Мората или Коентрано) , но ние сме биле заинтересирани за Ангел

Читам Реал го бара Погба за 60 милиона плус играч да ни дадат (се шпекулира Мората или Коентрано) , но ние сме биле заинтересирани за Ангел
Контрао и за безпари не би го земал. За Мората незнам некако индиспониран ми е засега. Белки подобро знаат во клубот дали вреди или не.
За Марсело од друга страна во таква комбинација рака ќе му скршам.[DOUBLEPOST=1401216760][/DOUBLEPOST]Хахахаха, на муабетот еве го Енцо

http://enzogiovanni.blogspot.com/20...tus+i+Serie+A+za+Balkan)&utm_content=FaceBook

Последно уредено:
Aуууу... какви се овие безобразлуци од Мондо ??? :D

Иначе без гајле , Санчез доаѓа , заедно со Ди Мариа и Верати (y)

Aуууу... какви се овие безобразлуци од Мондо ??? :D

Иначе без гајле , Санчез доаѓа , заедно со Ди Мариа и Верати (y)
marketing-empty-pockets.jpg

JuventusMK.com
22 mins · Edited ·
K0srxReVLKP.png

·
Италијанската Фудбалска Федерација го укинува правото на ко-сопственост над фудбалерите. Клубовите ќе мора да го решат правото на сопственост над фудбалерите до 20 јуни или да ја обноват ко-сопственоста на една година, кога и официјално овој начин на поседување на фудбалерите ќе замине во историјата.
Јувентус беше еден од клубовите кој бараше укинување на овој тип на сопственост.

Ме чуди што нашиве биле против, а имаат милион деца на косопственост.

У секој случај, мило ми е, само Џовинко случаеви се дешаваа со ова, ќе стане играчиште во Парма или Торино и после ќе треба да искешираш за свој играч што си го дал претходно за кило семки.

За искуство и набивање на утакмици у нозе, служат позајмиците(веќе кога не им се дава шанса во матичниот клуб), па после да си го вратиш без да треба да се кешира. :)

JuventusMK.com
22 mins · Edited ·
K0srxReVLKP.png

·
Италијанската Фудбалска Федерација го укинува правото на ко-сопственост над фудбалерите. Клубовите ќе мора да го решат правото на сопственост над фудбалерите до 20 јуни или да ја обноват ко-сопственоста на една година, кога и официјално овој начин на поседување на фудбалерите ќе замине во историјата.
Јувентус беше еден од клубовите кој бараше укинување на овој тип на сопственост.

Ме чуди што нашиве биле против, а имаат милион деца на косопственост.

У секој случај, мило ми е, само Џовинко случаеви се дешаваа со ова, ќе стане играчиште во Парма или Торино и после ќе треба да искешираш за свој играч што си го дал претходно за кило семки.

За искуство и набивање на утакмици у нозе, служат позајмиците(веќе кога не им се дава шанса во матичниот клуб), па после да си го вратиш без да треба да се кешира. :)

Епа поради глупавово правило нашите неможеја рает да пратат дете на позајмица. Секогаш клупчињава си бараја 50%. Е сега ќе си ја свиткаат опашката и дај шта даш на позајмица.

Епа поради глупавово правило нашите неможеја рает да пратат дете на позајмица. Секогаш клупчињава си бараја 50%. Е сега ќе си ја свиткаат опашката и дај шта даш на позајмица.
И клубот им го дал на 1 година на позајмица, 50% им продава за 800.000 евра, и ќе распали играчот и после ќе бараат 10 милиони за 50%.

Арсенал, Монако и Борусија се заинтересирани за Бонучи.

Моџи нешто рекол побрзо да го земаме Санчез, дека е многу квалитетен играч со искуство во Серија А.... Чим Моџи ова го вика кој е трансвер гуру и ретко греши кога станува збор за играчите, сега му останува на Марота да не се заебава туку што побрзо да го донесе во Торино, пред некој друг клуб да ни го украде

Да го трампаме Бонучи за Хумелс, не би било лошо :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom