Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Мораше некој да го крка бесот.
Инаку да си ја имате листава пред вас за следниот меч со Аталанта :)

и да си чкртате имиња.
'14 Маркиџани и ДеСанктис
'27 Пинато
'43 Пелицоли
'61 ДаПоцо

За со Рома
Ѕоф - '83та

Со Каљари
'19 Роси

Goalkeeping

The following table shows the goalkeepers that have longest consecutive run without conceding a goal in Serie A. Length column is in minutes.
Players in bold are still active
1 Sebastiano Rossi Milan 1993–94 929
2 Dino Zoff Juventus 1972–73 903
3 Mario Da Pozzo Genoa 1963–64 791
4 Ivan Pelizzoli Roma 2003–04 773
5 Davide Pinato Atalanta 1997–98 757
6 Morgan De Sanctis Roma 2013–14 744
Luca Marchegiani Lazio 1997–98 744
8 Gianluigi Buffon Juventus 2013–14 730
9 Adriano Reginato Cagliari 1966–67 712
10 Sebastiano Rossi Milan 1993–94 690

Одлична победа за подигање на моралот во тимот, после неуспехот во ЛШ... Следната утакмица ни е во Среда против Авелино. Ете шанса да го видеме Буи како игра

Браво за Апачот , нека му се множат хетриковите :D

Денеска покажавме како тоа треба против ваквите "ситна боранија" клубови, уште на почетокот им спакуваш 2 гола и понатаму се е рутина.
Среќен сум и за Џиџи и се надевам дека и тимот заедно ќе изигра на ниво и во следниве преостаната утакмици и ќе го сруши рекордот.(y)

Иначе , потегот на Мароне :cuc:

1476533_733372363357193_783183648_n.jpg

Мароне можно е да е и од иста генерација со нив.
А Џиџи редно време беше да се појави во листата.мислам дека досега е рекордер по број на клин шитови како и серии пд по 400 минути

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Мароне можно е да е и од иста генерација со нив.
А Џиџи редно време беше да се појави во листата.мислам дека досега е рекордер по број на клин шитови како и серии пд по 400 минути

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Неможам да најдам точна информација, али со оглед на тоа дека и Лука е 90' год, можно е да е дел од истата генерација со нив.

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/news/newsid=2032417.html
Ќе ми ја објасни ли оваа класификација некој зошто Јуве е во втор шешир ? Лудогорец случајно последниве години да не имаат освоено нешто или Салзбург?:tapp: Наполи во прв:tapp:
--- надополнето: 15 декември 2013 во 23:47 ---
Ќе ми ја објасни ли оваа класификација некој зошто Јуве е во втор шешир ? Лудогорец случајно последниве години да не имаат освоено нешто или Салзбург?:tapp: Наполи во прв:tapp:

--- надополнето: 15 декември 2013 во 23:47 ---

Едноставно е. Во првиот пот ќе се 12те прво пласирани тимови од групната фаза на ЛЕ и 4ти најдобро рангирани трети места од ЛШ кој дојдоа. Јуве не спаѓа во ниедна од двете категории па затоа е во вториот пот. 12 прво пласирани + 4 најдобри трети места од ЛШ = 16

Наполи е прв затоа што со 12 бода завршија трети, а ние со 6.

У кој и да не стават, ако не стигнеме до финале ќе биде срамота. Освен Тотенхем, не гледам некој што може да ни конкурира... додуша и Тотенхем не ни конкурент, ама ајде.

Едноставно е. Во првиот пот ќе се 12те прво пласирани тимови од групната фаза на ЛЕ и 4ти најдобро рангирани трети места од ЛШ кој дојдоа. Јуве не спаѓа во ниедна од двете категории па затоа е во вториот пот. 12 прво пласирани + 4 најдобри трети места од ЛШ = 16

Наполи е прв затоа што со 12 бода завршија трети, а ние со 6.

Па нели од предходните неколку сезони се гледаше? Сватив дека е така ама тоа не ми е јасно...

Па нели од предходните неколку сезони се гледаше? Сватив дека е така ама тоа не ми е јасно...

Убаво е објаснето во линкот што го постира. Требало да прочиташ...

У кој и да не стават, ако не стигнеме до финале ќе биде срамота. Освен Тотенхем, не гледам некој што може да ни конкурира... додуша и Тотенхем не ни конкурент, ама ајде.

Со Наполи ќе е бе финалето :D

Со Наполи ќе е бе финалето :D

Они ќе испаднат уште у 1/16, ќе се направат фраери, демек не вреди да се иде до крај.
Не вреди, ама нека идат овие, чија тема ја полниме :D

Зашо срамота? Шо постигнување е титула у ЛЕ жити се.. Јас да се прашувам, тимот би се концентрирал на одбрана на скудетото и на освојување на купот.

Искрено и мене ми е купот годинава желба да го освоиме, сепак одамна го немаме земено. Претходните две години бевме многу блиску, ама ништо. Мислам дека наредниве неколку утакмици ке бидат исклучително важно за понатамошниот тек на сезоната. Ако продолжиме со победи, мислам дека ке направиме значајна разлика за понатаму, па за да може и да се штедиме на некои натпревари.

нека не се занесува Конте,нека им дава на младите и тие од клупата да цепат во ЛЕ,да добиваат меѓународно искуство и да се челичат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom