Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Следниот натпревар против Болоња го играме во петок навечер.

:icon_mrgr:

1459305_582902765109710_355468058_n.jpg

Bianco che abraccia il neroooooooo

1464018_685857211448873_1624949017_n.jpg

Мислам поставеноста поќе беше 4-3-2-1 ама нема врска, слатка победа против екипа која одигра солидна партија.

Sent from my SPH-L720

Мене ми се чини па дека си остана формацијата со тројца назад, Маркисио отиде лево, а Лихт остана десно. Ама, не е многу битно тоа. :)
Многу важна победи, најмногу ради киксовите на другите. Што да се каже, се виде сите дека се изморени, ова беше најхаотичен натпревар сезонава на Јуве, не се знаеше кој каде тера, дали беше до Пирло што рано излезе, дали до уморот, незнам...
Се виде дека многу фали Аса, немаше ниедно пробивање од лево, ама па и толку го бива ПДЦ. Десно, исто. Лихт влезе 20тина минути, одма асистенција, многу ми беше мило кога го видов дека влезе, со другарот што гледавме се изрипавме мислиш гол сме дале :icon_mrgr:.
Не се согласувам дека Љоренте беше неактивен и немаше добар натпревар, многу топки спушти и асистираше. Искрено, сега откога дојде во Јуве и го гледам секој натпревар, можам да кажам дека има многу поголема играчка вредност за мене, многу голема улога игра во градењето на играта, невозможно е да му се одземе топка, одлично проигрува. Уште само да има кој да го храни со топки и центаршутеви, тек тогаш кај ке му биде крајот!

Буфон си ја подигнува формата и веќе заличува на Буфон што сите го знаеме (y)

Маркизио одигра одлична партија, насекаде го имаше, се трудеше подаваше се бореше нека продолжи вака.

Погба знаеме за што играч се работи ама дефинитивно стојам на тоа дека не може да игра како замена на Пирло. Нема многу слобода и едноставно не му лежи таа позиција.

Де Чеље :cuc: Најдобар.

Тевез многу се труди преквалитетен играч. Му треба одмор следнава.

Љоренте Тоа е тој центарфор што знае и да прими и да издрибла. А нее Матри:facepalm:

Мило ми е што Лихтштајнер се врати..

Другите горе доле ок. Веќе мислам дека титулата е наша и дека нема шанси никој друг од слепциве да освојат. Нека земат 2-3 засилувања за ЛШ па да атакуваме на некој начин (нормално првин да се пласираме треба :icon_mrgr:)

Не се согласувам дека Љоренте беше неактивен и немаше добар натпревар, многу топки спушти и асистираше. Искрено, сега откога дојде во Јуве и го гледам секој натпревар, можам да кажам дека има многу поголема играчка вредност за мене, многу голема улога игра во градењето на играта, невозможно е да му се одземе топка, одлично проигрува. Уште само да има кој да го храни со топки и центаршутеви, тек тогаш кај ке му биде крајот!
Во ред. Очигледно дека Љоки има квалитет, и мислам дека на прав пат е да стане нераскинлив дел од Јуве, се гледа неговиот квалитет.

Но мене ми бодеше очи неколку негови закаснувања да влета во шанса,неколку негови грешни додавања итн, но тоа е работа што со тек на време треба да се привикне во Италија, а ги има сите предиспозиции. Најважно за напаѓачот е после завршување на натпреварот да го има во листата на стрелците,впрочем тоа и му е работа. Можеби и го искритикував малце повеќе од што требаше поради тоа што ме иритираше тоа што му се дозволуваа толку шанси на еден Удинезе на домашен терен, но од друга страна, реално гледано, голем тим победува и тогаш кога игра слабо, така да сметам дека ќе си извлечат дебела поука дека не треба да им даваат крилја на противниците да ти прават шанси, и едино да чекаат на Буфон да ги спасува.

Мора да се пофали Гвидолин, тренерот на Удинезе, кој го сметам за еден од ТОП 3 најдобри Италијански активни стручњаци во Сериа А. Одлично успеа да го задржи (иако не сосема) Јуве среде Торино. Ретко на кој клуб му успеало тоа последниве сезони.

Во ред. Очигледно дека Љоки има квалитет, и мислам дека на прав пат е да стане нераскинлив дел од Јуве, се гледа неговиот квалитет.

Но мене ми бодеше очи неколку негови закаснувања да влета во шанса,неколку негови грешни додавања итн, но тоа е работа што со тек на време треба да се привикне во Италија, а ги има сите предиспозиции. Најважно за напаѓачот е после завршување на натпреварот да го има во листата на стрелците,впрочем тоа и му е работа. Можеби и го искритикував малце повеќе од што требаше поради тоа што ме иритираше тоа што му се дозволуваа толку шанси на еден Удинезе на домашен терен, но од друга страна, реално гледано, голем тим победува и тогаш кога игра слабо, така да сметам дека ќе си извлечат дебела поука дека не треба да им даваат крилја на противниците да ти прават шанси, и едино да чекаат на Буфон да ги спасува.

Мора да се пофали Гвидолин, тренерот на Удинезе, кој го сметам за еден од ТОП 3 најдобри Италијански активни стручњаци во Сериа А. Одлично успеа да го задржи (иако не сосема) Јуве среде Торино. Ретко на кој клуб му успеало тоа последниве сезони.
--- надополнето: 2 декември 2013 во 03:31 ---

Ештон > Маркизио, Пирло, Падоин, Лихтштајнер, Кваљарела

1461028_706312142727048_1284865068_n.jpg

Незнам што толку ја ругате легендата на Јувентус... не е тој крив што игра со слепци во тимот.
Еве земете го Пирло за пример, класичен слепец, човек кој излага од игра во 15 минута, кога му е најпотребен на тимот

Paolo De Ceglie - Official Fan Page
Paolo De Ceglie’s stats after Juventus-Udinese 1-0 – source Opta:

- This was Paolo De Ceglie’s 118th appearance in Serie A, the 89th for Juventus.
- Juventus have won without conceding any goal all three Serie A games played with De Ceglie this season.
- He attempted eight crosses from open play against Udinese, at least three more than any other player in this match.

Paolo De Ceglie - Official Fan Page
Paolo De Ceglie’s stats after Juventus-Udinese 1-0 – source Opta:

- This was Paolo De Ceglie’s 118th appearance in Serie A, the 89th for Juventus.
- Juventus have won without conceding any goal all three Serie A games played with De Ceglie this season.
- He attempted eight crosses from open play against Udinese, at least three more than any other player in this match.

а ти мисли тимот се средил после Фиорентина хаабе се прави неговото божество ПДЧ

Пирло, неофицијално, е надвор од терен до крајот на годината.
Во превод, би требало да заигра најрано за 2 месеци.
Време е за смена на тактика и формација.

Sent from my SPH-L720

а колку е потребен за во Вторник....
На Тутоспорт пишува дека за 40 дена ќе се врати на терените, практично за 2 месеци ќе биде способен да игра во полна сила. Тука ќе се поклопат Божиќни и новогодишни празници, така да мислам дека нема на многу натпревари да отсуствува, а и ете го Јануарскиот трансфер рок, може да се земи некој.Среќа во несреќа е тоа што наредниве натпревари ни се против послаби екипи во Италија (освен Рома) така да сметам дека Конте ќе знае да изменаџира и да не се осети отсуството на Пирло.

Срање... да не се лажеме , со и без Пирло не сме иста екипа.Али верувам дека некако ќе го изгураме периодов и без него , бар таму до Рома , евентуално до крајот на јануари.

Сега е моментот Конте да покажи дека не зависиме од Пирло и да го разигра алтернативното МВП на средина

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom