Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
:cuc:
The_Lion_King_poster.jpg

ТО БЕ ЉОРЕНТЕ ЛАВУ МАКЕДОНСКИ :)

Ова иде директно во потпис :icon_lol:

Ете што значи да имаш класа напагач од типот на Љоки скоро цела утакмица го немаше во напад една или две шанси и постигна погодок ...

Според мене само Локи играше цела утакмица сам трчаше колку само пасови за Тевез,Видал,Маркизио пред гол и ништо МоМ заслужено никогаш не се предаде. Тевез моооора да одмори

После натпревар, Конте мора да здрма во соблекувалните, а и тој не е безгрешен. Видал мора малку да одмори, очигледно има огромна потреба од тоа. Немаше кондиција 10 метра да претрча а да не се одмори.

Единствено добро нешто е што Јуве сепак на крајот успеа да победи, а пред се најзаслужен за оваа победа не е стрелецот на голот, туку лично и персонално ЏИЏИ БУФОН!!

Одбраната, иако не прими гол, мислам дека не си ја заврши работата како што треба. Бонучи доста несигурно, многу ризични потези, сета среќа што играчиве на Удинезе немаат толкав сенс, ама ваква игра против силна екипа може да резултира со 2-3 гола во мрежата на Јуве. Тоа не смее да се дозволи, во никој случај, и мора да научат дека не смее да има конфузија во одбраната на Јуве, нешто што за жал овој натпревар и те како го имаше.

Средниот ред исто така. Видал и Маркизио тотално аут, Погба горе-долу држеше некоја цврстина, а во вториот дел и тој се препушти на сивилото. За Де Чеље не ми се ни пишува повеќе, редно е да си ја смени професијата, оти ни за Ф од фудбалер го бидува. Дете на Јуве, или не, тоа не е важно повеќе. Јануариов нека си бара чаре некаде Сасуло и Болоња. Падоин ја нема повеќе онаа сигурност од лани, се почесто киксира, се почесто наместо да трча дреми по аут-линија.

Тевез. Единствениот играч што максимално се трудеше да ја промени ситуацијата на терен.

Љоренте. Браво за голот, но искрено и тој не блескаше на теренот. Доста загубени топки, во доста акции задоцни, но ајде нему ќе му се прости поради голот.

Се на се, од резултатот сум, ама од играта ич не сум задоволен. Премногу игра му дадоа на Удинезе, премногу простор, и сета среќа на светов што не го искористија тоа.

FORZA JUVENTUS!! FINO ALLA FINE!!!

Ете што значи да имаш класа напагач од типот на Љоки скоро цела утакмица го немаше во напад една или две шанси и постигна погодок ...

Vo golema greska si , tokmu Llorente beshe najaktiven deneska vo napadot , isto od site drugi od ekipata rabotese najmnogu , Tevez me razocara deneska , isto i Pogba :S , pa povredata na Pirlo go naprai svoeto , udine dobro se branea so 10 igraci i so kontra , pa ovie pobedi se NAJSLATKI od site, :D

@Mondonico , 6 pobedi po red BEZ PRIMEN GOL! Zadovolen? :P

Конте мена формација во 4-3-3 и одма еден куп шанси створија.

Мислам поставеноста поќе беше 4-3-2-1 ама нема врска, слатка победа против екипа која одигра солидна партија.

Sent from my SPH-L720

На 10тина минути до крајот
Удине 5 2
Јуве 2 5 *првата е шут на гол **втората покрај
Проблемот беше како да се помини автобусот на овие . Цела среќа пензионеров наш шо не спаси.

Буфон најубаво ја опиша ситуацијата на терен денеска:

“It was an important game, there’s no point denying there are draws that can feel like defeats and wins that can feel like they are worth six points. This was a six-pointer,” the goalkeeper told Sky Sport Italia.

Сосема точно!

Vo golema greska si , tokmu Llorente beshe najaktiven deneska vo napadot , isto od site drugi od ekipata rabotese najmnogu , Tevez me razocara deneska , isto i Pogba :S , pa povredata na Pirlo go naprai svoeto , udine dobro se branea so 10 igraci i so kontra , pa ovie pobedi se NAJSLATKI od site, :D

@Mondonico , 6 pobedi po red BEZ PRIMEN GOL! Zadovolen? :P

Не. Уште ми тежат 4те примени гола во Фиренца. Уште 6 натпревари да победиме по ред без да примиме гол, може ќе бидам задоволен. Уствари тогаш уште толку ќе барам :D

Ептен многу им дозволивме на Удинезе, ама и вакви победи се потребни во текот на сезоната. Сепак да не се повтори во блиска иднина.

Незнам дали приметивте, но при секое избацување на топката од Бркич, дечињата викаа...

"Merdaaaa"

:LOL:

ФИГЦ ќе го суспендира Јувентус стадион да не смеат да го посетуваат малолетници.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom