Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Јуве ќе клати 13 милиона на Торино за Огбона, а колкава плата ќе зема истиот?
Аха и гледам на официјалната страна напишале дека Имобиле преминал во Торино. Тоа значи дека 50% што ги поседуваше Јуве сега се во сопственост на Торино? Или пак тој бил целосно во наша споственост, а јас да не сум знаел :)
јас колку што прочитав дека договорот е во целост на јуве .. значи 13 милиони + во зависнот од игрите на огбона и успехот може да нарасне до 15 милиони значи ова е нахнадно некој договор ...

^ Поубаво да клати одколку да плати :P
Шала на страна супер работа завршивте со Огбона, баш го следев дечкото е многу јак... Едно време ние бевме заинтересирани за него, ама исто како за многуте играчи што бевме и прејдоа во друг клуб... :)
Дај веќе не зимајте играчи, нема ич да биде интересно првенството...
images.jpg
Antonio-Conte.jpg

Торино ги откупи 50те% од Џенова за Имобиле, не од Јуве. Така да тој е сега 50-50 меѓу Торино и Јувентус.

Инаку, мене ми се допаѓа и Зунига како играч и нема да имам нешто против да дојде. Иако нема да се бунам и за Коларов. Мора еден од нив двајца да дојде во нашиот тим, а како што гледам сериозно загризуваме за Дијаманти. Тоа всушност ќе биде тоа со нашиот маркет летово. Но, потоа ќе може лесно да се осврне Марота кон продажбите и да го намали платниот список и на тој начин да го намали бројот на напаѓачи.
Колку само би сакал Џовинко да биде продаден со еден од Матри и Квалјарела... Но јбг, изгледа овие двајцата ќе си одат. Не верував дека ќе го кажам тоа некој ден, но не би го продал Вучко. Барем не летово.

А, да дојде Јоветич ми се чини како доста невозможно, па дури и непотребно...

Вучинич едниствено би бил продаден во случај Јоветич да биде донесен, така да 99% останува во Јувентус и следнава сезона.

Денеска на тренингот во натпревар помеѓу самите играчи натпреварот завршил 4-1, Матри постигнал 3 гола и еден Видал, а за поразените стрелец бил Љоренте. Жолтите ги победиле зелените :ROFLMAO:. Одлично играл и Тевез, трчал многу ама Рубињо бранел одлично денеска...

Моментално се држи состанок за Исла. Интер нудат 6.5 милиони за него, додека пак Јуве бараат 7 милиони и + 500.000 бонус за остварени добри игри (Првичната цена што Јувентус ја бараше за играчот...7.5 милиони :pos: )

Абе се ми изгледа дека Марота ќе му извлече 8-9 милиони на Бранка :icon_lol:

И Претседателот на Торо изјавуваше дека Огбона ни во сон не може да се пресели во Јуве, па ете се пресели.

Второ, Јуве прво се договори со Огбона, па потоа со Торо. Ако Огбона не сакаше да оди во Јуве ќе заминеше во Наполи а и Милан се споменуваше како можна варијанта

Трето, Торо е градски ривал на Јуве, има огромна омраза меѓу двете екипи, а Огбона беше најдобриот играч на Торино. Е сега сигурно нема да изјави дека го сака Јувентус и дека од дете навива за Јуве :) А и изворов Радио ДиЏеј малку ми е бош :)
--- надополнето: 12 јули 2013 во 00:59 ---
Во Понеделник, медицинските прегледи на Џак во Сандерленд.

Со одбивањето на Наполи, Огбоња доволно кажа шо сака.
Коментарите од пред некоја година дека никогаш нема да оди во Јуве беа цуцла за да ги затни навивачите. Не знам што би му се случило на некој играч ако изјави дека сака да замини (па нарочито кај најлутиот ривал).

Торино ги откупи 50те% од Џенова за Имобиле, не од Јуве. Така да тој е сега 50-50 меѓу Торино и Јувентус.
Јуве за 2.7 милиони ги купи 50% од Имобиле од Џенова, и му ги продаде за истите пари на Торино :). Најверојатно Прециози и Каиро од Торино не можеле да се договорат, па Марота влетал како посредник. :)

Juventus have officially bought out Genoa’s half of Ciro Immobile and handed the striker to Torino in a co-ownership deal.
The Under-21 international spent last season at Marassi, as he was in a co-ownership deal with Genoa.
This afternoon Juve announced they had bought out Genoa’s 50 per cent of the player for €2.75m.
At the same time, they sold half of Immobile’s contract to Torino for €2.75m
линк

Инаку, Марота изјави дека понудата на Интер за Исла била толку ниска, што воопшто не ни ја разгледале до детали.
--- надополнето: 12 јули 2013 во 21:38 ---
Денеска на тренингот во натпревар помеѓу самите играчи натпреварот завршил 4-1, Матри постигнал 3 гола и еден Видал, а за поразените стрелец бил Љоренте. Жолтите ги победиле зелените :ROFLMAO:. Одлично играл и Тевез, трчал многу ама Рубињо бранел одлично денеска...
Изгледа на Матри му одговара конкуренцијата, па се разиграл.

Според мене нападот на Јуве за следнава сезона треба да биде: Тевез,Љоренте,Вучинич,Матри.

Моментално се држи состанок за Исла. Интер нудат 6.5 милиони за него, додека пак Јуве бараат 7 милиони и + 500.000 бонус за остварени добри игри (Првичната цена што Јувентус ја бараше за играчот...7.5 милиони :pos: )

Абе се ми изгледа дека Марота ќе му извлече 8-9 милиони на Бранка :icon_lol:

нема да му извлече .. не дека не знае , тука бранка нема толку :pos: иначе сигурно понудата на интер била 2 милион на 4 рати , 1.5 бонус ако освои лига на шампиони , у наредни 2 години , 1 мил ако интер освои скудето оваа година и 1 мил. ако исла биде најбољи стрелец. :pos: дека тоа е тој преговарачки стил на бранка/

Уште само Коларов и ќе бидеме тути фрути.. И да се продадат двајца од Џовинко, Кваљарела и Вучинич, потоа Ештон, Падоин мадоин дрн дрн ...

најјако беше коа Вучинич по еден дуел остана да лежи и бараше пенал од Конте :pos:

Марота ја зема втората половина на Габиадини од Аталанта за 5.5 мил. евра(првата лани кошташе 4.5 ) ,им ја дава на Самп за 3.2 мил плус Заза.После им ја дава пол. на Заза на Сасуоло за 2.2 мил. плус половината на Берарди.

Со 100. 000 евра ја задржа половината на Габиадини и плус ја зема половината на Заза и Берарди.Практично со 100. 000 евра ги зема половините на двајца играчи кои се иднината на ит. фудбал .

За 13 го зима Тевез,11+2 Огбона,Љоренте нула. Го шитка Џак за 8.5(плус 1 за опстанок и плус еден ако одигра 25 утакмици).

Дигитронот у рака: Габиадини-Заза-Берарди(100.000 евра) +13+11=24.100.000 - 8.5 мил = 15.600.000

За 15 и пол мил. ги зема Тевез,Огбона,Љоренте,Заза,Берарди задржувајќи ја половината на Габиадини и Имобиле шиткајќи го само Џак.

images.jpg

Фала,чао,пријатно.

Марота ја зема втората половина на Габиадини од Аталанта за 5.5 мил. евра(првата лани кошташе 4.5 ) ,им ја дава на Самп за 3.2 мил плус Заза.После им ја дава пол. на Заза на Сасуоло за 2.2 мил. плус половината на Берарди.

Со 100. 000 евра ја задржа половината на Габиадини и плус ја зема половината на Заза и Берарди.Практично со 100. 000 евра ги зема половините на двајца играчи кои се иднината на ит. фудбал .

За 13 го зима Тевез,11+2 Огбона,Љоренте нула. Го шитка Џак за 8.5(плус 1 за опстанок и плус еден ако одигра 25 утакмици).

Дигитронот у рака: Габиадини-Заза-Берарди(100.000 евра) +13+11=24.100.000 - 8.5 мил = 15.600.000

За 15 и пол мил. ги зема Тевез,Огбона,Љоренте,Заза,Берарди задржувајќи ја половината на Габиадини и Имобиле шиткајќи го само Џак.

Прегледај го приврзокот 67952

Фала,чао,пријатно.

:cuc:

Збесна Матри денес осеќам дека оваа година Љоренте ке има мака со него да задржи место во прв тим пособено ако играме 4-3-3

Збесна Матри денес осеќам дека оваа година Љоренте ке има мака со него да задржи место во прв тим пособено ако играме 4-3-3
Ја мислам дека Митра останува, Ква ква е далеку понепотребен моментално, а и тешко дека Конте би останал само со Љоренте како едиствен класицен шпиц.
Нека остане , можеби ќе му тргне , па ќе биде златна копачка на Европа догодина :D :pos:

А и Федерика греота е да почне да навива за друг тим :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom