Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Мене не ми прави кеф трансферот со Дрогба. Ако веќе мораше да се зема нешто старо, подобро Трезеге.
Љоренте е добар, ама Дрогба е класа над него. Како профил на играч, сметам дека Дрогба ќе се вклопи многу подобро во составот на Јуве, отколку Љоренте. Баш таков профил на напаѓач му недостига на Јуве.

a da se probat sea so drogba pa naleto da se proba so dvoecot baska i citav deka i gargano ke ida ... a ako vrajkame nekoj od boakie ili od imobile pojke sum za boakie !

Дрогба е играч од светска класа, без разлика на годините. И Капитенот лани ни беше меѓу најстарите, и пак постигна неколку клучни голови за скудетото, тоа се добива од светска класа. Сите знаеме и бараме таков играч, е сега со Дрогба би го добиле тоа веднаш, но за пократок период поради староста. За Боакие се сложувам дека треба да се врати, ама со улога на резервен напаѓач, за во прв тим и прерано е и пред се треба прво да се докаже, засега тој прв дел на докажување во втора лига му е добар.
Друга работа, нигер-во-париз, не се плаши за 3-7-0, ова што го играме е ултра напаѓачки, кога имаме посед одбранбената тројка стои на средина на терен, понекогаш и понапред влетуваат, Пирло нешто пред нив, другите сите се напред, затоа и толку голови од “средината“. Проблемот се тие 100 процентни шанси што не ги реализираме, Дрогба ретко ги промашува тие, посебно на големи натпревари, затоа би бил задоволен со Дидие.

Абе Гаргањо игра сега во Интер или кој беше од Наполи што играше во Интер ? И кој пенис би го земале овој играч o_O

Не ми се верува некој го става Љоренте пред Дрогба.Ми се плаче кога ве читам..
Технички се различни играчи , и фала богу дека Дрогба е ... Дрогба (нема шо да се збора тука)
Али најголемиот минус кај Дрогба наспроти Љоренте се годините со мал прашалник околу формата.

Во секој случај барем за јануари бришете ги од листата следниве
- Левандовски - (Борусија сеуште е во ЛШ и нема да сака да го шитка + на Јуве нема да му брка работа оти неможи да се регистрира за ЛШ)
- Виља - истиоот проблем како за Левандовски + веќе е години.
- Фалкао - ова не само за во јануари туку и за налето. Бришете го не фрламе толку пари на еден играч
- Љоренте - не вервам дека Марота ќе фрли преку 7 миљони за да добие играч пола година порано, особено имајќи во предвид дека скрос легално во последните 6 месеци по босман рулинг можи да си го обезбеди потписот без да чека до на лето.

Али најголемиот минус кај Дрогба наспроти Љоренте се годините со мал прашалник околу формата.
Тоа не е најголемиот минус на Дрогба во споредба со Љоренте. Тоа е и единствениот минус. Се друго му е класа подобро. Не дека Љоренте не го бидува, и дека не би се снашол во Јуве, но мое мислење е дека Дрогба како профил на играч повеќе му одговара на формацијата што ја практикува Јуве, отколку Љоренте.

Детето наше хуманитарец :)

188a3a1e-673d-4d36-aef9-89d94199d565.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom