Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Мора да има, се согласувам, но мислам дека Алесио не важи за голем авторитет помеѓу играчите. Не реков дека нема, реков дека не е на исто ниво со Карера, а камоли со Конте. Одличен на тренинзи, да, но нема некој став на теренот. Ова мислам дека никогаш не би му се случило на Конте. Но, не треба така да се однесува никој од играчите.

Торино, може да биде проблем, но не верувам дека 3ти пат ќе кикснеме. Треба да ги добиеме Торино, се освен победа е малку.
Не смее да се потцени ни еден противник, но победата е императив.
Торино се КАСАПИ. Не треба да ве потсетвам како играат сите ко ќе играат против нас, особено не за овие.
Али каква е ситуацијата кај нас ништо чудно да им се случи Пескара, макар шо не се толку батал, ама ќе им биди сервирана една порција бес.

Торино се КАСАПИ. Не треба да ве потсетвам како играат сите ко ќе играат против нас, особено не за овие.
Али каква е ситуацијата кај нас ништо чудно да им се случи Пескара, макар шо не се толку батал, ама ќе им биди сервирана една порција бес.

Да се надеваме дека ќе биде победа, а уверлива победа ќе биде уште подобро, нормално. Какви и да се, ова е градско дерби и не е за потценување, а и немаме играно некое време со Торино, не знаеме како ќе играат. Само да не се повреди некој...

Се ќе им простам ако го победат Торино.Колку ги мрзам само.Гледав една документарна емисија порано и еден навивач на Торино објаснуваше како е во градот.И викаше за Јуентус дека биле селанци и такви глупости и дека Торино бил господски клуб на кој да не им се десела авионската несреќа (50 и некоја година ако не се лажам во која загина целиот нивни шампионски тим) цел тој успех што го има Јувентус ќе им припаднел нив.
Како и да изгледа дека е наивен и лесен меч,ова е дерби и Јувентус игра најмотивирано против Торино.Така да ќе ги прежалам поразиве од Интер и од Милан само ако ги декласираат биковите.

1. Првата точка ми беше реплика на нечие тврдење дека Ква изиграл лошо и тврдам пак дека Вучко беше полош. Првата точка беше да го тргнам проблем од останатите и да не мешаме филозофија за тежината на инцидентот. ФАКТ. До замената на Ква подобар беше од Вучко. Ако некој мисли поинаку, бујрум ќе се расправаме.
2. Е тука веќе ќе се сложиме. Фала богу дека Конте ќе му верва на Алесио. Се она на што ние во моментов веруваме се шпекулациите на медиумите. Дури не се покажи поинаку прекинете со плукање по Ква. Можи кажал некој технички детал. (Макар шо сите потсвесно мислиме дека најверојатно било нешто против излегувањето)
3. Пред нас е неделата. :)

Јас сум тој што рече дека Ква изигра лошо и тврдам дека Мирко беше подобар со Милан, е подобар и секогаш ќе биди подобар од Ква. Зошто? Има поголемо срце од Ква. Изгледај хајлајтс и ќе видиш дека најдобрите шанси за гол беа ударите од дистанца на Мирко и уште една шанса што имаше во шеснаесетникот.

Ква што има покажано? Наместо на му асистира на Лихт со Челзи на 1-0 резултат и да се реши натпреварот тој шутира од свртување и се кара со Лихт. Лани најдобар момент во сезоната му беше голот со Палермо кога му ја зеде топката на Матри. Ова со Алесио беше само капка која што ја прелеа чашата. Истиот тој Ква беше продаден од Наполи поради не дисциплина.

Искрено, од кога навивам за Јуве Ква е првиот играч што игра за Јуве и го МРАЗАМ од срце. По самата фаца се познава дека не е материјал за Јуве и премногу слобода се зема и најмалку што можи да направи Конте е да го заштити Алесио и да го избрка Ква.

Јас сум тој што рече дека Ква изигра лошо и тврдам дека Мирко беше подобар со Милан, е подобар и секогаш ќе биди подобар од Ква. Зошто? Има поголемо срце од Ква. Изгледај хајлајтс и ќе видиш дека најдобрите шанси за гол беа ударите од дистанца на Мирко и уште една шанса што имаше во шеснаесетникот.

Ква што има покажано? Наместо на му асистира на Лихт со Челзи на 1-0 резултат и да се реши натпреварот тој шутира од свртување и се кара со Лихт. Лани најдобар момент во сезоната му беше голот со Палермо кога му ја зеде топката на Матри. Ова со Алесио беше само капка која што ја прелеа чашата. Истиот тој Ква беше продаден од Наполи поради не дисциплина.

Искрено, од кога навивам за Јуве Ква е првиот играч што игра за Јуве и го МРАЗАМ од срце. По самата фаца се познава дека не е материјал за Јуве и премногу слобода се зема и најмалку што можи да направи Конте е да го заштити Алесио и да го избрка Ква.

Уффф, ама надолго и нашироко имаш пишувано.

Кога последен пат Вучко дал гол од дистанца. (Милан лани во купот? Не ми текнува на друг) Неговите шутеви од дистанца се млаки и според мене се трошење на топки. Она во шо е добар Вучко е во двојни проигрувања и секоја чест за то нешто, арно ама веќе некое време е надвор од форма. До душа ова се должи и на повредите.

Не ми текнува за која ситуација збораш со себичењето ама имало доволно ситуации кога се себичеле напаѓачите па ќе кажам коментар кој се однесува на сите. Ако напаѓачот се наоѓа во ситуација кога можи да го загрози голот, подобро да шутира отколку да ја пимпла топката и да се изгуби шансата. Работа на Напаѓачот е да биди доволно безобразен и да презема одговорност во свои раце и да шутира. Токму поради ова на пример не плукам по Џовинко кога шутира покрај стативи. То се бара всушност од него (пс. еден од поголемите критичари на Џио сум тука).

Ми текнува на ситуацијата со Матри. Се дешава да се судрат играчи ама овде се гледаше дека се тепаат за да се покажат за прв тим (Ква беше кривиот шо се заеба шансата). Тогаш Ква сеуште психички ја немаше надминато повредата и сакаше по секоја цена да го пробие мразот. Не сум сигурен дали баш на тој меч ама во тој период имаше ситуација кога Киелини не даде гол (во веќе решен меч) за да му намести шанса на Ква токму за овај проблем. Да се навратам на муабетот работа на напаѓачите е да даваат голови.

Не ја сфаќам омразата. Ква на неколку пати во кариерата има изјавено дека е навивач на Јувентус. Не заборавај дека е Наполитанец и дека веднаш потпиша за Јуве кога стигна прилика. А ова со фацата можи ќе треба да ми објасниш како се познава :)

Уффф, ама надолго и нашироко имаш пишувано.

Со тие шутеви Мирко покажува дека е опасен од секоја ситуација и постојано навлекува 2ца противнички и затоа јас него никогаш не го споредувам со Ква,Матри и Џовинко.

Да, во право си дека напаѓачот треба да биде безобразен но не по секоја цена. Некогаш е подобро да се направи еден пас плус. Ете Ква со 2та голови против Челзи, хет трикот со Пескара можеше да си зацементира место во стартниот тим ама ете падна на психолошки план и со оваа глупост од херој дојде да го плукаме сите навивачи.

За тоа со фацата, едноставно не можам да го сварам Ква, слично како ти што го го критикуваш Џовинко, мора секој играч да се жртвува за тимот, кога можеше еден Дел Пиеро може и овој. И додека хејтам, да се надоврзам и за Исла, не знам што мислеше Марота со 18 милиони за Исла кога на истата позиција ги имаме Лихт, Пепе па и Касерес како трета опција што е повеќе од доволно.

Со тие шутеви Мирко покажува дека е опасен од секоја ситуација и постојано навлекува 2ца противнички и затоа јас него никогаш не го споредувам со Ква,Матри и Џовинко.

Да, во право си дека напаѓачот треба да биде безобразен но не по секоја цена. Некогаш е подобро да се направи еден пас плус. Ете Ква со 2та голови против Челзи, хет трикот со Пескара можеше да си зацементира место во стартниот тим ама ете падна на психолошки план и со оваа глупост од херој дојде да го плукаме сите навивачи.

За тоа со фацата, едноставно не можам да го сварам Ква, слично како ти што го го критикуваш Џовинко, мора секој играч да се жртвува за тимот, кога можеше еден Дел Пиеро може и овој. И додека хејтам, да се надоврзам и за Исла, не знам што мислеше Марота со 18 милиони за Исла кога на истата позиција ги имаме Лихт, Пепе па и Касерес како трета опција што е повеќе од доволно.
Исла може да игра и на средината од теренот, лани играше на средина како везен играч за удинезе се додека не се повреди, затоа е земен исла, зашто може да игра на повеќе позиции, далеку од тоа дека исла е слаб играч не му беше денот на дербито а и сите знаеме тука каква повреда имаше исла како онаа на кваларела, лани кваларела никаде го немаше и гледаме дека сеуште се мачи со таа повреда. Али да се надевам дека исла ке си ја врати формата што ја имаше во удине! Не сакам да ги ругам ниеден играч али ќе кажам дека го плативме цехот за победата над челзи, Ајде бе! Асамоах да не можи на еден де Шиљо да го помини...Се виде Интер колку има капацитет да не стигни, ако беше толку интер комплетен, сега требаше со 5 бода да му бега на јувентус, и немие јасно зашто сите плукате по некој играчи кога ќе имаат лош натпревар, а кога играат добро сите ги величиме демек.. Немат подобри од нив!

Исла може да игра и на средината од теренот, лани играше на средина како везен играч за удинезе се додека не се повреди, затоа е земен исла, зашто може да игра на повеќе позиции, далеку од тоа дека исла е слаб играч не му беше денот на дербито а и сите знаеме тука каква повреда имаше исла како онаа на кваларела, лани кваларела никаде го немаше и гледаме дека сеуште се мачи со таа повреда. Али да се надевам дека исла ке си ја врати формата што ја имаше во удине! Не сакам да ги ругам ниеден играч али ќе кажам дека го плативме цехот за победата над челзи, Ајде бе! Асамоах да не можи на еден де Шиљо да го помини...Се виде Интер колку има капацитет да не стигни, ако беше толку интер комплетен, сега требаше со 5 бода да му бега на јувентус, и немие јасно зашто сите плукате по некој играчи кога ќе имаат лош натпревар, а кога играат добро сите ги величиме демек.. Немат подобри од нив!

Јас не реков дека Исла е слаб, напротив имам високо мислење за него и игрите што ги прикажа во Удине ама 18 милиони се премногу за играч со таква повреда и пренатрупаност на десната позиција па и на централните позиции ако се земи во предвид дека Асамоа е земен за везњак, не гледам логика во овој трансфер.

јас Против интер беше кога Киелини не шутна и му подаде на Ква сам пред гол и овој од 2 метри го погоди одбранбениот на Интер (нз кој беше) ...

Јас не реков дека Исла е слаб, напротив имам високо мислење за него и игрите што ги прикажа во Удине ама 18 милиони се премногу за играч со таква повреда и пренатрупаност на десната позиција па и на централните позиции ако се земи во предвид дека Асамоа е земен за везњак, не гледам логика во овој трансфер.
Исла заслужува да добие шанса во Јуве. Неговата повреда беше доста сериозна, и мислам дека со тек на време ќе си ја врати формата. Не мислам дека има проблем со играта. Неговиот проблем повеќе е од психолошки карактер, и сметам дека со тек на време (со помош на Конте) ќе го преброди пост-периодот на повредата и дека конечно ќе го гледаме вистинскиот Исла. Впрочем, и не за џабе во последно Конте почнува да му дава се поголема минутажа, и кога Конте гледа нешто во него, верувам дека не би му давал доверба ако не ја заслужува.

Исла заслужува да добие шанса во Јуве. Неговата повреда беше доста сериозна, и мислам дека со тек на време ќе си ја врати формата. Не мислам дека има проблем со играта. Неговиот проблем повеќе е од психолошки карактер, и сметам дека со тек на време (со помош на Конте) ќе го преброди пост-периодот на повредата и дека конечно ќе го гледаме вистинскиот Исла. Впрочем, и не за џабе во последно Конте почнува да му дава се поголема минутажа, и кога Конте гледа нешто во него, верувам дека не би му давал доверба ако не ја заслужува.
Можеби заслужува , ама сигурно не во дерби меч. Од последните неколку меча само претпоследниот (Пескара/Нордсј) му беше на ниво. Не сфаќам по која логика Лихтштајнер не играше во дерби меч. Не вервам толку да беше исцрпен од Челзи.

Педерот од Шахтјор што даде педерски гол против Норд го казниле на еден натпревар неиграње во ЛШ (y)

И јас се надевам дека ќе си ја врати формата ама барем ние знаеме како е со тешки повреди, на пример Дел Пиеро после повредата не успеа да го оствари целиот свој потенцијал. Поентата ми беше дека Исла е ризичен трансфер земено во обзир цената која ја плативме.

И јас се надевам дека ќе си ја врати формата ама барем ние знаеме како е со тешки повреди, на пример Дел Пиеро после повредата не успеа да го оствари целиот свој потенцијал. Поентата ми беше дека Исла е ризичен трансфер земено во обзир цената која ја плативме.
Секако двата се во косопствеништво. Еден од нив двајца ќе го вратат назад во замена за половината од другиот. Исла засега е со една нога назад во Удине.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom