Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Еве читам на форумиве на Јуве дека работата со Барзаљи е завршена. Дефанзивецот ќе потпише со Јуве договор до 2013 година, а останува да се договарат само уште деталите. ...

Juve poslušao Mođija, pojačavaju odbranu Ако продолжат вака да собираат од кај шо ќе стасет, ќе се насоберат па нема да может да ги продает.

А кога Бонучи потпиша за Јуве Моџи изјави дека тој е идеален за во Јуве.:toe:

А што е жити се Форлан? Да не знае да повлече, да претрча ?? Тоа што го знаеше го покажа во Јунајтед , а ништо не покажа.

Ккао и да е, мене не ми се допаѓа, а и 31 година има. Испукана пушка

Тоа што го знае Форлан го покажува во Атлетико Мадрид, го покажуваше во Виљареал и го покажа летово на светското. А, за тоа дека незнае да претрча и да повлече најверојатно збориме за друг играч ние.

Моџи во последното интервју вели дека Јувентус требало да го купи Ранокиа, а не Бонучи. Тој смета дека новата аквизиција на Интер е подобар од нашиот дефанзивец тука
Моџи секогаш имал позитивни ставови во однос на Бонучи. Во своите колумни на Тутомеркато, многу пати има напишано дека Бонучи има потенцијал и може да биде подобар и од Канаваро во своите најдобри денови,и дека ретко кој Италијански дефанзивец игра смирено со топка како Бонучи. И пред Бонучи да потпише за Јуве, Моџи неколку пати го имаше посочено како идеално засилување во одбраната на Јувентус.

И Ранокија и Бонучи се сметаат за иднината на Италијанската репрезентација.

A колку е добар Бонучи,докажува и тоа дека на официланиот избор за најдобри 11 во Европа, УЕФА го вбројува Бонучи во најдобрите 10 централни дефанзивци во Европа.

Флоро Флорес е многу подобра опција од Форлан. Исто како и Муту. наводно Марота бил расположен да го испрати Мартинез во Фиренца за да го донесе Муту во Јуве. Има многу шпекулации.
Веза немаш од фудбал брат земи гледи тенис :tapp:

Форлан напаѓач-чекач? :pos:
Ајде де :pos:

На Скај24 кажаа дека со Брагзали е готово сега се атакува по форлан.

Форлан и не е толку стар 31 година ќе го замени Кваљарела достојно ако веќе зимаа играчи ко тони и овој тогаш не требаше Трезеге да го даат али тоа е да видиме што ќе се деси.

Форлан и не е толку стар 31 година ќе го замени Кваљарела достојно ако веќе зимаа играчи ко тони и овој тогаш не требаше Трезеге да го даат али тоа е да видиме што ќе се деси.

трезеге самиот реши да си замини ! бе немоеше без негова дозвола да го продадат такви беа договорите на сите шо останаа во сериа б односно џиџи павел трезеге камора и дел пиеро!другите можеа без никаков проблем али овие 5 души никако без да сакет да си одат од клубот неможа да ги продат така да и камора и трезеге решиа да си одат а не јуве ги продал ! мисли малце пред да пишиш

трезеге самиот реши да си замини ! бе немоеше без негова дозвола да го продадат такви беа договорите на сите шо останаа во сериа б односно џиџи павел трезеге камора и дел пиеро!другите можеа без никаков проблем али овие 5 души никако без да сакет да си одат од клубот неможа да ги продат така да и камора и трезеге решиа да си одат а не јуве ги продал ! мисли малце пред да пишиш

Не си отишол од чиста мира сигурно.Си отиде зошто ни Марота ни Дел Нери не можеа да му ветат првотимски статус во тимот.И двајцата се крстеа во почетокот на сезоната во дрвоно Амаури,и јасно му дадоа до знаење дека дрвоно ќе биде прв избор во нападот.

Нормално дека напаѓач како Трезеге нејќе да биде измена на индијанецон Амаури кој ни лапа по 3,5 по сезона а нема дадено гол цела година:kesa:.Башка Трезеге земаше 4,5 милиони по сезона исто колку и Дел Пиеро и беше втор на таа листа после Буфон.Ни на Марота не му одговараше за некој кој го смета како замена да зема толкава плата.

Не држи вода приказната дека Трезеге сам решил да замине во "гигантот" Херкулес и да напушти клуб со кој го достигна врвот на својата кариера,и стана најдобар странски голгетер во историјата на клубот.Можеше на 100 наврати да го напушти клубот во минатото,имаше понуди од Барса,Милан и други клубови,поготово во периодот кога Јуве играше во втора лига.Меѓутоа остана во клубот и кога тимот играше во Серија Б,иако неговата плата беше намалена.Зошто го направил тоа?Зошто го сака клубот,и во тој тим бил ПРВ избор во нападот,не бил ничија замена.

Читајте малку меѓу редови.Со самото тоа што не му беше ветено првотимски статус во тимот,значеше и губење на довербата во него и знак дека не е толку неопходен во клубот.За напаѓач кој сеуште може да дава голови и што сака да игра редовен фудбал тоа беше знак дека треба да си бара нов тим.Не верувајте во секакви глупости дека отишол во Херкулес пошто жена му била од Alicante градот од кај што е и клубот.Тоа може помогнало во изборот на клубот во кој ќе оди,али дефинитивно не била причината зашто го напушти Јувентус.

Океј можеби има 33 години и не така млад али сеуште е Кока-Кола за Амаури и Јакинта.И да го продаваш Трезеге во друштво на Амаури и Јакинта е лудост.Па повреден,со една нога ќе игра боље од Амаури.Самиот факт што во тим како Херкулес има постигнато поише голови него Амаури и Јакинта заедно говори,каков напаѓач продадовме,да не збориме каква трага остави во историјата на клубот,и што значеше за навивачите.
И престанете со тоа "Не го продадовме,сам си отидe" ,не управата на Јувентус го продаде и готово.Нејќам да зборам ништо против Марота и Ањели,направија стварно добра ствар летово,а ова со Трезеге е нивна можеби единствена голема грешка.:toe:

Да го земеме и Тоти, не бил среќен во Рома :pos:

^ за Трезеге, не е продаден туку ПОДАРЕН. Дури и дел од платата му плаќа Јувентус...

Прочитајте ја колумнава, "Десет прашања што никој не му ги поставува на Марота", користете гугл se non parlate italiana, ме мрзи да преведувам :)

За ова сериозен си?Имаш линк нешто или се заебаваш? :kesa:

http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=647
за форлан не можам да се сетам каде прочитав .

--- надополнето ---

Наместо да купиме некој асален бек, ние собираме дрва како Барзаљи. На централната дефанзивна линија веќе ги имаме Киело, Бонучи, Легро и Ринаудо , зошто воопшто ни е потребен Барзаљи?

Затоа ќе играме со бекови како Григера и Гросо и ќе не полнат со голови. Не е проблемот во централните дефанзивци, Киело и Бонучи се ОК, проблемот е во бековите, премногу простор оставаме. Стварно катастрофални потези на Марота. Доаѓањето на Форлан би било промашување, ќе платиме 15 милиони евра за 31 - годишен играч (напаѓач чекач, како Јакинта, Амаури, Тони), наместо да земеме некој шпиц од типот на Лавеци, Касано, Тевез, Агуеро. Лошо, лошо ... возот тргна надоле, да видиме што ќе се случи.

--- надополнето ---

Марота го собира жубрето ... очигледно немаме е*ан денар за трансфери.

барзагли со италија 2006 освоил светско првенство зџначи бил во составот ,не е дрво барзагли верувај ми .
За другиѕр ср догласувам што ги земаме,форлан би можел да изигра супер и не зборувајте глупости за него .

--- надополнето ---

Да го земеме и Тоти, не бил среќен во Рома :pos:

^ за Трезеге, не е продаден туку ПОДАРЕН. Дури и дел од платата му плаќа Јувентус...

Прочитајте ја колумнава, "Десет прашања што никој не му ги поставува на Марота", користете гугл se non parlate italiana, ме мрзи да преведувам :)
срамота .

не вреди за форлан кој има 31 год да се фрлаат толку пари.

Јас мислам дека доколку успееме да го ангажираме Форлан, тој во целост ќе ги оправда парите вложени во него. Тој во измеинативе неколку години со настапите за Виљареал а подоцна и Атлетико израсна во еден од најдобрите играчи во светот на својата позиција. Тоа и го докажа со настапите за Уругвај на СП кад беше прогласен за најдобар играч. Јас сум ЗА негово ангажирање.

Не заебавајте многу биле 31 година. Тоа се најзрелите фудбалски години, типот растури на СП сигурно не заборавил да игра фудбал за 6 месеци. Одлични игри прикажуваше и во Виљареал и Атлетико, а ова би му била одлична шанса да освои нешто со голем клуб. Класа напаѓач е, има и лева и десна, преглед на игра, 1 на 1.

Едино нешто што ме плаши е дека и ова е шпекулација и дека нема да видиме Ф од Форлан. И да... баш ми е гајле дали ќе дадат за него 15, 12 или 17 милиони, доста ми е од половњаци во Јуве што не знаат фудбалот дали е топка или коцка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom