Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Све беше срање денеска. Од теренот и судијата па се до Дел Нери кој одлучи да стартува со таква рахитична средина, Красич и Јакинта кои се искењаа пред празен гол, дефанзивната “тактика“ на крај... Само се надевам денешната лекција се научи. И како јаготка на шлагот, овие Наполи по којзнае кој пат се ваѓаат у 90 минута. Одлично!

Марота, нема за тебе новогодишни и божиќни празници. Фаќај се за работа пошто не е на арно ова.

Да победевме, судењето ќе добиеше остар коментар од мене тука и ќе дадев свое видување ама вака... главната вина паѓа на Дел Нери и неговата тактика. Како може бе тренер на Јувентус да му се брани на еден Киево па макар тоа и било со играч помалце. Абе Киево треба да се победи со 7 играчи во поле а не па со 9. Разочаран сум, вријам од нервоза!!! Лош крај за лоша година. Да се надеваме дека во 2011 ќе биде поинаку ама како што реков претходно, со ваков пристап многу тешко да дојдеме до титулата. Можеби 3 месеци немаме пораз во сите натпреварувања ама што ни вреди тоа кога во тој период имаме околу 10 нерешени исходи.

Вака ако се доближуваме можеме уште од сега да им ја честитаме титулата на Миланезите. Ејјјјјј, бод ни вади најпосраната екипа што може да постои, па што останува за екипите по 2-3 класи подобри од овие третолигаши!
aj da zemam da placam .Ako mu se doblizuvame vaka sekoe kolo nasa e titulata kako moze da se doblizuvas i vo istovreme da se odalecuvas.
p.s zal mi e ama koga nemavme sreka sto treba da pravam .
p.s mozevme da mu ja cestitame ako ne doneseme napagac vo januari .

Да победевме, судењето ќе добиеше остар коментар од мене тука и ќе дадев свое видување ама вака... главната вина паѓа на Дел Нери и неговата тактика. Како може бе тренер на Јувентус да му се брани на еден Киево па макар тоа и било со играч помалце. Абе Киево треба да се победи со 7 играчи во поле а не па со 9. Разочаран сум, вријам од нервоза!!! Лош крај за лоша година. Да се надеваме дека во 2011 ќе биде поинаку ама како што реков претходно, со ваков пристап многу тешко да дојдеме до титулата. Можеби 3 месеци немаме пораз во сите натпреварувања ама што ни вреди тоа кога во тој период имаме околу 10 нерешени исходи.
Судењето него коментирам се очекуваше такво нешто џабе ни се коментари него да се смириме малце шо било било(за денес мислам)од јануари да се надеваме на подобро и дека нема Наполи да се вади во 98ма минута

Неискуството се покажа како главен фактор за изгубените 2 бода :tapp:Јакинта ебати чуко што е!:nerv:Ајде зимава да најдеме 1-2ца играчи и да одиме кон титула! :)

aj da zemam da placam .Ako mu se doblizuvame vaka sekoe kolo nasa e titulata kako moze da se doblizuvas i vo istovreme da se odalecuvas.
p.s zal mi e ama koga nemavme sreka sto treba da pravam .
p.s mozevme da mu ja cestitame ako ne doneseme napagac vo januari .
Не ми е муабетот да плачеме туку дека ова му доаѓа како победа на Милан после вчерашниот нивни пораз. Во ситуација кога можевме да им дојдеме на -3 ние сме на -5. Исто беше и лани додека бевме блиску со Интер, кога разликата се движеше од 5-10 бода. Тие ќе одиграа нерешено, ние ќе изгубевме и слични срања. Така не се стига разликата на конкурентот. Никако не смееме да бидеме задоволни од ова денес. Барем јас не сум:toe:

неискуството и незрелоста го зедоа данокот денеска,пред се мислам на Соренсен,Џандонато,незрелоста на Пепе изгледа и толку му е силата на момчето,присебноста на Красич во завршетокот на акциите,како и неефикасноста на Јакинта кој мора да му тргне или да му се даде излезна врата.....денеска и со играч помалку можеше да се дојде до 3те бода,но следуваше казна после 2-3 стопостотни шанси....изгледа дека Киево си го заслужи бодот на крајот...

Неискуството се покажа како главен фактор за изгубените 2 бода :tapp:Јакинта ебати чуко што е!:nerv:Ајде зимава да најдеме 1-2ца играчи и да одиме кон титула! :)

точно според мене дел нери нее кривецот што јакинта и красо не ги искористија шансите бидите храбри

Дел Нери немаше ама баш никаква вина :toe:

Никој не е задоволен од ова денес, али во конкретнава ситуација тенка беше границата меѓу бод и три. Фали класа напаѓач кој ке реализира од една шанса. Крај. Тоа недостига. До тогаш ке нанижуваме по бод на секое второ - трето коло.

На Красич не му го јадете курот. Не е негова обврска да не вади секоја утакмица, зошто - затоа што на Јакинта му се тресат мадињата кога треба да ја опали. 60 метра во таков шпринт да ги истрчаш со топка во нозе и 2-3 на грб е убер тешка ситуација. Шутот е инстиктивен, инерција е во прашање. За центрирање или местење едноставно нема место во таква ситуација. Плус на ова додај го теренот - чушке френке бавча као со трактор и рало да е оран.

Точно е дека моравме да победиме, али тешко да играме на ваков начин, со играч помалку 40 минути, без напаѓач, со судија бог знае што по професија, без главните два клипа во средина. Несреќно останавме без 3 бода во раце и тоа е тоа.

Не правете илузии за Скудето. Целта на овој е тим во овој момент е друга. И да бевме први на чело, со 5 бода пред сите остнати целите ке беа исти. Ако има некаква можност за титула тоа ке го бараме од Март па натаму, ситуацијата ала Рома лани.

Немојте да мислите дека провоцирам,али сварно е болно вака да изгубиш ,знам и ја самиот :smir:

Никој не е задоволен од ова денес, али во конкретнава ситуација тенка беше границата меѓу бод и три. Фали класа напаѓач кој ке реализира од една шанса. Крај. Тоа недостига. До тогаш ке нанижуваме по бод на секое второ - трето коло.

На Красич не му го јадете курот. Не е негова обврска да не вади секоја утакмица, зошто - затоа што на Јакинта му се тресат мадињата кога треба да ја опали. 60 метра во таков шпринт да ги истрчаш со топка во нозе и 2-3 на грб е убер тешка ситуација. Шутот е инстиктивен, инерција е во прашање. За центрирање или местење едноставно нема место во таква ситуација. Плус на ова додај го теренот - чушке френке бавча као со трактор и рало да е оран.

Точно е дека моравме да победиме, али тешко да играме на ваков начин, со играч помалку 40 минути, без напаѓач, со судија бог знае што по професија, без главните два клипа во средина. Несреќно останавме без 3 бода во раце и тоа е тоа.

Не правете илузии за Скудето. Целта на овој е тим во овој момент е друга. И да бевме први на чело, со 5 бода пред сите остнати целите ке беа исти. Ако има некаква можност за титула тоа ке го бараме од Март па натаму, ситуацијата ала Рома лани.

Се согласувам со целиот твој пост. :smir:

Немојте да мислите дека провоцирам,али сварно е болно вака да изгубиш ,знам и ја самиот :smir:

Ова ми се свиѓа!! Кога се друго освен победа на Јувентус се смета за изгубена утакмица :) Тоа е вистинската слика на Јуве!!
Иначе и според мене не е ништо Дел Нери крив. Повеќе Јакинта ме изнервира што промаши зицер. Али вакви работи се дешаваат. Forza Juve

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom