Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Кога веќе колку-толку се смирив, да напишам 2-3 збора:

Одлична утакмица, премногу ќе беше и со Лацио да извадиме 1-1, ме радува карактерот на Јуве, се враќаме на старите патеки :smir:

Сторари- добар, немаше работа, но извиси за голот, според мене он е еднинствениот кривец за голот.

Бонучи и Келини се страшна двојка, од натпревар во натпревар се подобро играат и се надополнуваат. Келини е фајтер и игра со срце и муда, а Бонучи е неверојатно интелигенте, смирен и одлично ја чита играта. Кратко време играат заедно, а се страшен пар.

Еден од двајцата МоМ за мене е Соренсен. Највеќе страв ме фаќаше од него, односно како ќе се справи со брзиот Зарате. Коментарот на Влатче кажува се, е му даде да претне. На 18 години да играш со таква смиреност и цврстина, секоја чест. Ако успеат да го дотераат да игра и во офанзива колку толку, може од него да биде одличен бек.

Гросо- многу слабо, но не ни очекував повеќе од него. Нашата најслаба позиција моментално.

Мело, вториот МоМ за мене, цар на средината, не го видов Хернанес цел натпревар. Многу ме радува и тоа што ја поправи пас-играта, годинава дели одлични дијагонали, само нека продолжи така.

Аквилани исто така одличен натпревар, мислам дека тоа што играше против Лацио дополнително го мотивираше, сепак е дете на Рома. Диригент, прав организатор, башка шутот од далеку му е страшен. Прашање на време е кога ќе ја искине мрежата.

За Красич, нема потреба да трошам зборови, од натпревар во натпревар ја докажува својата класа. Само мислам дека треба да шутира малку повеќе. Како да се плаши да упати удар, но верувам дека ќе се среди и тоа.

Маркизио- моторот на овој Јуве, во сенка е на останатите од средината, но трча највеќе, покрива најголем дел од теренот, играч од сенка, но многу се чувствува неговото отсуство кога не игра. Прав јувентино.

Кваљарела, добар, добро се движеше, но немаше некоја 100% шанса.

Јакинта- не беше лош, добро се градеше, улогата веројатно му беше да спушта топки до Кваљарела. Како и да е, не е за прва постава, лошо се позиционира, но засега мораме да се потпреме на него.

Измените солидно се покажаа. Пепе е во добра форма и тоа треба да се користи, Дел Пиеро дефинитивно е за влегување од клупата, го јадат годините, али слободниот му беше ебе*е, Муслера едвај ја одбрани. Сиско се надмина себеси, таков пас можат само Пирло, Чави и Сисоко :pos2:

Дел Нери исто така ме изненадува со неговата тактика, дисциплина и мотивација, само нека продолжи така.

Да не испадне дека е се совршено, морам уште еднаш да се повторам дека ни фали „убиец“ во 16 метри, создаваме премногу шанси, а не се користат. Процентот на реализација ни е лош, а противниците тоа знаат да го казнат. За лев бек не треба ни да трошам зборови.

Како и да е, да ужуваме во победата бјанконери, сосема заслужена, слатка, а како moral boost, очекувам и победа против Киево!

Mediaset неколку минути пред да заврши утакмицата ја извадил оваа насловна страна на веб сајтот:

63200_1737323636891_1352610622_31839755_2370545_n.jpg

-Јуве, пропуштена шанса. Останува Лацио против Милан.
- Јуве задржан од Лацио

Милош им направи :pusk:

:pipi:

--- надополнето ---

Кога веќе колку-толку се смирив, да напишам 2-3 збора:

Одлична утакмица, премногу ќе беше и со Лацио да извадиме 1-1, ме радува карактерот на Јуве, се враќаме на старите патеки :smir:

Сторари- добар, немаше работа, но извиси за голот, според мене он е еднинствениот кривец за голот.

Бонучи и Келини се страшна двојка, од натпревар во натпревар се подобро играат и се надополнуваат. Келини е фајтер и игра со срце и муда, а Бонучи е неверојатно интелигенте, смирен и одлично ја чита играта. Кратко време играат заедно, а се страшен пар.

Еден од двајцата МоМ за мене е Соренсен. Највеќе страв ме фаќаше од него, односно како ќе се справи со брзиот Зарате. Коментарот на Влатче кажува се, е му даде да претне. На 18 години да играш со таква смиреност и цврстина, секоја чест. Ако успеат да го дотераат да игра и во офанзива колку толку, може од него да биде одличен бек.

Гросо- многу слабо, но не ни очекував повеќе од него. Нашата најслаба позиција моментално.

Мело, вториот МоМ за мене, цар на средината, не го видов Хернанес цел натпревар. Многу ме радува и тоа што ја поправи пас-играта, годинава дели одлични дијагонали, само нека продолжи така.

Аквилани исто така одличен натпревар, мислам дека тоа што играше против Лацио дополнително го мотивираше, сепак е дете на Рома. Диригент, прав организатор, башка шутот од далеку му е страшен. Прашање на време е кога ќе ја искине мрежата.

За Красич, нема потреба да трошам зборови, од натпревар во натпревар ја докажува својата класа. Само мислам дека треба да шутира малку повеќе. Како да се плаши да упати удар, но верувам дека ќе се среди и тоа.

Маркизио- моторот на овој Јуве, во сенка е на останатите од средината, но трча највеќе, покрива најголем дел од теренот, играч од сенка, но многу се чувствува неговото отсуство кога не игра. Прав јувентино.

Кваљарела, добар, добро се движеше, но немаше некоја 100% шанса.

Јакинта- не беше лош, добро се градеше, улогата веројатно му беше да спушта топки до Кваљарела. Како и да е, не е за прва постава, лошо се позиционира, но засега мораме да се потпреме на него.

Измените солидно се покажаа. Пепе е во добра форма и тоа треба да се користи, Дел Пиеро дефинитивно е за влегување од клупата, го јадат годините, али слободниот му беше ебе*е, Муслера едвај ја одбрани. Сиско се надмина себеси, таков пас можат само Пирло, Чави и Сисоко :pos2:

Дел Нери исто така ме изненадува со неговата тактика, дисциплина и мотивација, само нека продолжи така.

Да не испадне дека е се совршено, морам уште еднаш да се повторам дека ни фали „убиец“ во 16 метри, создаваме премногу шанси, а не се користат. Процентот на реализација ни е лош, а противниците тоа знаат да го казнат. За лев бек не треба ни да трошам зборови.

Како и да е, да ужуваме во победата бјанконери, сосема заслужена, слатка, а како moral boost, очекувам и победа против Киево!

одлично кажано се сложувам со тебе :vozbud:

Голот од корнер не ме чуди. Цела недела вежбавме set pices, односно прекини.

Далеку подобро игравме од Лацио, но најмногу голот ми направи мерак затоа што фудбалерите на Лацио лежеа по терен како да се погодени со томахавка. Се влечеа, се тегна, враќаа назад, чекаа да помине време. Епа, ете - помина, дома си одат ко посрани гулаби.

Глас нејкум да чујам. Одиме на 3 бода против Киево и да си ја заокружиме сезонава со добра оценка.

п.с. Моментот при стативата на Аквилани, кога Мело му просра нешо на Јакинта, ко у стил - да не си се обидел да шутираш, ни под разно. И после тоа и Аквилани имаше реакција у стил, "Не, не, не! Остај сеа не терај инат." Aко го најде некој моментот нека го стави - епик, Мело има страшни реакции.

Утре идемо подетално, има материјал за пишување .

Forza Ragazzi , Forza Juventus

можеби Јуве не створи многу 100% шанси,но во моментов беа најважни 3те бода и тоа против тимот кој одлично ја започна сезоната.......Маркизио на оваа улога повеќе се истакнува кога се брани резултат,а не кога треба да се нападне,но добро е кога ќе се заврши се....за залагањето пофалби за целиот тим,нормално-на кој колку му делиле.....забелешка повторно за Јакинта кој никако не може да ја најде голгетерската форма,но на физички план добро изгледа и ги мачи противничките одбранбени до максимум-за жал без завршница......добро е што конечно се раскрсти со ЛЕ па сега силите се насочени на право место,тука е и Ањели да ги подгрее надежите со ангажирање на одличен напаѓач зимава....

:) Супер смо ... Цела утакмица се нервирав и после голот на Красич ми дојде "плафонот од земја" да го удрим хахаха летаја низ соба цигариња,запалке и све друго при рука што ми дојде ...
Иначе за момците само пофални зборови, се играше до последен здив и сето тоа резултираше со победа која несомнено ја заслуживме, ќе беше премногу да се десеше реприза од мечот со фиорентина ...

:) Супер смо ... Цела утакмица се нервирав и после голот на Красич ми дојде "плафонот од земја" да го удрим хахаха летаја низ соба цигариња,запалке и све друго при рука што ми дојде ...
Иначе за момците само пофални зборови, се играше до последен здив и сето тоа резултираше со победа која несомнено ја заслуживме, ќе беше премногу да се десеше реприза од мечот со фиорентина ...

хахахах епа редно беше и ние во 90 + да даемо гол:smir:

хахахах епа редно беше и ние во 90 + да даемо гол:smir:

У сваки случај ... немаше да биде фер среќата пак да не ни излезе во пресрет, поготово што бензин на огнот долеваше и судијата цели 90 минути ...

У сваки случај ... немаше да биде фер среќата пак да не ни излезе во пресрет, поготово што бензин на огнот долеваше и судијата цели 90 минути ...

уффф онај таглавенто море најгнасен од сите судии е во италија против сите големи екипи суди против милан јуве и интер лани ги тури од црвени картони :S како му дале да суди

Aуф каков момент... вака немам скокано и урлано којзнае од кога. Mojве уште се крста у дневна...

Пратиго коментаров на клипов !
damjanovicnikola20
4 hours ago
@wormsd: hahahhahahhalllsvaka cast legendo..hhahah...ljubim te u kurac...hahahahahhahahahah

да пишам и јас некој збор за утакмицата
-заслужена победа со оглед на тоа дека Лацио освен голот и шансата на Флокари веднаш после голот немаа други изгледни ситуации да постигнат гол.
-судијата не судеша добро како за нас,така и за нив(имаше 2-3 фаула кои не им ги свирна)
-одличен пас на Сисоко само ме страв ние да не го фалиме,а тој остане на тој пас цела сезона :(
-друго нема што да пишам,сите изигра перфектно :smir:

ААААААААААААААААААААААААААААААААААА ГАЗЕЊЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕее.....
КРАСИЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧччччччччччччччччччччччч. <3

Eве и јас да ја честитам победата ептен ме израдуваа ... Толку нервирања што нејкеше да влезе цел натпревар али крајот го краси делото ... КРАСИЧ :zver:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom