Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Мота е најголемиот виновник поради нерешениот резултат,и после овој натпревар очекувам Соренсен да добива повеќе шанси како десен бек (до враќањето на Григера).Можеби Соренсен не е добар за во напад,но ќе биде далеку покорисен во одбраната од Мота кој освен неколку центаршутеви, нема никаков друг придонес за играта.

Одличен гол на Симоне Пепе,кој најверојатно ќе биде стартер на наредниот натпревар со Катанија поради суспензијата на Маркизио.

И на овај натпревар се покажа тоа дека на Јуве најмногу му недостига класа напаѓач, кој знае со еден потег да реши натпревар,Јакинта троши премногу шанси.

И на овај натпревар се покажа тоа дека на Јуве најмногу му недостига класа напаѓач, кој знае со еден потег да реши натпревар,Јакинта троши премногу шанси.
Нешто како З.И. на времето, не сакам ни името да му го спомнам!

Едноставно ни треба CF/ST одма под хитно =) ...креираме премногу шанси а нема кој да ги заврши ...истото ни се случи со болоња , само таму дрвото мота фала богу не киксна вака .....Додека не се врати Григера мораме да го играме соренсен RB или од примаверата некој или пепе ........ добро 10 утакмици без пораз :)

--- надополнето ---

Нешто како З.И. на времето, не сакам ни името да му го спомнам!

Јас ке го направам тоа за тебе = > Zlatan IbraHOMOBITCH :) :vozbud:

Еден голем црн бумбар за денесниов меч...

Мајка му стара од толку шанси да дадеш еден гол од позиција која не ни наликуваше на шанса ( ни на крај на памет не ми беше дека од таму ќе израмниме) а шупаците од пола шут кон гол исто така дадоа еден гол. Што би рекол Џон Крокодилов (Цацко), јас сум разочаран, максимално разочаран...
А Фиорентина,... слободно нека си го напикаат бодов у гз. Се надевам со него дека ќе изборат опстанок па ќе имаат и тие корист, во спротивно сметам дека ни се откинати 2 бода а ботовиве немаат никаква придобивка од бодов.

Што е работава бе дома коа играме не прати некој невиден малер и готово!! :nerv: Ај може со новиот стадион ќе имаме поише среќа и се да му е..м на тој Боруч, никад за појак тим да не забрани аааааааааа!!!! :zid:

Што е работава бе дома коа играме не прати некој невиден малер и готово!! :nerv: Ај може со новиот стадион ќе имаме поише среќа и се да му е..м на тој Боруч, никад за појак тим да не забрани аааааааааа!!!! :zid:
Што ти е крив Боруч човекот за тоа е платен таму да брани, нашите дрва не и ги биба незнаат да шутират :tapp:

Се разочарав вчера.На теренот прави борци беа играчите и кога го примивме голот си реков нема шанси ова вака да заврши, сигурно тепаме.Имавме игра, ја имавме средината и шансите ама дефинитивно фали некој кој ке знае да ги искористи тие шанси и да дава голови.Пепе и мене ме изненади со голот, секоја чест за него ама не очекував со таков гол да изедначиме ако се земе во предвид дека ја имавме играта и дека мораше повеќе голови да се дадат од овие шанси.Најефикасен тим во серија А сме а кога ке видите какви шанси се промашуваат и што правиме во последните 3-4 утакмици тогаш ако ние сме најефикасни што прават другите?За никаде се :toe:.Имаме шанса да завршиме високо во табелата (првите 3 места) јас очекувам второ место годинава минимум ама мора да се користат шансите повеќе.Напаѓачите ни се очајни, кваљарела неможе сам, Дел Пиеро можеше да ја реши утакмицата имаше неколку одлични шанси ама тоа е тоа, ваквите промашувања коштаат бодови.Со рома изгубивме 2 заслужени бода, болоља еве сега и Фиорентина.Тоа се 6 бода кои можеа да не одведат на првото место во серија а.Добро е што ни Милан ни никој друг тим нема некоја посебна игра и на сите им се случува да грешат и тоа ни дава време да си ја исправиме грешката.Многу е битно тоа што не губиме утакмици туку барем нерешени вадиме и добиваме стално бодови ама мора да се трудат повеќе и да се оди на победа.Првите минути од утакмицата се најопасни и тука мора да се искористи и да се даваат голови.Вчера не заеба голот у 5 минута.Од наредната утакмица мора ние да се трудиме да дадеме први гол и тоа што е можно порано.После не е проблем зашто имаме средина, имаме тимска игра и ке се приведе до крај утакмицата, ке играме контри и полуконтри во тоа сме добри.Ама мора да се користат првите шанси во мечот за гол да се постигне зашто после е се потешко и потешко.Вчера фиорентина се затворија и беше тешко да се дојде до гол.Голманот им беше расположен вчера и тоа беше плус за нив.Ама следната утакмица не смееме да си дозволиме вакво нешто.Следната утакмица Соренсен мора да добие шанса да игра од прва минута и еве Пепе ме изненади вчера се надевам ке продолжи вака и ке ме изненади и следната утакмица со гол.

Не се нервирај Коки,барем вчера тепаше 3ри партии по ред така да кулирај:pos:,иначе дајте да се дог за фудбал барем за другата недела ако не... :toe:

онај мота е дрво најголемо цела срека шо варгас се враќаше во одбрана и не одеше многу во напад иначе ке го отепаше во дриблање и 5 гола ке ни клаеја сигурно мота поке да не го видам во игра :nenene:

Според она што го одиграа вчера, Јувентус заслужи победа. Но, без оглед на се на крајот се гледа резултатот, па макар и да створиле милион шанси.
Огромна е разликата од овој и ланскиот Јувентус. И покрај тоа што примивме мизерен гол, од мизерниот Мота тимот продолжи да притиска за израмнување и да не се предава до последниот здив. За жал ова го немаше изминативе години. . .

Причините за тоа што не успеавме да победиме ги гледам во следново:

1. Фиорентина дојде до рано водство. Од тука главна наша и нивна преокупација беше шеснаесетникот на Фиорентина. Варгас трчаше како и коњ и all night long заедно со Пасквал го удвојуваа Красич. Рака на срце, одлично го удвојуваа.
2. Мело и Аквилани немаа свој ден. Како ретко до овие 12-13 кола, не одиграа лошо но не беа ни нешто посебно. Просек од двајцата кои се клучен дел во движењето на тимот напред.
3. Гранде Мота! Права катастрофа од човек. Татко му боље да го издркал у чашка. Работава, 'Јоој не радиш оно што сам ти рекао, јебем ли ти лебац крвави !'. Мене ми е јасно уште пред 2-3 кола, а се надевам дека и него сега му се разјасни зошто едно 18 годишно дете треба да го седне на клупа.
4. Недостиг на прав напаѓач. Токму во овие ситуации најпотребен ни е напаѓачот (во права смисла на зборот) кој го немаме. На Јакинта му требаат 10ина шанси за да постигне гол. Кутриот, вчера од 5 метри не можеше гол да даде. Во таква ситуација нема што повеке да бараме.

И друго,

Не е прв пат, напред индивидуално да се завршуваат акциите. Минатата недела мислам така му направи Јакинта на Кваљарела, вчера Дел Пиеро на Красич. Ради таквиот индивидуализам страда цел тим. Тоа никако не можам да си го објаснам.

п.с. Моментот кога Андреа ја пали публиката :)

Нешто што често во минатото го практикуваа Бљан и Чиљи :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom