Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Супер резултат иако можевме да ги однесеме 3-те бода во Торино, но тоа е судјата си го направи своето ... чист пенал не ни досуди при првиот фаул над Красич.1 кикс на одбраната не кошташе примен гол ... со кренати глави си одиме од Манчестер и со мудри мисли во недела со Интер да им приредиме една фудбалска претстава :)

Можевме да тепаме, но тоа е тоа. Само ми е криво што не влезе слободниот удар на Дел Пиеро. Тактички добро изигран натпревар, добро се браневме, но има уште многу простор за напредување. Не верував дека ова ќе го кажам, но Григера пријатно ме изненадува. Добро е што и самоте играчи се штедеа и не се форсираа, а и Дел Нери ги изротира некои играчи. Сепак дуелот со Интер е каде-каде побитен од овој со Сити.

П.С Уште еднаш ќе прашам, дали сте сигурни дека собиранката е во Ало-Ало зашто прееска бев таму и во тој кафич нема телевизор. Да не мислите на Marqee, кафичот до Ало-Ало?

Абе браќа дајте да кажеме некоја бројка приближна кои ќе идеме и собираме и да договориме место ама каде што ќе можеме да гледаме и претходно ден два да им кажеме на газдите слушај шефе утре ти доаѓаме 50 души намести 5-6 огромни ТВ да гледаме Јуве Шинтер ...

јес да ми е задоволство кога победува Јувентус,ама ова е ЛЕ......

Не знам дали овој пост е за во Мистерии или тука али чудно ми е ... Никогаш сезонава не сме победиле кога играл Де Чеље ... Не можам да си објаснам стварно е мистерија ... Некоја вуду магија е ваљда :toe:

Задоволен сум, иаку презадоволен ке бев ако влезеше овој слободниот на Дел Пиеро. А и немавме многу избор во нападот за внесување така да тоа беше максимумот.
Сисоко боље централен дефанзивец да го ставиме нека брани само, за повлечување на топки или за пасови е многу слаб, вака само ке избацува како дефанзивец :) хаха

Задоволен сум, иаку презадоволен ке бев ако влезеше овој слободниот на Дел Пиеро. А и немавме многу избор во нападот за внесување така да тоа беше максимумот.
Сисоко боље централен дефанзивец да го ставиме нека брани само, за повлечување на топки или за пасови е многу слаб, вака само ке избацува како дефанзивец :) хаха

У моментов Мело е класа за Сисоко,сеа ги нема тие што викаа да го продадеме,златна канта го ругаа сеа ќутат,и на оваа утакмица изигра добро,како ги исфрли двајца тројца ,подобрена му е играта у секој поглед,се врати оној Мело од Фиорентина,за со Интер Мело и Аквилани у прв тим,Траоре да не знаете кога се враќа?не можам да го глеам Аштон Качер по лева страна,боље нека игра таму Григера ,се пронајде дечкото таму,цел живот играл грешна позиција човекот,требало лев бек да игра:) следна утакмица Мота и Григера бекови,Кваљарела и Јакинта напад ,у второ влегува Алекс да ја реши од слободен
:tv:

да ја продолжиме традицијата на плескање у гостински терен среде Милано:)
12.02.2006 Inter-Juve 1-2
22.03.2008 Inter-Juve 1-2

03.10.2010 Inter-Juve 1-2???:)

хаха вицов е добар!!!

дете од 7 години и вика на мајка си - 'мамо,мамо,стигнува автобусот на јужноамериканците" мајката-"не сине,тоа е автобусот на Интер".
:pos2:

Никој не спомна колку што прочитав за играта на Мартинез , што мислите ? Според мене се изгуби денеска , Пепе кога влезе се осети напредок некаков на левата страна а и повеќе му помагаше на чељота . Иначе тактиката на Манчини апла беше "Удри на бековите" а и незнам колку приметивте ама кога Григера се префрли на левата страна по замената Чељо/Мота , џонсон беше прекомандуван на другата страна, заклучок-покрај чељо све играчиве изгледаа мн појаки :))
Како и да е , Сити и немаше некој мн сериозни прилики и немаше ништо повеќе од нас ако ја погледнеме статистиката , а од друга страна Јувентус имаше недосуден пенал и најдобрата шанса односно пречката на Дел Пиеро ... Значи според мене Дел Нери дојде да изигра 0 и тоа го доби, без најдобриот состав и без алтернативи во нападот.
Па на крај краева ако ние сме задоволни со бод Сити треба да бидат исто толку па може и повеќе .

Никој не спомна колку што прочитав за играта на Мартинез , што мислите ? Според мене се изгуби денеска , Пепе кога влезе се осети напредок некаков на левата страна а и повеќе му помагаше на чељота . Иначе тактиката на Манчини апла беше "Удри на бековите" а и незнам колку приметивте ама кога Григера се префрли на левата страна по замената Чељо/Мота , џонсон беше прекомандуван на другата страна, заклучок-покрај чељо све играчиве изгледаа мн појаки :))
Како и да е , Сити и немаше некој мн сериозни прилики и немаше ништо повеќе од нас ако ја погледнеме статистиката , а од друга страна Јувентус имаше недосуден пенал и најдобрата шанса односно пречката на Дел Пиеро ... Значи според мене Дел Нери дојде да изигра 0 и тоа го доби, без најдобриот состав и без алтернативи во нападот.
Па на крај краева ако ние сме задоволни со бод Сити треба да бидат исто толку па може и повеќе .
Имајки во предвид дека само што се врати од повреда,не би било фер да му судиме,ке му прогледаме низ прсти,инаку јас мислам во секој случај Пепе ке си остане во прв план во текот на цела сезона....

Фантатично изиграни први 20-ина минути, со таква игра може да му парираме на секој! Проблемите почнаа после голот кога се повлековме и им препуштивме поголем дел од теренот на Шити. Како и да е со оглед на судијата (педер) ова е одличен резултат. Друго, ме радува подобрената игра во офанзивни контра напади кога точно се знае кој каде треба да движи. Понекогаш себичноста на индивиуалци (Јакинта) знае да заебе работа ама и тоа се средува со мало шамарање на тренинг! :) :)

Се на се позитивен настап на момците денес, против тимот што потроши најголем трансфер буџет летово.
Некст - Интер!

Добро одигран натпревар од страната на Јуве против Сити.Лесно можеше да се случи од ова гостување Јуве да си замини со 3 бода,но ова беше најтешкото гостување на Јуве во ЛЕ и со оглед на тоа освоениот бод е добар резултат.

Одбраната беше доста подобра во однос на минатите натпревари,но сеуште има некои недостатоци,кои со тек на време мислам дека ќе бидат надминати.Григера одигра одлично на овој натпревар,Де Чеље има најголема вина за примениот гол,но со оглед на неговите перформанси на натпреварите што ги одигра оваа сезона,беше доста подобар.Бонучи и Киелини беа на нивото на својата задача.

Мартинез беше дефинитивно најслабиот поединец во Јувентус на овој натпревар,и се надевам дека ќе се подобри.Сисоко беше добар на овој натпревар,Маркизио може да изигра многу подобро од тоа што го прикажа против Сити,а Красич беше добро чуван од Забалета.

Јакинта постигна одличен гол за водство на Јувентус,но на неколку пати беше доста себичен.Дел Пиеро изигра добро,малку недостасуваше уште еднаш да биде херој на натпреварот, ако го постигнеше голот од слободен удар.

Manchester+City+v+Juventus+FC+UEFA+Europa+u5ZSpgag1ggl.jpg

Manchester+City+v+Juventus+FC+UEFA+Europa+4z_O-BGfIAxl.jpg

Manchester+City+v+Juventus+FC+UEFA+Europa+2YuaYMTp6Wnl.jpg

Manchester+City+v+Juventus+FC+UEFA+Europa+zzD-9IaZrH0l.jpg

Задоволен и од резултатот и од покажаната игра, после постигнатиот погодок не се виде некоја голема желба да се нападне, најверојатно се чуваја силите за во Недела, така да 70 минути се играше онака "Италијанско". :)

de4ki daj stvarno videte dali ima tamu TV u alo alo...ako nema do toj kafi4 nekoj neka vidi so TV i tamu neka go organiziraat, da ne ideme za dzabe :)

--- надополнето ---

Nemalo vrska tamu deka nema TV. sea mi kazaa deka ke ima i koj saka slobodno neka ide u sk :D

de4ki daj stvarno videte dali ima tamu TV u alo alo...ako nema do toj kafi4 nekoj neka vidi so TV i tamu neka go organiziraat, da ne ideme za dzabe :)

--- надополнето ---

Nemalo vrska tamu deka nema TV. sea mi kazaa deka ke ima i koj saka slobodno neka ide u sk :D

Другар уживај и да нема Тв не е само тој кафич, работата е да се собереме, а како што гледам има голем интерес така да ќе биде интересно. Јас идам сигурно... едвај чекам... :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom