Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
скудетото се претвори во реалност,само треба да се одработи несто и во јануари.
во јануари ги бараме капдевила и тоа мозе да се земе за мали пари бидејки му истекува договорот во јуни знаци само некој милион и ке имаме големо ресение,касано веке е одписан од сапдорија и го чекаме.со тиа двајца титулата е земена .
Не е се до 1/2 играча.
Многу ама многу работи може да се случат до крајот на сезоната , така да неможеш да кажеш титулата е земена ...
Ама шанса за титула имате , само до кога ќе трае овој run на Lazio се чудам јас... дали мислите е можно да не престане?

Не е се до 1/2 играча.
Многу ама многу работи може да се случат до крајот на сезоната , така да неможеш да кажеш титулата е земена ...
Ама шанса за титула имате , само до кога ќе трае овој run на Lazio се чудам јас... дали мислите е можно да не престане?

Лацио немаат играно со ниту еден салам тим (освен Милан ако ги сметеш за јаки по она сношти :pos2:) ама еве денес со Палермо се покажаја дека ќе бидат заебани.

Патем каков Капдевиља бе не бидете ненормални Шпанец за одбрана боже сакувај.

По оваа повреда на Де Чеље Гросо треба да биде вратен во првиот состав на Јувентус,ама по се изгледа дека Дел Нери ќе повика некој од Примавера составот на Јуве. Со оглед на тоа што Траоре сеуште е повреден,Де Чеље исто така денеска се утврди дека ќе биде оддалечен од терените подолг период,а Григера се очекува да биде подготвен за наредниот натпревар против Чезена,достапни бекови на Дел Нери ќе му бидат само Григера и Мота,а треба играч кој ќе биде нивна замена.

Лацио немаат играно со ниту еден салам тим (освен Милан ако ги сметеш за јаки по она сношти :pos2:) ама еве денес со Палермо се покажаја дека ќе бидат заебани.

Патем каков Капдевиља бе не бидете ненормални Шпанец за одбрана боже сакувај.

Сакаш да кажеш дека Пујол и Пике не ги бива?што има везе ако е шпанец ако е добар зимај,мене ми е добар играч и сигурно е подобар од Де Чеље иако е над 30 год.ни треба и искуство малце назад,со Шпанија зема светско дечкото.

а и сеа со повредата на Де Чеље од три месеци,Траоре не го видовме добредојден ни е секој на таа лева страна.

Сакаш да кажеш дека Пујол и Пике не ги бива?што има везе ако е шпанец ако е добар зимај,мене ми е добар играч и сигурно е подобар од Де Чеље иако е над 30 год.ни треба и искуство малце назад,со Шпанија зема светско дечкото.

а и сеа со повредата на Де Чеље од три месеци,Траоре не го видовме добредојден ни е секој на таа лева страна.

Пујол и Пике се закон АМА за играта на Барса, ама за да играат во италија хмм ќе подразмислам малку.

Дел Пиеро за рекордот што го надмина.Нели го имаше израмнето и сега со голот против милан го надмина и еве еден дел што го начекав преведен:

Овие голови ги посветувам на сите кои во последните години ме опишуваат како затворен за фудбалот. Долго време не мислам за тоа. Но, тие само ме стимулираат. Мислам повеќе за луѓето кои се секој ден со мене. Што секој ден страдаат и се радуваат со Јувентус. Резултатите кои ги добивам на теренот се мојот одговор за сите. Не знам каков ќе биде следниот рекорд. Не сакам дури и да размислувам за тоа."

Ќе може ли некој да ме извести кој играчи се повредени и кога се очекува да се вратат.Благодарам однапред :smir:

Ќе може ли некој да ме извести кој играчи се повредени и кога се очекува да се вратат.Благодарам однапред :smir:
Еве ти друже, копи паст е од juvefans

Buffon: Povred ledja. Post-operativni tretman. Ocekivani povratak sredinom januara.

Rinaudo: Povreda ligamenata. Ocekivani povratak krajem godine.

De Ceglie: Slomljena kost u kolenu leve noge. Ocekivani povratak za najmanje 3 meseca.

Martinez: Slomljena metatarsalna kost levog stopala. Ocekivani povratak za najmanje 2 meseca.

Manninger: Problemi s člankom desne noge. Ocekivani povratak za nesto vise od mesec dana.

Lanzafame: Povreda gleznja. Ocekivani povratak za mesec dana.

Grygera: Povreda kolena desne noge. Ocekivani povratak za manje od mesec dana.

Traore: Povreda misica desne noge. Ocekivani povratak za sedam dana.

Iaquinta: Problemi sa kolenom desne noge. Ocekivani povratak za par dana.

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=33000

Комплименти од Моџи за играта на јуве,накратко ,со карактер и детерминација јуве го надмина отсуството на Красич,посебно ги пофали Маркизио и Мело кој изиграа феноменално,изјави дека Дел Нери му дал една добра воспитна лекција на Алегри:):)

Моџи ја типуваше Милан-Јуве 1 ,го бива за трансфери али за прогнози не баш:)

МЕЛО Е ЛЕГЕНДА БЕ !! :)

Нека продолжи вака, по е мотивирачки а и во од почетокот на сезоната игра брилијатно заедно со Аквилани, браво и за него !!
Ајмо сега да не соприме, одиме и даље на победи !!

forza juventus !!

Buffon: Povred ledja. Post-operativni tretman. Ocekivani povratak sredinom januara.

De Ceglie: Slomljena kost u kolenu leve noge. Ocekivani povratak za najmanje 3 meseca.

Martinez: Slomljena metatarsalna kost levog stopala. Ocekivani povratak za najmanje 2 meseca.

Manninger: Problemi s člankom desne noge. Ocekivani povratak za nesto vise od mesec dana.

Зарем и Амаури не е на листата на повредени? Или самоповреда не се речуна :pos:

Зарем и Амаури не е на листата на повредени? Или самоповреда не се речуна :pos:
Хмм, беше на располагање за со Милан...мислам и на клупа дека го видов??? океј си е Амаури бе,чека прав момент,ке покаже Сандо Кан,кој е главен.:icon_cool

Лошо е што од девет повредени играчи четворица се бекови. :nesum: Добро е што Траоре се очекува за недела дена да се опорави иначе ќе мора со младинци да се игра или со Пепе на позиција лев или десен бек. Повторно и оваа година мака мачиме со повредени играчи, додуша не е колку што беше лани али пак голем е бројот. Ајде нека дојде више тој јануарски преоден рок и да се освежиме малце со нови играчи, првенствено на бековските позиции па за друго мање - више битно.

--- надополнето ---

И да, СРЕЌЕН РОДЕНДЕН КРАСИЧУ!! Денес пуни 26год. па да е жив и здрав и многу радост нека ни донесе :) :party1::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom