Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
BREAKING: Zinedine Zidane has made the decision to leave Real Madrid C.F., ending his 2nd managerial spell at the club. (via Fabrizio Romano)

1622065179186.jpeg

меѓу конте и алегри - алегри.............мајстор за тактики, предноста на конте е што ќе гледаме атомски фудбал и цедење на играчите до 90та минута, со алегри има далеку поубава игра за око со финеси,припрема за секој натпревар и функционирање на тимот како швајцарски часовник секоја минута од натпреварот..........и двата се мајстори за лига,а отпад за ЛШ
Brat mislam deka so Konte igravme poubav fudbal za oko Pirlo, Vidal ,Markizata pravea shansi ko nenormalni samo napadot beshe dupka. Mnogu zavisi shto ekipa kje dobie noviov trenjer i da se ischisti gjubreto v sredina

Полека со процентите .... Деви Момблано....
Кога е веќе таква работата да се корегирам

Алегри е наш тренеер 99.9997%
Зидан има точно 00.0002%
Гасперини 00.00005%
Гвардиола 00.00005%

Конте ја имаше усовршено 352 и беше врвен мотиватор, ама ич не беше флексибилен.. едино на почеток почна 424 па одма после смени 352 и остана така.. Алегри е повеќе димензионален, се прилагодува, поинтелегентен.. затоа и лш стигаа у финале.

Зидан ми е сумњив.

Алегри би го одбрал ко прва опција без размислување.

А Пирло гревот ни за вториот тим не би го стаил.. нека доучи теорија апсолутно ништо не покажа тактички. Па на крај почна да трча да прославува после головите ми глуми нешто... Имаше ли он ќерка, жена, швалерка? @Scirea ?

Мадрид отпоќе притиснал и демек е Алегри сега блиску до опстанување тренер на РМ според АС

Мадрид отпоќе притиснал и демек е Алегри сега блиску до опстанување тренер на РМ според АС
Ќе си се договорат Ањели и Перез. Зидан кај нас, Алегри кај нив.

Ќе си се договорат Ањели и Перез. Зидан кај нас, Алегри кај нив.
Па според Момблано (I know) пред некој час Јуве пратил некој претставник да разговара со Зидан лице во лице ова уште пред отказот.

Демек Јуве ако го сакал Алегри ќе го потпишел одма уште денес но со ослободувањето на Зидан прекинале преговорите кои биле во напредна фаза плус Перес и Ањели имаат одлична соработка.
Автоматски споено мислење:

Вамос Зизу! ја мислам дека Алегри го даде најдоброто веќе во Јуве,штета само што не зема бар една ЛШ,реално тешко би било да ги повтори резултатите поготово што ако се нема многу кеш за засилувања мада без Роналдо ќе се направи простор за екстра засилување - Погба,Аоуар така нешто.

Јас мислам еуфорија се крена поради отказот на Зидан и дека никој ништо не знај. Ќе иствитат 3000 сценарија за на крај да биди етеее едно испадна.

btw идиотот Момблано прв објави за Конте :icon_lol:

GdS: "Allegri has said no to Real Madrid. Agnelli is ready to close with a 3-4 year contract for 9 million a season. He can sign on Friday"

Алегри стигна до финале поради квалитетот на составот, особено 16/17та сезона.

Не заборавајте само во финалето што се случи.

Исто заборавате дека Алегри комплетно го загуби тимот, со Бонучи се скара, па овој си замина, со Дибала беа цело време закачени, Роналдо не му беше по ќеиф, со Пјанич исто имаше проблеми и да не набројувам.

Суетен е Алегри, нема контрола над тимот, нема доволно авторитет (сетете се само Дани Алвеш како му се посра врз главата и му еба матер на финалето), се фокусира премногу на резултати, дури и во Серија А каде што имаше 3 класи подобар тим од првиот следбеник и така натаму.

Проблемот е што одреден дел од лошите работи со него се заборавени, се паметат само добрите.

Алегри стигна до финале поради квалитетот на составот, особено 16/17та сезона.

Не заборавајте само во финалето што се случи.

Исто заборавате дека Алегри комплетно го загуби тимот, со Бонучи се скара, па овој си замина, со Дибала беа цело време закачени, Роналдо не му беше по ќеиф, со Пјанич исто имаше проблеми и да не набројувам.

Суетен е Алегри, нема контрола над тимот, нема доволно авторитет (сетете се само Дани Алвеш како му се посра врз главата и му еба матер на финалето), се фокусира премногу на резултати, дури и во Серија А каде што имаше 3 класи подобар тим од првиот следбеник и така натаму.

Проблемот е што одреден дел од лошите работи со него се заборавени, се паметат само добрите.
Да бидам искрен, мене Алегри ми е повеќе гаранција за успех него ли Зидан во моментов. Зидан е научен на готов тим, а Јуве нема таков во моментов. Ќе видиме, иако според 99% од најрелевантниве медиуми следната година на Јуве тренер ќе му биди еден од Алегри и Пирло.

:DЌе ви еем процентите Момблановски ја

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom