Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Jas ne znam so Ronaldo sto se slucuva, ista kriza kako na pocetokot od sezonata
Лоша форма се согаслувам али статистички денес 1 гол и 2 асистенции :D мислиш прегазил све живо и диво а уствари дрво беше..

Преокрет беше излегувањето на Рабио .. мислам дека иако играв за ФК Тиверија у општинска лига .. играв подобро од ова дрво.. ама озбилно, имав осет , дриблинг.. точен пас.. ориентација за простор и соиграчи.. ова дрво кој го излажа дека е фудбалер и која неспособна управа која проценила дека е материјал за клуб од висок калибар ?

Бернардески добрп комбинираше псообено од ко излезе Рабио.

Не знам што формација играа откако Рабио ама не е лошо да продолжи да се фура.

Бњнтанкур одличен пак. Берна исто според мене изигра добро.

Сари ги погоди измените. Бонучи некни изјави дека направиле пакт и дека имале долг разговор помеѓу нив и менаџерот и од тогаш тимот стварно игра подобро и има жар.

Ми се бендиса како сите напаѓаа се бореа за топки и се враќаа назад.

Де Лигт после лошиот почеток на сезоната можам да кажам дека прераснува во еден од најдобрите дефанзивци.

Голзало машинка дебела ... мора да го задржиме .. бар за од клупа..
Пре би го задржал одколку да фрламе пари за поголемиот дел од имињата што ги поврзуваат со нас. Најсериозно. Класа играч.

Иначе, одбраната бетон. Де Лихт играчиште. Гол немаме примено којзнае од кога. Може играме лошо у задњо време, ама се враќаат у ритам сите полека полека.

Коста е играч за од клупа дефинитивно. Одма прави разлика кога е изморен противникот.

Да не го урочуваме Де Лигт, али наликува на оној од лани кога изгази.. не дека нешто посебно голот денес што го даде, очај се Лече у одбрана, али назад беше прав лидер, бонинаторот излагаше напред и овој сам беше буквално на 2 пати 1 вс 1 со играч на лече (особено кога лесно го претрчаа Пјаниќ кој е спор ко тракор) и малиов му се пушти без колебање и му ја изби топката, онака прејак е 1 вс 1 според мене... слабост мислам дека му е маркирањето...
Автоматски споено мислење:

Иначе немаме примено гол од игра 5 текми по ред во Сериа А ( не го рачунам тој со Спал јер је од пенал) плус два од купот значи солидни број на утакмици каде што сме клин шит знаејќи го фактот дека цела полусезона ни даваа голови помалите екипи ко од шала..

И уште нешто.. До крај имаме уште 4 "потешки" утакмици од кои 3 ни се дома со Аталанта, Лацио и Рома и на гости со Милан... Ако ја изгубат титулата нека се утепаат..

Последно уредено:
Wow !

Maurizio Sarri's Juventus has 69 points in 28 Serie A games, Capello in his first Juve season didn't earn more points after 28 games, Conte in his first Juve season didn't earn more points after 28 games, Not even Allegri in his first season earned more points.

Mister https://t.co/WeGUMLo17h

Arthur’s contract at Juventus: He will earn a basic salary of €5m a year + bonuses in his first season. This could increase during his five year contract to as high as €7m a year + bonuses. [Romeo Agresti]

Ова донекаде е и олеснување на буџетот за плати,Пјанич зимаше 6,5м со новиот договор,а Артур ќе зима почетни 5,што дај боже да се снајде да ги исполни бонусите и да стигне до 7.

Andrien Rabiot v Lecce

28/29 Passes completed
1/1 Long ball completed
3/3 Ground duels lost
34 Touches
2 Recoveries
1 Interception
1 Clearance
3 Fouls

Improvements needed. https://t.co/cAj2LvV28p

Paulo Dybala v Lecce

45/46 Passes completed
7/2 Crosses completed
2/2 Long balls completed
1/3 Shots on target
65 Touches
2 Key passes
2 Chances created
1 Foul won
1 Goal

Enjoyed himself. https://t.co/IwZPTJviqh

Manchester City starlet Felix Correia will join Arthur in undergoing a medical with Juventus today.

Gianluca Di Marzio reports Correia [pictured, right] is set to sign from City, although he is expected to go straight into Juve’s Under-23 team next season.

The 19-year-old only moved to the Premier League giants from Sporting CP last summer and was immediately sent on loan to Dutch side AZ.

Иначе овај Морено важи за вондеркид и одличен. талент ама не му се допаѓал животот во Италија демек.

Manchester City starlet Felix Correia will join Arthur in undergoing a medical with Juventus today.

Gianluca Di Marzio reports Correia [pictured, right] is set to sign from City, although he is expected to go straight into Juve’s Under-23 team next season.

The 19-year-old only moved to the Premier League giants from Sporting CP last summer and was immediately sent on loan to Dutch side AZ.

Иначе овај Морено важи за вондеркид и одличен. талент ама не му се допаѓал животот во Италија демек.

Еден од полошите младинци што нема ни 10 гола у последните 2 године од кога заиграл за Јувентус У-23. А дојде како вондеркид хајп вововов. Нека му е со среќа. Важно од младинците најјаки играчи што ни излегле се Де Чеље, Маркисио, Џиовинко, Кеан у последниве 01239102 9године

#Arthur has asked not to participate in #Barça's remaining games of the season in UCL (like Werner-Leipzig) anymore. The brazilian midfielder feels mistreated by #Setien and he would like to concentrate only on #Juventus from August. #transfers #FCB

Sarri still wants Jorginho at Juventus. Arthur will be the replacement for Pjanic, while Jorginho as a replacement for Khedira/Rabiot. Both could leave the club. [La Stampa]

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom