Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Бентанкур изненади страшно многу и се гледа зошто на оваа позиција го форсираат за Уругвај ама и јасно е дека на Сари замислата за треквартиста е да има поќе тркачки способности покрај технички нешто како Видал кај Алегри првата сезона.

Дибала е ѕвер очигледно е дека ќе добие нов договор и дека нема да си оди, после замената на крајот на мечот ме интересираше за што разговарше толку долго со онај претставникот на клубот кој и да беше.

Рабио последните 2 утакмици е страшно добар и мисл мдек редно е да го седни Матуиди на клупа и д го користи само за бранење на водство, секоја чест за Матуиди трча многу се труди силен е ама не е за ваков стил на фудбал.

Сари досега ептен позитивно ме изненадува, тимот игра стршано во напад. Куадрадо е прероден со каква леснотија ги минува игрчтие нарпед и е преопасен како бек пак ќе речам она што требаше да биди Кансело а не беше. Замената Кедира - Игуаин е чистата разлика меѓу него и Алегри. Алегри го обожавам како тренер ама Сари мора да му се оддај почит за ова досега.

Сари спрема играчите некако мн како другар е поставен и како татко, нешто што не беше Алегри.

Друга позитивна работа е тоа што Кедира последниов месец нема одиграно повеќе од 60 минути а времето на Бентанкур расти.

Забележав пак проблеми во комуникација кај Де Лигт со Бонучи. Малиот има потенцијал силен е и се останато ама кога е потребна комуникација не се разбираат и сег брзо изјави дека Италијански е тапа..Мн надолу на моменти го зедовме сепак е 19/20 години ама ќе го биди, сигурен сум во тоа. Криво ми е за Демирал ама како што гледам и тој ќе добие шанса.

Уште еднаш MoM Бентанкур и Дибала.

Dibala sakaa da go sitnat ejjj ne mi se veruva.. ovie pa Lokomotiv i na 2-1 se branea,trenerot im e napredna verzija na Alegri:D
ЕЈ ама шала настрана, Алегри и овој од Локомотив ист стил на игра. Даваш гол и се повлекуаш и толку е канцер игра, кога ќе ми текне Јуве каков грд фудбал играше, ова со Сари е премија, само бољи среден ред т.с да им пука некој у колено на Кедира и Матуиди да не можа да играа и барем да видимо течна игра

ЕЈ ама шала настрана, Алегри и овој од Локомотив ист стил на игра. Даваш гол и се повлекуаш и толку е канцер игра, кога ќе ми текне Јуве каков грд фудбал играше, ова со Сари е премија, само бољи среден ред т.с да им пука некој у колено на Кедира и Матуиди да не можа да играа и барем да видимо течна игра
--Бентанкур--Пјанич--Рабио--
-Ремзи-
Дибала- Роналдо​
Ова ќе е срашно само мн мек средниот ред со Бентакур, Пјанич, Рабио

Последно уредено:
Ne mozat da uspejat kako partneri Bonuci i De Ligt bidejki se ist profil na stoperi, znaat so topka ama markiranjeto 0.. Treba duoto da bide Demiral/De Ligt, Demiral/ Bonuci, Kielini/Bonuci ili Kielini/De Ligt.. Nikako zaedno Bonuci/De Ligt i Demiral/Kielini...

Роналдо - очај. Повторно катастрофа утакмица во ЛШ, на минатата против Леверкузен немаше појма. Не паметам да бил изваден од игра некогаш, ваљда не ни смеат да го вадат, ама во никој случај не заслужи 90 минути денес.

Според мене да останеше Дибала во игра, даваше трет гол 99%. Му го пресече филмот така, многу лоша измена. Среќа овие ептен утепани, не ни можеа да нападнат, против поквалитетен тим нема потреба од вакви вкалкулирани измени. Немаше никаква причина да му го уништи моментумот и онака 10 минути малку може да сменат.

Де Лихт може да има потенцијал колку сака, ама дефинитивно треба малку да одмори на клупа. Дополнително форсирање може само да му наштети, не верувам Демирал и Ругани да се толку лоши или неподобни за игра, да мора овој секоја утакмица да стартува. Таман против Лече во сабота може да одмори.

Матуиди многу лош, ептен многу лош од она што го видов. Против послаби противници само ја гуши играта, а нема потреба од којзнае каква заштита. Треба да се даде повеќе шанса на Рабио и онака има доста гужва за средината од теренот. Квадрадо беше доста солиден, ја потврдува својата корисност против послаби противници. Нема завршен пас, тоа го знаеме многу одамна, но претставува голема опасност со тоа што одвлекува многу противници и знае да помине еден на еден.

Сандро, Пјаниќ и Дибала :cuc::cuc::cuc:

Каков шут извади бразилецот за вториот гол, секоја чест.

Едит: Не знам кој курац е со слободниве удари, ама Роналдо живиот ѕид не може да го префрли. За тие од 30+ метри ме боли таквото, ама срамота е оние од идеална позиција да ги шутира тој кога Пјаниќ е тука. Па она преги што го свирнаа на левата страна од шеснаесетникот, босанецов 90% ќе шутираше во рамки на голот.

--Бентанкур--Пјанич--Рабио--
-Ремзи-
Дибала- Роналдо​
Ова ќе е срашно само мн мек средниот ред со Бентакур.
Зашо бе мек? Бентанкур има сила и да се гура има и висина за скок и не паѓа лесно на пример ко Пјаниќ. Од друга страна Бентанкур и Рабио уз Пјаниќ би биле добар тандем од проста причина што се силни, високи, и брзи играчи. Секако би биле подобра опција него Кедира-Матуиди, бар според мене. Иначе, после толку време, кога излага Кедира не примаме гол :D

Зашо бе мек? Бентанкур има сила и да се гура има и висина за скок и не паѓа лесно на пример ко Пјаниќ. Од друга страна Бентанкур и Рабио уз Пјаниќ би биле добар тандем од проста причина што се силни, високи, и брзи играчи. Секако би биле подобра опција него Кедира-Матуиди, бар според мене. Иначе, после толку време, кога излага Кедира не примаме гол :D
ми рефрешна browser-от сам и се постирало. Го едитирав ,мислев на Бентанкур- Пјанич - Рабио.. Баш од овие мислам дека Бентанкур е најпргав, ме потсеќа мн на Маркизио.
Автоматски споено мислење:

Paulo Dybala feels Juventus “sent a signal, we have the necessary experience” to turn around difficult situations after his brace beat Lokomotiv Moscow 2-1.

The Russians had taken a shock lead after 30 minutes, but La Joya scored at the 77th and 79th to transform the Champions League match in Turin.

“I really needed these two goals. It was a good result for me and for the team, as we suffered, but have the necessary experience to keep calm and find a way through,” Dybala told Sky Sport Italia.

Does this show that Juve can play with Dybala, Gonzalo Higuain and Cristiano Ronaldo together?

“We can work on it, the Coach has his ideas and we’ll work on them in training to improve together.”

The Bianconeri are still unbeaten in all competition this season, dropping points only to Fiorentina and Atletico Madrid.

“We sent the usual signal, which is that this is not a Juventus side without experience or talent. We can have our say.”+
Автоматски споено мислење:

Sarri: 'Juve didn't lose our heads'

Maurizio Sarri was glad Juventus “didn’t lose our heads” when overturning Lokomotiv Moscow, but admits the tempo was “slow throughout.”

There was the real risk of a huge shock in Turin when Aleksei Miranchuk fired in on the counter to give the Russians the lead, but a Paulo Dybala brace late on secured the 2-1 victory.

“We had few problems at the back. Unfortunately, we went behind on a counter and they became even more dense back there,” Sarri told Sky Sport Italia.

“I think we did very well not to lose our heads, as we kept patient and moved the ball. We felt it was always obvious the game could be turned around, but the real anxiety was we could get panicked. We had 28 shots on goal.

“I told the lads we shattered Champions League records on possession. The risk was to smash face-first into the wall repeatedly and then get irritable, but we kept our heads.”

Sarri has been hesitant to use Dybala with Cristiano Ronaldo and Gonzalo Higuain, but introduced Pipita for the second half.

“We had the feeling later on that Lokomotiv no longer had the legs to counter, so I took the risk and put on Higuain as well as Adrien Rabiot with Rodrigo Bentancur.

“Unfortunately, our system tends to make us push more through the centre. In the second half, we tried to move more down the right, as when Paulo is a trequartista, he leans towards the right, so we often get a bit too one-sided. We’re working on that.

I don’t think we got the wrong approach at all. We were just a little slow and kept the tempo slow throughout the first half, as we weren’t very sharp physically more than psychologically. We are playing every three days and a lull can happen.

“Lokomotiv in the first half went slow, then fast, whereas we were just slow throughout. The good news is that we were sharp mentally, as without that, we wouldn’t have kept our heads to unpick the lock.”

Последно уредено:
Нека не се курчи. Не го видов да се тапка по грб после Атлетико или Леверкузен. Не дека освоивме ЛШ. Најмалку што може да направи е да дава голови, on a regular basis, јер тоа му е работа, а не ко лани 5 гола - цела сезона.

Мочко.

Роналдо е добар и треба на тимот таков играч, но НО ептен се форсира, човекот мисли дека е Господ и сите други играчи на Јуве ги множи со нула, нема никаков почит спрема нив а и спрема клубот. Само неговите лични достигнувања се важни а не резултатите на клубот, се гледа по неговото лице дека не и се прави кефот кога не постигнува голови он лично без разлика што ситуацијава е нож во грло и нема врска кој постигнува гол, важно е да се победи. Со таков карактер во тимот не знам, Сари потполно го разбирам при нормални услови за работа Роналдо ке го вадеше а не Дибала, за тоа сум 100% сигурен.

Мило ми е што сега за сега ме демантира Сари за многу работи, Јувентус игра убав фудбал за око и нема бранење што е многу позитивна работа. Има уште некој работи да се поправат ама со тек на време и тоа ќе се среди. Шчесни горе долу е ок голман, не е Буфон ама сега тоа е тоа. Грешката што Сари ја прави мислам спомна и еден член погоре е играњето на Де Лигт и Бонучи заедно, двајца мекушари во одбрана неможат заедно, мора да има еден кољач а еден технички поткован. Сакам да го видам Демирал греота е за детето, секогаш кога сум го гледал дава максимум. Околу средниот ред ок е што ротира ама прва опција мора да му се Пјанич, Рабио, Бентанкур па и Џан кој незнам зошто го отпишаа, па тек после да се мисли на Кедира и Матуиди и по потреба да се внесуваат во игра. Мислам дека на тоа место на треквартиста ќе ги ротира Бентанкур и Ремзи. За овој првиов стварно незнам што да мислам, еден меч ќе блесне (синоќа беше феноменален) други пет ќе го нема никаде, и нека го користи само на оваа позиција пошто очигледно му лежи. За нападот нема што да се коментира имаме квалитетен напад, Игуаин има намелно многу на килажа, доста трча, синоќа влезе во некоја шанса. ќе биде ок. Односот на Дибала ме нервира ама тоа е, спукана е изгледа доста работата не би ме чудило да замине иако пишуваат околу нов договор. И незнам зошто ве чуди ова околу Роналдо кога каде и да бил бил ваков, и во Реал беше и во Ман Ју така да нема да се смени тоа. Се на се на крај убаво се заврши , голот на Локомотива секако висеше во воздух, цело време се играше пресинг на нивна половина, да видиме како ќе продожи Сари али сега за сега одлично оди се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom