Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Најголем кретен е Алегри. Уште утре би му ги дал клоците ама со него да си ги носи и Кедира, Матуиди, Де Шиљо и Барзаљи.

италијанското пичкарење уште еднаш си го зема данокот по кој знае кој пат.
криво ми е што ме поебаа за 70 евриќа, на одиграна 1X i 0-3.
Бони докторот на харвард повторно у елемент :D

Значи, моментално да сум по некој случај во Торино би му ја откинал главата на Алегри мутантот. Имаш игра, имаш резултат, противникот нема шут кон гол и решаваш да го ставши матузалемот Барзаљи у игра за да зацврснеш одбрана која никој не ја напаѓа. Ај ќе разберев да беше климава одбраната и да висеше голот па да реши да стави трет централен ама зошто по ѓаволите решаваш да зацврснуваш одбрана против незаинтересиран или немоќен противник. Да продолжеа да играат иста формација веројатно Јунајтед неколку пати ќе допреше топка до крај на мечот а не па да се закани по голот. Со овој мутант на клупа ништо не правиме како и претходните сезони во ЛШ.

У сета нервоза, гледам никој не го пофали Малдини на десната страна... следна ваква партија ќе прикаже у наредниот живот.

И покрај поразот, сите беа одлични, немам замерки освен промашувањата у напад...се знае кај иде цела вина:
1) Алегри
2) Алегри
3) Алегри
Ваков аматерски потег не прават ни во втора македонска лига.

Се му ебам...

1N5geTf.gif

Ваков поклон у Торино не добила никоја екипа, никогаш. На таа доминација цел натпревар, додуша немаше што да се доминира, Манчеста беа мртвило... Мата од линијата знаев дека ќе погоди.. ама вториот примен гол е дно дна, посмешен примен гол немал Јуве.... кривицата е само во тој ретардот на клупата и никој друг...

Срам, беда, ужас. Домашен терен, лига на шампиони, противник кој немаше ниедна, ама апсолутно ниедна шанса на цел меч, дозволивме да направи пресврт во последните 10 минути.

Но не ми го кривете само Алегри. Јас сум негов најголем критичар од денот кога дојде и ќе бидам до денот кога ќе си отиде, па макар и со 129310293 титули нека е, ама денеска се додека не го направи дебилниот потег со измените, целата вина паѓа врз тимот и реализацијата. Овој меч со такви шанси во 83та минута не смееше да биде 1-0. Реализацијата ни беше на рамниште на тим од средина на теренот, буквално еден тон шанси испромашени. Ајде кај повеќето немавме среќа, еднаш греда, еднаш статива ама она што го промаши мочкото Квадрадо и ужасниот шут на Пјаниќ после асистенцијата на претходно споменатиов се апсолутно главни виновници зошто се доведовме до ситуација воопшто Манчестер да има можност да прави пресврт. Каков беше оној шут од кокошката уште не ми е јасно, цел гол го имаше пред него се што требаше беше да го погоди. Ужасна координација на телото, јас подобро ќе се наместев таму. И обидот на Пјаниќ, особено за негови стандарди е за 0 оценка, не знам какво пласирање му беше тоа од изгледна ситуација. Цели 4.5 метри го промаши голот.

Нека ми се изгубат за денешното мочано издание каде што изгубија меч во класичен Тотенхем/Рома стил. Ура цел меч, шанси врз шанси, никаква реализација и на крајот два гола од прекин. Најмногу тоа боли што се покажаа како тим од средна класа кому му се потресуваат клечките ако нема сигурно водство после 80та минута. Предупредив уште на Олд Трафорд дека непотребно им оставивме простор со оние 0-1, ама затоа денеска си го попивме целосно. И тоа апсолутно заслужено, пораз кој треба да го активира алармот кај сите, почнувајќи од пристапот пред голот и искористувањето на шансите.

Гледајќи долгорочно резултатот многу лесно може да испадне небитен. Со две победи против мртвите Валенсија и Јанг Бојс сме сигурно прво место, така да од оваа страна е добро што цената која ја плаќаме е само срамот и многу малата шанса да бидеме втори. Е сега тоа што треба да произлезе е сите од прв до последен да се чукнат во главата, да не мислат дека го фатиле господ за јајца поради добриот резултатски старт и да сфатат веќе еднаш мочано дека во фудбалот место за пички нема.

А за господинот Алегри не знам што се чудите. Не е од сега, не му е првпат и нема да биде последен пат. За жал. Има прејак тим на располагање, ама капацитетот му е тој. Секако сега нареден меч ќе им се истуриме на некои сироти и пак се ќе биде во ред.

Почнувам полека да во менувам мислењето за Алегри, не дека е тој крив што примија гол од слободен, ама за вториот е тој и за мртвиот 1-0 резултат на толку шанси, иначе мислам дека ова ни е 5 гол сезонава примен од прекин.

Ако не освои ЛШ нека го пркаат слободно, незнае да извади максимумот од офанзивните играчи, чист пример Игуаин, со Сари даде 36 гола кај нас се мачеше да даде 15.

Нема тренер што може да ви гарантира ЛШ, за бркање може да размислуваат ако испадне во осмина финале, евентуално четврт после некој смешен пораз, или против екипа со која биле големи фаворити, ама сеа освојување ЛШ да е услов да остане е апсурд што не верувам дека ањели или било кој друг би го поставил, во ситуација кога си шампион на своја земја.
Еве пеп со сити хара во ЛШ, го шљакаат ко мало дете појаки екипи неколку сезони по ред, и со баерн и со сити, по 5 парчиња прима ко од шала у двомеч.

Нема тренер што може да ви гарантира ЛШ, за бркање може да размислуваат ако испадне во осмина финале, евентуално четврт после некој смешен пораз, или против екипа со која биле големи фаворити, ама сеа освојување ЛШ да е услов да остане е апсурд што не верувам дека ањели или било кој друг би го поставил, во ситуација кога си шампион на своја земја.
Еве пеп со сити хара во ЛШ, го шљакаат ко мало дете појаки екипи неколку сезони по ред, и со баерн и со сити, по 5 парчиња прима ко од шала у двомеч.
Не да ја освои сигурно, но што ќе ти е ако изгуби полуфинале или финале и се ќењави до титулата во Италија како лани.

Не да ја освои сигурно, но што ќе ти е ако изгуби полуфинале или финале и се ќењави до титулата во Италија како лани.
pa sekoj trener moze da izgubi finale ili polufinale, nema trener sto ke ti garantira deka toa ke go pomine, kolku sto uslovno receno, ete, alegri se blamiral u LS togas za pep sto da kazeme, cunami mu dozvivuvale timovite posle barsa, totalno nekonkurenten bese i so baern i so siti protiv posilnite, so siti na primer jardim mu eba majkata u picka, a alegri u dzeb go stavi istiot toj trener potoa u polufinale. Lani za liverpul muabet da ne praime sto mu se izdesi na pepot.
Taman e alegri za juve, za otkaz anjeli bi razmisluval ako se lizne vo serija A, i ako vo LS ispadne u rana faza, u druga situacija ne veruvam deka bi razmisluval da go otpusti, eventualno sam alegri da si brka drug predizvik i da si zamine pa da dojde ( najverojatno ) zidan.

pa sekoj trener moze da izgubi finale ili polufinale, nema trener sto ke ti garantira deka toa ke go pomine, kolku sto uslovno receno, ete, alegri se blamiral u LS togas za pep sto da kazeme, cunami mu dozvivuvale timovite posle barsa, totalno nekonkurenten bese i so baern i so siti protiv posilnite, so siti na primer jardim mu eba majkata u picka, a alegri u dzeb go stavi istiot toj trener potoa u polufinale. Lani za liverpul muabet da ne praime sto mu se izdesi na pepot.
Taman e alegri za juve, za otkaz anjeli bi razmisluval ako se lizne vo serija A, i ako vo LS ispadne u rana faza, u druga situacija ne veruvam deka bi razmisluval da go otpusti, eventualno sam alegri da si brka drug predizvik i da si zamine pa da dojde ( najverojatno ) zidan.
Neznam, ako eventuaalno ima het trik od izgubeni ls finalinja bi imale i toa kakva pricina za da go izbrkaat, da osvoese barem edno od tie i pri izgubena titula vo italija i kriza od 2 3 godini nikojn ne bi go brkal.

Vaka mora da se razmisluva i za moralot na igracite, sekoj bi baral krivec.

Mene licno ne mi smeta covekot na takticki plan, premnogu, najgolem problem mu e sto neznae da izvadi max od igraci kako dibala, kosta, berna, iguain a ke vidime sto ke napravu so ronaldo.

Како и да заврши сезонава Алегри мора да си оди и да дојде Зидан.
Ова е повеќе од реално издание.. Никој не знае што ќе биде понатаму, ама мислам дека Зидан ќе седне следна сезона на клупата на Јуве без разлика дали Алегри ќе освои ЛШ или не.. Ако јас сум Ањели, уште во зимскиов преоден рок би го земал Зидан и би му дал клоца на Алегри..

Иначе, шлаканица добивме во вистински момент... Зошто? Затоа што се килавевме во Сериа А, мислевме дека господ бог го фативме за муда во ЛШ и дека ќе се прошетаме у групава, ама ова од вчера беше во прав момент да не' приземји и да не летаме у облаци.. После поразов, верувам дека ќе се среди тимов и ќе си ја сфати сериозно работата, по што ќе следува долг низ на победи со оглед на јачината на тимов..

Да го пофалам Бентанкур вчера изигра чиста 10ка, Пјанич нека се задрами поради фактот што 20 годишно дете му држеше лекција како се игра за клубот 90мин..
И ова со критиките за Алегри не ве разбирам, сепак не е крив Алгри што Квадрадо, Пјанич и Дибала не знаат да погодат гол од идеални позиции.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Да го пофалам Бентанкур вчера изигра чиста 10ка, Пјанич нека се задрами поради фактот што 20 годишно дете му држеше лекција како се игра за клубот 90мин..
И ова со критиките за Алегри не ве разбирам, сепак не е крив Алгри што Квадрадо, Пјанич и Дибала не знаат да погодат гол од идеални позиции.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Алегри е крив што направи непотребна промена во формацијата.. После промената ни следеше потоп, до моментот измената Барзаљи - Де Шиљо до 16тник не стигна Ман Ју

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom