Хахаха дали си ти серизен со Карера и Инзаги

Требало Алегри да си оди, овие биле поголеми тактичари од него, џизс крајст
Додуша ко ќе ми текни и за Соуса и Спалети лани велеше тактичари достојни за Јувентус
Што е чедо Божјо, што те мачи?
Ене ти го синоќа Ди Франческо со Рома, предходно најголем успех во тренерската кариера му беше што го водеше ебаниот Сасуоло, а вчера ја испрде Барселона среде Олимпико.
Јас си стојам на мојот став, Алегри го даде максимумот на овој тим, од сега ќе гледаме само постојани падови... за тактичар ДА, признавам знае да ја чита играта, али како мотиватор е чиста 0, и за разлика од Рома вчера, јас не гледам како би го свртеле резултатот вечер против Реал.
Карера е добар тренер кој го носел дресот на Јувентус, и бил дел од стручниот штаб кога беше Конте тренер на екипата, го има водено клубот на неколку натпревари и направи голем успех во Русија со Локомтив кога ја освои титулата после 17 години. Факт дека не е башибозук тренер.
За Инзаги не ми се трошат зборови, Лацио со 0 играчи го направи екипиште, не распрде во 2 наврати сезонава, а можеше и во третиот обид да остане непобеден ако не се десеше чудото на Дибала во 93 минута. Башка се гледа дека е оној тип на тренери како Конте кој се соживува со екипата, знае како дишат играчите.
И за Соуса сеуште сметам дека е квалитетен тренер, само му се деси бродолом со Фиорентина, али и Дела Вале таму го дупеше ептен со ростерот на играчите, цело време ги продаваше.
За Спалети не се сеќавам дека нешто сум рекол, си ме помешал со интерашите у фан клуб Интер.
Факт е дека фали свежина во екипава, станавме како Барселона сезонава... имаме умрена игра, али доминираме во лигата па замачкуваме очи дека се е ОК, додека не дојде некој посериозен тим во ЛШ и не не здрви онака здраво како тинејџерка при прв секс, па потоа ќе се чешаме по главите. Играчите ги имаме, имаме широк ростер, Алегри е одличен тактичар, али очигледно е дека фали свежина, фали мотивираност, фали глад за докажување, фали гризење на терен... тоа од Макс не го очекувај.
80% од натпревариве сезонава ни се добиени на сила, или на индивидуален потег на некои од играчите, со други зборови кажано, замаглување на реалната слика.... трупови сме оваа сезона.