Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Прва лоша сезона во ЛШ ние зато не судам оти реално кад ѕаф5ќе се случеше, ќе видиме наредната сезона. Алегри не е крив шо не му купија уште еден играч од средина и уште еден десен бек а ги бараше.

Прва лоша сезона во ЛШ ние зато не судам оти реално кад ѕаф5ќе се случеше, ќе видиме наредната сезона. Алегри не е крив шо не му купија уште еден играч од средина и уште еден десен бек а ги бараше.

WTF...Алегри летоска бараше крила, крила и само крила само за има простор за повеќе формации да менува. Му ги донесоа Коста и Берна, па дури и Пјаца го дадоа на позајмица од што беше гужва во нападот.
За десен бек му ја исполнија желбата и му го донесоа ментално заостанатиот син Де Шиљо, по кого тој самиот Алегри толку пекаше.
За средината е сувишно да се збори... Маркизио и Бентанкур мувла фатија на клупа, овој вториов го изгоре против Реал, му еба стомајки за 90 минути, психички го поремети.

Ајде ти се молам, не му исполниле желби... во Милан не му исполнуваа кога му заминаа 12 играчи на крај на сезона и го оставија со курот во раце, овде во Јувентус е греота да се пожалиш.[DOUBLEPOST=1523180024][/DOUBLEPOST]

Овој некој нов битолски збор е? :unsure:

Wow....Инзаги и Карера, искусни за против Гвардиоли и Мурињовци...:pos:

Незнам дали имате заприметено последниве сезони за кој и да изјави Марота дека 100% ќе остане си заминува.

Затоа се молам да не прочитам такво нешто за Дибала или Пјанич.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Wow....Инзаги и Карера, искусни за против Гвардиоли и Мурињовци...:pos:

Незнам дали имате заприметено последниве сезони за кој и да изјави Марота дека 100% ќе остане си заминува.

Затоа се молам да не прочитам такво нешто за Дибала или Пјанич.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
A зина, а излажа Марота. Незнам за вас ама не му вервам.
Си ја знај работата шо прај така да не се секирам :)

WTF...Алегри летоска бараше крила, крила и само крила само за има простор за повеќе формации да менува. Му ги донесоа Коста и Берна, па дури и Пјаца го дадоа на позајмица од што беше гужва во нападот.
За десен бек му ја исполнија желбата и му го донесоа ментално заостанатиот син Де Шиљо, по кого тој самиот Алегри толку пекаше.
За средината е сувишно да се збори... Маркизио и Бентанкур мувла фатија на клупа, овој вториов го изгоре против Реал, му еба стомајки за 90 минути, психички го поремети.

Ајде ти се молам, не му исполниле желби... во Милан не му исполнуваа кога му заминаа 12 играчи на крај на сезона и го оставија со курот во раце, овде во Јувентус е греота да се пожалиш.[DOUBLEPOST=1523180024][/DOUBLEPOST]

Овој некој нов битолски збор е? :unsure:
Јас ти кажвам дек до крај според сите гласини барал бек и уште еден играч од средина плус дефанзивец уште еден......Тоа што седат на клупа јас не реков дека не е така. Покрај Шиљо бараше уште еден играч Лихт беше отпишан ама поради Матуиди остана...

Иначе зборот е грешен спелинг од тел :D

Нека лупнат тон пари за Савич од Лацио, ете и на Баерн бекчето го меркаме за в лето и мислам ќе го донесат со оглед на односите меѓу управите.

Сандро мислам дека веќе сигурно ќе си оди и мило мие оти е дух од тоа што беше и очигледно не планира иднина тука во Јуве така да со среќа да му е. Ќе има реконструкција летово. Ова е прва сезона на Алегри вака да изигра тимот и во ЛШ и домашно и пак ќе освоиме титула изгледа или 2. Има Алегри мноооогу кредити кај управата и реално ги заслужи мене само ме нервира кога напаѓаме поставеноста како без план, делуваме не балансирано ама мислам дека се должи на средината.

ОК е Алегри, тој е ростерот (не постои среден ред) само да прекине со старциве и да се даде шанса на Ругани, Бента, Берна ќе биде добар + или 4 -.

Барѕа не смее да припари у состав освен у Серија А со екипи под 10то, Сандро со жалење го признавам тврдењето на Џонтра/Џони кој и да беше од фан клуб Интер дека португалциве/бразилци се one/two season wonder. За десен бек шта речи, а не заплакати, камо да беше Лихт 2-3 години помлад, на Шиљо му е страв да направи пробив у противнички шеснаесетник. Во средина очајно ни фали асален бокс ту бокс што е солиден у одбрана и опасен напред налик на Видал\Погба, Матудиди е црн Стураро. Значи на лето КРИЛЕСТИ БЕКОЈ и класа бокс ту бокс.

1f51d.png
Del Piero nella Hall of Fame del calcio italiano
1f1ee_1f1f9.png
6 Scudetti
1f3c6.png
1 Champions League
1f30d.png
1 Mondiale

30516002_2119437151417115_5175313610313826304_n.jpg

Ќе ја вртиме утревечер...

Валетин4ето ? :zloo:

Уште еден доказ дека во ЛШ веќе сезони врви напаѓачки фудбал....а имаме предобр напаѓачки потенцијал...штета што немаме среден ред..

Вечер да си ја пуштат репризата од Рома за мотивација

Прегледај го приврзокот 188776

Уште една сезона пцуење на ќерка му... :/ Да не ме разберете погрешно, али мислам дека Алегри нема веќе што да му даде на клубов, зенитот беше прошлата година и од тогаш се како надоле да тргна работата. Еве можеби Скудетото и купот (ваљда) ќе ги освоиме, али дебаклите во Европа како оној на Реал од пред неколку дена ја убиваат атмосферата во тимот.

Ајде нека ја преседи и наредната сезона, али послем тоа нека фаќа гитла од клубов. За мене идеални замени ќе се:
- Симоне Инзаги кој прави чуда со Лацио...добар тактичар кој знае да го извади максимумот од играчите
- Масимо Карера, кој го воскресна Спартак Москва... башка знае каков е филингот да го тренира Јувентус :icon_mrgr:.

Овие двајца и никој друг.... Христос Воскресе и среќни празници џаци :)

Хахаха дали си ти серизен со Карера и Инзаги :pos:
Требало Алегри да си оди, овие биле поголеми тактичари од него, џизс крајст
Додуша ко ќе ми текни и за Соуса и Спалети лани велеше тактичари достојни за Јувентус

Последно уредено:
Хахаха дали си ти серизен со Карера и Инзаги :pos:
Требало Алегри да си оди, овие биле поголеми тактичари од него, џизс крајст
Додуша ко ќе ми текни и за Соуса и Спалети лани велеше тактичари достојни за Јувентус

Што е чедо Божјо, што те мачи?
Ене ти го синоќа Ди Франческо со Рома, предходно најголем успех во тренерската кариера му беше што го водеше ебаниот Сасуоло, а вчера ја испрде Барселона среде Олимпико.
Јас си стојам на мојот став, Алегри го даде максимумот на овој тим, од сега ќе гледаме само постојани падови... за тактичар ДА, признавам знае да ја чита играта, али како мотиватор е чиста 0, и за разлика од Рома вчера, јас не гледам како би го свртеле резултатот вечер против Реал.

Карера е добар тренер кој го носел дресот на Јувентус, и бил дел од стручниот штаб кога беше Конте тренер на екипата, го има водено клубот на неколку натпревари и направи голем успех во Русија со Локомтив кога ја освои титулата после 17 години. Факт дека не е башибозук тренер.
За Инзаги не ми се трошат зборови, Лацио со 0 играчи го направи екипиште, не распрде во 2 наврати сезонава, а можеше и во третиот обид да остане непобеден ако не се десеше чудото на Дибала во 93 минута. Башка се гледа дека е оној тип на тренери како Конте кој се соживува со екипата, знае како дишат играчите.

И за Соуса сеуште сметам дека е квалитетен тренер, само му се деси бродолом со Фиорентина, али и Дела Вале таму го дупеше ептен со ростерот на играчите, цело време ги продаваше.

За Спалети не се сеќавам дека нешто сум рекол, си ме помешал со интерашите у фан клуб Интер.

Факт е дека фали свежина во екипава, станавме како Барселона сезонава... имаме умрена игра, али доминираме во лигата па замачкуваме очи дека се е ОК, додека не дојде некој посериозен тим во ЛШ и не не здрви онака здраво како тинејџерка при прв секс, па потоа ќе се чешаме по главите. Играчите ги имаме, имаме широк ростер, Алегри е одличен тактичар, али очигледно е дека фали свежина, фали мотивираност, фали глад за докажување, фали гризење на терен... тоа од Макс не го очекувај.
80% од натпревариве сезонава ни се добиени на сила, или на индивидуален потег на некои од играчите, со други зборови кажано, замаглување на реалната слика.... трупови сме оваа сезона.

Што е чедо Божјо, што те мачи?
Ене ти го синоќа Ди Франческо со Рома, предходно најголем успех во тренерската кариера му беше што го водеше ебаниот Сасуоло, а вчера ја испрде Барселона среде Олимпико.
Јас си стојам на мојот став, Алегри го даде максимумот на овој тим, од сега ќе гледаме само постојани падови... за тактичар ДА, признавам знае да ја чита играта, али како мотиватор е чиста 0, и за разлика од Рома вчера, јас не гледам како би го свртеле резултатот вечер против Реал.

Карера е добар тренер кој го носел дресот на Јувентус, и бил дел од стручниот штаб кога беше Конте тренер на екипата, го има водено клубот на неколку натпревари и направи голем успех во Русија со Локомтив кога ја освои титулата после 17 години. Факт дека не е башибозук тренер.
За Инзаги не ми се трошат зборови, Лацио со 0 играчи го направи екипиште, не распрде во 2 наврати сезонава, а можеше и во третиот обид да остане непобеден ако не се десеше чудото на Дибала во 93 минута. Башка се гледа дека е оној тип на тренери како Конте кој се соживува со екипата, знае како дишат играчите.

И за Соуса сеуште сметам дека е квалитетен тренер, само му се деси бродолом со Фиорентина, али и Дела Вале таму го дупеше ептен со ростерот на играчите, цело време ги продаваше.

За Спалети не се сеќавам дека нешто сум рекол, си ме помешал со интерашите у фан клуб Интер.

Факт е дека фали свежина во екипава, станавме како Барселона сезонава... имаме умрена игра, али доминираме во лигата па замачкуваме очи дека се е ОК, додека не дојде некој посериозен тим во ЛШ и не не здрви онака здраво како тинејџерка при прв секс, па потоа ќе се чешаме по главите. Играчите ги имаме, имаме широк ростер, Алегри е одличен тактичар, али очигледно е дека фали свежина, фали мотивираност, фали глад за докажување, фали гризење на терен... тоа од Макс не го очекувај.
80% од натпревариве сезонава ни се добиени на сила, или на индивидуален потег на некои од играчите, со други зборови кажано, замаглување на реалната слика.... трупови сме оваа сезона.

А шо ти е поентата со Ди Франческо? Ја здрвил Барселона и сега одненадеж е топ 3 тренер во европа?

Карера освоил титула во Русија и имал искуство во Јуве. Уаааааааааааааау, во Русија освоил титула. Ако не па Раниери нека го земат, има титула во Англија после 1000 години со Лестер и плус бил тренер во Јувентус.

Инзаги има потенцијал да биди добар тренер, ама то е то шо му треба на Јувентус? или докажан тренер? После 7 години напредок ти бараш некој шо можи ќе го биди во голем тим или некој шо водел големи тимој? Инзаги е измислен за Лацио шо секоја година прај ребилд на тимот од нула.

Соуса бил добар тренер ама му се десило бродолом. Шта речи. Нека си биди добар тренер на други места и таму нека му се дешават бродоломи. За Спалети не знам дали ти точно пишеше, ама на големо тука се збораше за тој да дојди во периодо пред јануар, ко губеше јувентус од сите

Макс велиш бил нула мотиватор. Ова инсајдерска информација ти е, или ти си внатре во соблекувална на полувреме?

И секогаш би зел некој шо ја разбира играта пред мотиватор, секогаш. Види ги само Реал или Баерн, не се споредвај со Лацио или Рома, колку и да е подвиг то шо го напраја против Барса, секоја чест и капа долу, ама пак ќе се најпосакуван противник за било кој во полуфинале.

Хејнкес е мотиватор можи, или Зидан шо вероватно ќе им донеси трета титула по ред во ЛШ - по твој стандарди за мотиватори (тие шо се дерат покрај аут линија)
Или па можи е Хејнкес, од кај да знам, ама со сигурност знам дека е одличен стратег и знам колку е то битно за Баерн и кој е Баерн со него.

А да, и ова.
Ако не му е доволна мотивација на некој то шо го носи дресот на Јуве и успат зема миљони евра и претендент е за сите титули, слободно нека си замини у пизду матер. Дали бил Сандро, Асамоа па дури и Дибала да бил и не знам кој, нека се гонат сите, можи Јувентус без секој. Да не му треба мотиватор на Буфон случајно или Кјелини (знам дека им помина и нив времето ама ми го сфаќаш муабето)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom